Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syla9150

RUCHY DZIECKA BARDZO NISKO.

Polecane posty

Gość syla9150

Witam! Jestem w 23 tygodniu ciąży, jest to moja druga ciąża(pierwsza to poronienie)...Do tej pory wszystko było w porządku...aż do poniedziałku...Poszałam do lekarza, który powiedział, że ujście szyjki macicy wynosi 3,28cm. i muszę odpoczywać leżeć i się nie przemęczać i nic poza tym... Od wczoraj czuję ruchy maleństwa na dole, jakby miało za chwilkę wyjść.... Wcześniej odczuwałam kopniaczki bardzo wysoko więc mnie to troszkę niepokoi :( Czy to jest normalne, czy może powinnam zgłosić się dzisiaj do szpitala?!

Gość gość
w 23 tc już czujesz kopniaki? dosyć wcześnie

Gość regina nowak
hej wedlug mnie nie masz sie czym przejmowac ja jestem juz w 36tc, tez nieraz czulam ruchy doslownie w pochwie ale to tylko takie wrazenie,mam wysoko lozysko a ty?

też tak miałam, jakby drapała mnie od dołu. Koleżanka też tak miała, podczas usg lekarka powiedziała, ze bobas rozpycha się łokciami. może też tak masz.

Gość gość
Bardzo wysoko tzn gdzie odczuwałaś te kopniaki? Skoro w 23tc dno macicy jest na wysokości pępka. To normalne, że dziecko kopie tak nisko, że matka ma wrażenie jakby miało za chwilę wypaść.

Tak, czuję już od miesiąca kopniaczki :) Lekarka powiedziała, że to normalne w 2 ciąży. Wcześniej czułam i widziałam ruchy mojego maleństwa dosłownie koło pępka... Dodam jeszcze,że jestem niską ciężarną i dość chudą, do 23 tyg. przytyłam tylko 4 kg., dlatego myślę, że wszystko tak mocniej odczuwam?! Bardzo mnie to dzisiaj zaniepokoiło, bo chcę bardzo żeby z moim dzidziusiem było wszystko w porządku, drugiej straty ciąży bym już chyba nie zniosła :(

Gość gość
Ja czułam ruchy już w 16 tygodniu, w 23 to najwyższy czas żeby czuć ruchy. Autorko ja też czułam do 26 tc gdzieś bardzo nisko ruchy i też się niepokoiłam a to po prostu maluszek był tak ułożono pośladkowo i kopał nisko, ja czułam ruchy przy samych jajnikach, dopiero później jak maluch odwrócił się główką w dół to już kopniaki były wysoko ;) Nic się nie martw

Gość PARA83
dlaczego sie dziwisz ze w 23 tyg.czuje kopniaki????ja z pierwszym czulam juz w 16! jestem teraz w 36 tyg.a od paru tyg.czuje na dole wiercenie itp.czasem mysle ze juz wychodzi:)

dziękuję bardzo za odpowiedź, staraliśmy się o naszego maluszka ponad dwa lata i może dlatego tak to wszystko to przeżywam :( ale uspokaja mnie to, że nie jestem sama z takimi problemami :) najważniejsze, że bobasek się rusza i na badaniach jest wszystko ok :) jeszcze raz dziękuję, muszę trochę wyluzować ...

Gość karmazynowy odpływ
Ja w pierwszej czułam od 17tc i też bardzo nisko.

Gość gość
Hej, ja jestem w 25 tygodniu ciąży(to moja pierwsza ciąża) i już od miesiąca czuje wyraźne ruchy dziecka i podskakiwania :) nie wiem co w tym dziwnego ? Ja akurat mam łożysko bardzo nisko i ruchy dziecka też czuje bardzo nisko (aczkolwiek zależy czym mnie bije, bo pod piersiami też czuję kopniaczki). Każda kobieta ma inaczej, nie ma co panikować, jesteś przecież pod opieką ginekologa. Też mam zalecenia żeby leżeć i się nie przemęczać, no cóż takie uroki ciąży. Jedna biega do 9 miesiąca a inna musi leżeć od połowy ciąży. Nic na to nie poradzimy. Pozdrawiam was :)