Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość możecie coś pomóc?

Jak oduczyć córcię smoka?

Polecane posty

Gość możecie coś pomóc?

Moja córeczka ma 3 lata i 2 miesiące a nadal chodzi ze smoczkiem-uspokajaczem i je 3 razy kaszę lub mleko z butelki. Teściowa mi żyć już nie daje,ciągle mówi że malutka będzie miała krzywy zgryz. Mam już dość tego jej narzekania,ale młoda się drze jak tylko idę z kaszą z miski :(

Gość gość
chyba zartujesz????????????????? 3 latka ze smoczkiem? dramat

Gość możecie coś pomóc?
A dlaczego dramat? Ona się uspokaja od tego. Jak chcę żeby poszła mi spać to dam jej smoka i w 5 minut śpi. Gdyby nie to,to już by wcale w dzień nie spała.

Gość princessaofpersia
Zgadzam sie , 3 letnie dziecko ze smoczkiem to porazka, dlaczego wczesniej nic z tym nie zrobilas?

Gość blockhead
my obcinalismy az zostal sam maly kikut. Trwalo to troche ale w koncu oduczyla sie. Miala jakies 2,5 roku

Gość princessaofpersia
ale podejrzewam, ze to prowokacja bo nie sadze zeby po swiecie chodziły tak tępe mamuski

Gość blockhead
tu gdzie mieszkam widuje starsze dzieci ze smokami, ale zeby 3-latka nadal ciagnela z butli? To troche przesada

Gość gość
To ma naprwde zly wplyw na zgryz dziecka, moja corcia ma 2,5 roku a wszystko juz doskonale rozumie a Twoja nie? Wytlumacz jej i tyle. Kasza z butli? Porazka! Daj jej w misce i niech je sama lyzeczka. Ze smokiem pozegnalismy sie w ten sposob ze wytlumaczylam jej ze jest juz duza, nie potrzebuje smoka, i ze oddamy smoczek jakiejs malej dzidzi. Wieczorem wlozylismy smoczek do kartonika, polozylam na szafie w zasiegu jej wzoku i opowiedzialam ze w nocy przyjdzie smoczkowa wrozka, zabierze smoczek dla malej dzidzi a jej przyniesie prezent. Rano zamiast smoczka byly puzzle, tylko 1 noc sluzej zasypiala, pozniej bylo jak zawsze. Jeszcze przez tydzien wspominala ze oddala smoczka dzidzi, pozniej cisza. Jak nie sprobujesz to do 5 urodzin bedzie z tym smokiem lazic.

Gość możecie coś pomóc?
Próbowałam to przez tydzień był sajgon w domu :O nie dość że nie spała w dzień i nic nie dała zrobić to jeszcze wieczorem 2-3h wyła przed snem i dopiero koło północy padała. ona nie jest jeszcze gotowa.

Gość gość
Taaa to ciekawe kiedy bedzie. Glupia jestes i tyle.

Gość gość
więcej konsekwencji mamo, nie dla swojej wygody tylko dla zdrowia dziecka

Jeszcze nie jest tak źle. Znam pewną matkę która nie zabraniała dziecku ssac smoczek i ta dziewczynka ssała go tak do 1-wszej klasy szkoly podstawowej!!! Autorko nie przejmuj się bo ja mam też podobny problem nie ze smoczkiem ale z kciukiem mojej rocznej córeczki! :o Powiedziałam sobie że jeszcze jest za wcześnie na oduczanie bo dziecko jest jeszcze nie do końca kumate.. ale myślę że za rok zacznę oduczac małej tego nawyku :) Myślałaś może żeby pomalowac smoczek takim płynem przeciw obgryzaniu paznokci? Jest on przeokropnie gorzki... ;)

Gość gość
jak czytam o takich dylematach a szczególnie słowa "ona nie jest jeszcze gotowa" to jestem za wprowadzeniem badać psychologicznych dla kobiet w ciązy... przeciez ty robisz krzywde własnemu dziecku. Dodatkowo mysle, że jestes wygodna .. dziecko w dzień nie spi i nic nie możesz zrobić... to zrób wieczorem a w dzien zajmij sie dzieckiem.. przez jeden czy dwa dni nic ci się nie stanie.... ja swojej tez odcinałam i sama go wywaliła twierdzac, że popsuty, miała nie całe 2 lata

Ej!! Nie naskakujcie tak na autorkę bo ona chce się dowiedziec jak oduczyc dziecko smoczka a nie co robi źle...

Gość gość
dla mnie mniejszym szokiem jest smoczek i butelka u 3 latki niż cycek i pieluchy...bo takie rzeczy wyobraźcie sobie tez sie zdarzają!!!

Gość możecie coś pomóc?
Dużo dzieci w tym wieku pije z butli a wy tu nagle na mnie naskakujecie jakby tylko moja córeczka.

Gość gość
bo to idealne matki polki co to zżarły wszystkie rozumy i mogą sie powyzywac na kims z forum... anonimowo, bo w koncu jakos trzeba leczyc wlasne kompleksy

Gość gość
Nosz kuzwa pisza Ci co zrobic a Ty piszesz ze Twoja corka nie jest jezcze gotowa. To wez sie kobieto zdecyduj i nie zawracaj d**y ludziom.

Gość możecie coś pomóc?
Temat to była prowokacja, po tym jak przeczytałam temat o 3 latku który pije herbatę z butelki ze smokiem i 95% było naskakujących na autorkę,która to krytykowała. Odwróciłam,więc sytuację i co? Tutaj krytykujecie mnie :O JESTEŚCIE ŻAŁOSNE! Jedynie Wykolejona wykazała się zdrowym rozsądkiem.

Gość bo tu trzeba zjechac
Zakladajacego temat. Swoja droga wracajac do tematu....ja ciagalam smoka baaaaaaaardzzzoooooo dlugo,nawet pamietam jak sobie wybieralam w sklepie. Jeszcze byly takiej marki saturn bodajze. Rodzice probowali mnie oduczyc ale sie nie dalo. Byl pieprz-kazalam umyc,ladowal w.koszu-kazalam wyjac i umyc. Kradly krasnoludki itp. W koncu uroslam na tyle,ze jak mi powiedziano,ze dzieci sie beda ze mnie smiac to sama go odrzucilam. Przezylam ja i przezyli rodzice. Zgryz mam krzywy,ale czy to od smoka?moj brat tez mial a nie ssal,to raczej genetyka,bo jego syn tez.ma a nie ssal,a mial takie samo ustawienie zebow jak ja.

Gość możecie coś pomóc?
a no trzeba bez względu w którą stronę,byle skopać. Tam dziewczynę też zwyzywały aż żal czytać że to matki piszą.

Gość gość
dziewczyno nie pisałam w tamtym temacie wiec nie wiem o czym piszesz ale weź się tak obiektywnie zastanów: 3 letnie dziecko i smoczek, mnie sie to w głowie nie miesci i nie pisąłm to by komus dowalić, czy zeby poleczyć własne kompleksy tylko pisałam ci to co uwazam na ten temat Teraz napisz nowy temat "czy mozna karmic 6 latka piersią" i potem bądź zaskoczoni , że ludzie się w głowe pukają.. sa pewnie rzeczy w któryc wystarczy zdrowy rozsądek..... i 3 latek ze smokiem ma nierozsądnych rodziców- takie jeste moje zdanie na ten temat, ale co tam krzywe zęby, próchnica w końcu to nie mamusie bedzie bolało w przyszłości tylko to biedne dziecko nie mówiąc już o inych problemach...

Gość możecie coś pomóc?
Ale zakładając ten temat specjalnie podbiłam tamten i co? Tutaj prawicie morały,a tam cisza po bluzgach mamusiek popierających memłanie herbaty przez kilka godzin ze smoka :O Akurat moje dziecko pożegnało smoka mając 4 miesiące, a butelkę mając 5 miesięcy,bo odkąd poznała jedzenie łyżeczką to nie chciała mleka z butelki. A w tamtym temacie sytuacja była identyczna jak w zmyślonej przeze mnie 3 latek z butelką i tam było cacy.

Gość asiulka7775
moja corka ma 2 latka i dalej ze smokiem, ale tylko do spania

aż z ciekawości poszukam tamtego tematu, bo cały czas nie wiem o co ci chodzi i co chcialas udowodnić???? Ze niby tam wszyscy zachwaliali picie z butelki herbaty w wieku 3 lat? Ja tez uważam, ze to stanowczo za długo, moje dziecko tak samo od momentu dostania kaszki łyzeczka nie chcialo z butli, (z buteli kaszek piło moze z 4 razy, jak zaczelam wprowadzac) mleko z buteli piło do 9m życia

Gość gość
czy w piatkowa noc naprawde nie masz autorko nic ciekawszego do robienia, niz udowadnianie hipokryzji na kafe? Co do tematu- moj syn ma niecale 2lata i daje mu smoczek do spania, co wiecej- w najblizszym czasie nie zamierzam go oduczac, bardziej mnie juz razi 2letnie dziecko na piersi, rzecz gustu