Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 00gość00

ciąża

Polecane posty

Gość 00gość00

mam pytanie: 3 tygodnie temtu, rano, wraz z moim chłopakiem całowaliśmy się i ocieraliśmy w łóżku. On miał bokserki, ja również majtki i krótkie, skąpe spodenki (raczej niewielka ochrona) Do wytrysku z tego co pamiętam nie doszło. On nie dotykał mnie w tych miejscach rękami, lecz boje się że w jakiś sposób, poprzez ocieranie, plemniki (np z płynu ejakulacyjnego) dostały się przez bieliznę w okolice mojej pochwy. 3 godziny później poszłam się umyć w wannie i włożyłam sobie na chwile palca do pochwy. z tego co wyliczyłam miałam dni płodne. tydzień później dostałam "okresu" lecz był krótszy niż zwykle i nastąpił 25 dnia cyklu czyli troche wcześniej niż zawsze, wiec pomyślałam że to może być tylko krwawienie po ulokowaniu się zarodka w macicy. kilka dni temu zrobiłam test, wyszedł negatywny, lecz moim zdaniem moja macica jest wieksza, twardsza, (tzn brzuch w tym miejscu jest bardziej twardy i wystający), czasem pobolewa lub odczuje jakiś skurcz/chwilowy ból, mam problemy z oddawaniem moczu, stolca, bolą mnie plecy w odcinku lędźwiowym. Ostatnia "normalna miesiączka" miała miejsce 1.05.2013. czyli JEŻLI byłabym w ciąży to byłby mniej wiecej 5-6 tydzień. Czy może mi ktoś odpowiedzieć czy jest szansa że jestem w ciąży?

Gość gość
po co wkladalas palca do pochwy ??????????????????????? badz swiadoma ze jestes teraz czynnikiem samobojczym dla mnie bo obiecalam sobie ze jeszcze jedna dzeiwczyna zada tak idiotyczne pytanie i sie zabije, dziekuje ci za odebranie i zycia zegnam!

Gość 00gość00
rozumiem że to brzmi absurdalnie, ale naprawdę bardzo się boję, i pytam tylko czy jest taka możliwość.

Gość gościu_oo
a ile Ty masz lat, że tak zapytam....?

Gość gość
jesteś idiotką- bez dwóch zdan!!! czy wiesz skąd się biorą dzieci? a plemniki to nie terminatory, zębów też nie mają żeby się przegyzć przez majty i spodenki- no ludzie, bez jaj

Gość 00gość00
w takim razie co z faktem że mam powiekszoną macice? co nalezy w takiej sytuacji zrobić?

Gość gość
Wsadzić palec albo najlepiej dwa w gardło i wyrzygac plemniki

Gość Elena28
Droga koleżanko... Nie wiem ile masz lat, ale przypuszczam, że nie jesteś zbytnio doświadczona.... Po pierwsze! Czy macica jest powiększona może stwierdzić TYLKO lekarz... Ona nie "odstaje" od brzucha... Po drugie plemniki żyją jakieś 3 sekundy i zapewniam Cię, że nie ma możliwości, że przenikną przez bieliznę:) A wy dziewczyny nie wyśmiewajcie jej, bo zapewne kiedyś też byłyście młode i tak niedoświadczone:) Okres może Ci się spóźniać z różnych powodów... chociażby dlatego, że się stresujesz. Najlepiej idź do ginekologa lub jeśli bardzo się boisz zrób dla świętego spokoju test... jednego tylko nie rozumiem... skoro 3 tygodnie temu to się stało, to jakim cudem byłabyś w 6 tyg ciąży?...

Gość 00gość00
bo liczy się od ostatniej miesiączki (:

Gość Elena28
No tak, ale skoro po wszystkim dostała okresu i to tydz później? okres występuje jakieś 14 dni po dniach płodnych więc totalna bzdura:) koleżanka ma coś nie tak z hormonami. A strach dodatkowo ją napędza:) Poza tym skoro test negatywny to nie ma o czym mówić. Wiek ciąży fakt określa się od 1 dnia cyklu, ale tylko po to aby ustalic datę porodu...