Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki anty - pytanie

Polecane posty

Gość gość

gosc.zrozpaczona... Witam, Mam takie pytanie odnosnie Yazow, ktore skladaja sie z 24 aktywnych tabletek oraz 4 nieaktywnych. Mialam dzisiaj niepewnosc co do wchloniecia sie wczorajszej tabletki pierwszej bialej tzw. nieaktywnej i z tego wszystkiego z dodatkowego opakowania zazylam dzisiaj jedna aktywna tabletke jako dodatkowe zabezpieczenie lub uspokojenie.. po fakcie w ulotce przeczytalam, ze pominiecie nieaktywnej tabletki nie wplywa na skutecznosc tabletek, wiec nawet jesli by sie nie wchlonela nie mam powodu do obaw. Teraz chcialam sie dowiedziec z czym moze wiazac sie zazycie jednej aktywnej pigulki w trakcie zazywania nieaktywnych.. tego na innych forach nie moge znalezc...

Gość gość
Po prostu jestes.... Sama dokoncz? Po co bierzesz prochy jak nie masz o nich pojecia. Sama wyraznie napisalas, ze biale sa nieaktywne . Teraz zrob ta czterodniowa przerwe albo bierz do konca drugie opakowanie, tyle ze pominiesz jedno krwawienie z odstawienia

Gość gość
Tabletki biore od kilku lat wiec mam o nich pojecie a niektore informacje nie sa zawarte bo nie wszystkie mozna przewidziec wszystkiego. A wiec chcialam sie tylko zapytac z czym moze wiazac sie przyjecie jednej aktywnej pomiedzy dwiema nieaktywnymi. Jesli ktos by wiedzial to prosze mi jeszcze powiedziec czy w trakcie brania nieaktywnych moge w wiekszej ilosci zazywac blonnik, ktory to nieco zmniejsza wchlaniania? Za odp dziekuje

Gość gość
Widac jak bardzo nie masz pojecia...... Tej bialej nawet nie musisz brac...

Gość gość
To skoro masz takie pojecie to nie rozumiem dlaczego nie potrafisz konkretnie odpowiedziec na dwa pytania? Z czym bedzie sie wiazac zazycie jednej aktywnej tabletki pomiedzy pierwsza oraz druga nieaktywna? Czy okres pojawi sie tak jak powinien? No i pytanie czy w trakcie nieaktywnych mozna bez obaw zazywac rozne specyfiki typu blonnik ktory to normalnie zmniejsza wchlanianie???

Gość gość
Podnosze...

Gość gość
Sama musisz zdecydowac, ja bym robila przerwe a chociazby przez pierwszy tydzien nowej sie zabezpieczala dodatkowo, a jak dla mnie to najbezpieczniej przez miesiac i na przyszlosc nie robilabym takich cudow. Nigdzie nie ma informacji, bo nikt nie przewidzial ze takie cos mozna zrobic :) Co do blonnika to chyba oczywiste, jak tabletka jest placebo to blonnik co moze niby zrobic?? Natomiast nie jestem pewna co do tego przez ile blonnik moze dzialac. Z reszta jesli mowa o obnizaniu wchlaniania to musialabys chyba tego naprawde duzo jesc.

Gość gość
błonnik powinno się zażywać dwie godziny przed lub po zażyciu tabletek antykoncepcyjnych a ja natomiast zażyłam ja wraz z przyjęciem pierwszej nie aktywnej tabletki następnie dzisiaj wziełam jedną aktywną a później drugą nieaktywną. Zostsly mi dwie biale a pomieszalam... czy ovhrona zostala zachowana i kiedy moge przy takiej kombinacji spodziewać się okresu?

Gość gość
jutro o 15.00