Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o poradę

Czy powinnam kupić wieniec?

Polecane posty

Gość Proszę o poradę

Czy na pogrzeb mamy eksa powinnam przyjść z wiązanka? Pytam bo nie wiem co robić. ...wieniec należy przy grobie złożyć ewentualnie w kościele ale nie chce żeby mnie rodzina widziała ze względu na pewne burzliwe momenty w przeszłości.........

Znicz kup i już. Zapal na grobie, pomódl się i idź do domu.

Gość Proszę o poradę
Tez myślałam o tym żeby zapalić później znicza jak się ludzie rozejda z cmentarza ..... Ale czy pojawiajac się bez wiązanki to będzie jakiś nietakt z mojej strony? Poprostu chce się trzymać z tyłu ale pewnie i tak mnie zobaczą. Idę na pogrzeb bo lubiłam mamę byłego

Gość gość
Kup jakąś wiązankę , znicz też możesz zapalić. Wydaje mi się ,że bez kwiatów nie wypada iść , ale to nie musi być wieniec.

Gość Proszę o poradę
Dziękuję za odp. Będzie mi ciężko podejść do grobu widząc cała rodzinę i byłego faceta. Boje się żeby moja obecność nie wywołała jakiegoś zamieszania.....

Gość gość
Przecież nie idziesz tam żeby zrobić im na złość tylko z sympatii dla zmarłej. Mam nadzieję,że mają tyle taktu i to zrozumieją. U nas na pogrzebach kwiaty oddaje się pracownikom zakładu pogrzebowego i wcale nie trzeba podchodzić blisko grobu. Może też daj kwiaty jakiemuś pracownikowi obsługującemu pogrzeb.

Gość Proszę o poradę
Zrobię tak jak piszesz. Oddam kwiaty komuś z obsługi

Gość gość
To trzymaj się i powodzenia.