Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczta_babette9103

Bratowa się czepia

Polecane posty

Gość uczta_babette9103

Niestety mieszkamy w jednym domu z bratem męża i jego żoną. Niestety mamy wspólną kuchnię i łazienkę. Bratowa się mnie czepia o różne pierdoły, np. że korzystam z wanny, a jej zdaniem powinnam wziąć prysznic. A dla mnie wieczorna kąpiel w wannie to forma relaksu po całym dniu i nie zamierzam z tego rezygnować, bo królewnie się coś nie podoba. Czepia się, że wyrzucam skrzydełka z zupy, a my nie lubimy, więc co mam z nimi zrobić? To samo z kotletami, ja wykrawam tłuszcz ze schabu i te białe części fileta z kurczaka i wyrzucam, a ona mi zwraca uwagę, że marnuję mięso. No a przecież to sam tłuszcz, którego nie jemy. W ogóle nie da się z nią dogadać. Ostatnio zaprosiłam paru znajomych i ona rano powiedziała, że niby byliśmy głośno i na drugi raz ona wyprosi moich gości!! a wcale głośno nie byliśmy, było raptem 8 osób z nami. Co robić??

Gość uczta_babette9103
odpisze ktoś?

Gość gość
to jakas upierdliwa baba, czegos jej chyba bakuje. zazdrosci ci ze masz znajomych i tyle... moze jak bdz miec dziecko wlasne to sie odczepi od ciebie

Gość gość
Moze jej zaproponuj, ze dasz jej te odkrojone skrawki, jak takie lubi :-) na drugi raz nic nie powie.

Gość uczta_babette9103
Też mi się wydaje, że zazdrości. Dziecko ma, więc nie o to chodzi.

Wytłumacz jej jak krowie na rowie że ze swoim mięsem możesz robić co chcesz :D Po prostu takie bzdety olej a w razie potrzeby kiedy już nie wytrzymasz lub będzie za bardzo fikać op*****l że szczęka jej opadnie :o !

Gość gość
Gotujecie osobno?bo jesli tak to jej powiedz eby sie nie wtykala i tyle albo faktycznie zaproponuj jej te tluste skrawki z miesa a co do gosci to musicie sobie ustalic ze np.wtedy do was przychodza goscie i moze byc ciut glosniej a moze jej zal ze ich nie zaprosiliscie

Gość gość
Gotujecie osobno? To niech się ugryzie w nos, powiedz jej że Ty jej w garnki nie patrzysz... Gotujecie razem? To zacznijcie gotować osobno i tyle. A do wanny niech nie będzie śmieszna i tyle... Z przyjmowaniem znajomych musicie się jakoś dogadać, zwłaszcza jak mają dziecko, dla kogoś kto próbuje spać 10 osób które głośno się śmieją za ścianą może być problemem...

Gość gościnka123
Zapytaj co ją boli z tą wanna ? to macie razem dom tylko każdy swój pokój ? Przecież chyba płacicie za swoje rachunki czyli za wodę do wanny też więc jej powiedz , żeby Ci przestałą kontrolować.

Gość hermionaona
jeśli mają wspólną łazienkę to trudno, żeby mieli oddzielne liczniki na wodę :D

Gość hermionaona
ja też wkurzałabym się, gdyby współlokatorka co wieczór puszczała całą wannę wody

Gość gość
heh po prostu sie wyprowadzcie

Gość gościnka123
no chyba żartujesz , każdy ma prawo w swoi domu ( płaci za niego zapewne) do jakiegoś normalnego życia.

Gość lkflskg
ale rachunki np. za wodę idą na połowę

Gość gościnka123
jak idą na połowę to luz tamci mają dziecko a autorka nie

Gość gość
jak ci sie nie podoba w mieszkaniu bratowej i nie umiesz sie dostosować do jej zasad to znajdź sobie inne lokum