Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ubrać dziecko latem?

Polecane posty

Gość gość

mam takie pytanie dziewczyny do was.może wydać się śmiesznę ale potrzebuje odp.jest ciepło na dworze np tak jak w czoraj lub dzisiaj jak byście ubrali swoje 10 miesieczne dziecko?

Gość gość
skarpetki spodnie letnie , body z krótkim na to sweterek lub bluza do zdjęcia jak bedzie cieplej

Gość gość
dziś moja roczna córka ma założoną sukieneczkę na grubych szelkach pod spodem tylko pampers i majteczki wczoraj było troche chłodniej niż dziś -miała rybaczki i koszulkę z krótkim rękawem

Gość gość
w korzuch

Gość królowa tej kafeterii
głupie pytanie zależy z jakiej części polski jesteś u mnie taki upał , ze glizdy o cień się biją ;/ więc mała była ubrana w tuniczko-sukienke na ramkach majtki sandałki i ot tyle

Body z krotkim, zwiewna sukieneczka. Kapelusz. Ew cienkie skarpetki, ale preferuje bez.

Gość gość
zależy dla kogo głupie,jeżeli dla CIEBIE głupie to po co odp.z wielkopolski!!!!!!!!!!!!!!

Gość moj ma 15msc
i chodzi w body którki rekaw i cienkutka bluzeczka+spodenki + kapelusik -jak wstanie teraz to pewnie bedzie w samym którkim rękawku chodził Ubieram go jak siebie zazwyczaj no chyba,ze mu za zimno albo za ciepło:P

Gość gość
A jaką masz temperaturę? Bo ja wczoraj siedziałam u rodziców, pod Krakowem, słońce pojawiło się może na 3 godz. po południu, synek chodził w bodziaku, bluzce bawełnianej z długim rękawem, długich spodniach i pół dnia w kaloszach, rano nawet w polarze. A po południu sam bodziak, spodnie i trampki. Dzisiaj cieplej o tyle że ma podkoszulek do długich spodni...

Gość gość
dziewczyno,na cholere cidziecko jak ty nie wiesz jak je ubrac. kaleki zyciowe,niedorajdy.jak mozna sie na kafe pytac o takie rzeczy.jedna mieszka w gorach inna nad morzem,jedno dziecko nie cierpi byc za cieplo ubrane,innemu to nie przeszkadza. nie zdazylas jeszcze poznac swojego dziecka?

Gość gość
moja 7 miesięczna córka gdy jest ciepło tak jak ja mam dzisiaj czyli ok 25 stopni, to z reguły jest w samym body, albo w samej sukience lekkiej - bez rękawków.

Gość gość
moja 7 miesięczna córka gdy jest ciepło tak jak ja mam dzisiaj czyli ok 25 stopni, to z reguły jest w samym body, albo w samej sukience lekkiej - bez rękawków.

Gość gość
niedorajda to chyba Ty!!!!!!!po co się tu wypowiadasz kretynko?mam nadzieje ze nie masz dzieci bo by miały przej****e z Takim człowiekiem jak Ty!!!czepiasz sie że ktoś sie martwi o swoje dziecko?

Gość gość
a ja czytajac ten topik dochodze do wniosku,ze to ty nie powinnas miec dzieci, Przeciez to chore,zeby dorosla kobieta,MATKA zadawala tak infantylne pytania. toco to bedzie jak dziecko pojdzie do przedszkola,ty sobie psychicznie nie poradzisz. mam nadzieje,ze chociaz twoj maz jest madrzejszy od ciebie

Gość gość
czy wy jeszcze sie nie nauczylyscie ze na tym forum 1 na 10 osob jest normalna ! nie pyta sie innych o zdanie bo cie zawsze zwyzywaja i ttle, juz lepiej kolezanki sie poradz na dworze na spacerze

Gość gość
A noworodka w taką temperaturę 25 stopni i wzwyż jak ubrać? Za miesiąc rodzę i nie mam pojęcia. Podobno noworodek potrzebuje jedną warstwę więcej niż ja, czyli jeśli mi będzie gorąco w jakimkolwiek ubraniu to dziecku wystarczy body z krótkim rękawkiem?

Gość mama dwóch dziewczynek
Noworodek może marznąć, ale najłatwiej regulować temperaturę poprzez przykrywanie. Ja swoją starszą urodziłam w upał i kolejne 2 m-ce były jeszcze upalne. Zakładałam jej tylko body, skarpetki /nie zawsze/ i jak chłodniej czapeczkę i nakrywałam w razie potrzeby - do "zwykłego snu" tetrą, jak chłodniej to pieluszką flanelową, a w chłodniejsze wieczory nawet kocykiem. Oczywiście miała wiele ubranek, czasami wieczorem zakładałam jej na body pajacyk, albo zamiast body rampers z nogaweczką, ale zamiast ubierać np. bluzeczkę i zdejmować gdy wyjdzie słonko takiego maluszka można po prostu nakryć.