Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko 3 dzień z rzędu ma GORĄCZKĘ i żadnych innych objawów, co to moze być?

Polecane posty

Gość gość

zupełnie nie wiem co jest grane:( zaczęło się od tego, że z wtorku na środę synek wymiotował w nocy, a potem jakby wszystko było ok poza tym, że ma od 3 dni gorączkę - rano i późnym popołudniem zupełnie nie wiemy co myśleć, bo poza tym nie ma żadnej wysypki, może odrobinę kaszle i to wszystko czy ktoś z was spotkał się z czymś takim ostatnio?

Gość pippiiroksiita
jak wysoka temperatura? ile ma dziecko?

Gość gość
5 lat, a temperatura około 39,5

Gość pippiiroksiita
je i pije normalnie, ma apetyt? może to jakies zapalenie gardla lub zaczyna sie angina... charakt. sie wysoka goraczka wlasnie i brak innych objawow...

Gość gość
moze to byc trzydniówka - mozna ja przechodzic wiecej niz raz , moze to byc angina na poczatku gardło nie zawsze boli , my mielismy teraz tak samo goraczka kaszel osłuchowo czysto a po 4 dniach diagnoza zapalenie płuc wiec tak naprawde musisz isc do lekarza bo tu tylko mozemy gdybać

Gość gość
Może zatruł się czymś albo grypa jelitowa albo dopiero się coś rozwija

Moja miala ostatnio wlasnie 3 dni prawie 40 stopni. Bylismy na pogotowiu. Po 3 dniach przeszlo zupelnie, nie wiadomo co to bylo bo innych objawow brak.

Moja miala ostatnio wlasnie 3 dni prawie 40 stopni. Bylismy na pogotowiu. Po 3 dniach przeszlo zupelnie, nie wiadomo co to bylo bo innych objawow brak.

Gość gość
Zrob badanie moczu, tym bardziej jeśli byly wymiotyn bo to moze być zapalenie drog moczowych

Gość gość
wymioty moga byc przy roznych infekcjach idz do lekarza zreszta preparaty na goraczke mozesz podawac 3 dni

Gość gość
Moja córeczka właśnie wczoraj w nocy wymiotowała. No i ma gorączkę. Zrobiłam badanie moczu małej i nie wykazało nic, tylko że jest lekko odwodniona. Na szczęście ma apetyt i dużo pije. Lekarka wypisała syrop i osłonkę i teraz czekam. Acha i powiedziała, że to trzydniówka.

Gość gość
Wirusówka. Czasem trwa 3 dni ale może być nawet do 7. Objawy wymioty, biegunka i wysoka temperatura. Czasem występują wszystkie 3, czasem tylko 1. Pilnować, aby dziecko nie odwodniło się. Sama przejdzie. Zdrówka

Gość gość
to moze byc trzydniowka czytalam o niej ze niespodziewanie dziecko ma wysoka temperature ale innych objawow nie i tak przez 3 dni potem goraczka sama znika to jest normalne w okresie dzieciecym kazde dziecko to przechodzi organizm uodparnia sie na kolejne lata zycia

Gość gość
Też myślę, że to trzydniówka. Syn mojego brata ostatnio przez to przechodził.