Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metaxa-86

Dlaczego mężczyźni boją się kobiet pewnych siebie?

Polecane posty

Gość metaxa-86

Jak w tytule :-) Pytanie skierowane głównie do Panów ale Panie również zapraszam do dyskusji gdyż szalenie mnie to nurtuje....Nie zarozumiałych, nie noszących się wysoko - tylko po prostu pewnych siebie, w tym co robią i co mówią...Silnych, charakternych, przebojowych...z jajami :-) W wypowiedziach proszę o zachowanie tematyki i kulturę! Pozdrawiam_Metaxa

Gość gość
Twierdzisz ze mezczyzni boja sie pewnych siebie kobiet. Na jakiej podstawie? Wlasnych przezyc? Wspolczuje Ci obcowania z osobnikami pozbawionymi jader. Z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze faceci szaleja za pewnymi siebie kobietami.

Gość, tak właśnie... jak widać nie wszyscy lubią albo faktycznie są bez jaj :/

Gość gość
mezczyzni omijaja takie kobiety, bo to za wysoka poprzeczka, a tylko latwizna nie niesie za soba cienia porazki, ktora rujnuje meskosc faceta

Gość Marian Wolski
Pewnych siebie czy głupich?? Mężczyźni nie boją się kobiet, tylko c*pki którzy chcą za mężczyzn uchodzić

Gość Marian Wolski
nie czytasz wyraźnie, kobiety pewne siebie najczęściej są głupie, pewność siebie z reguły bywa nieuzasadniona, tym samym jest głupotą, dlatego takich kobiet unikają nawet mężczyźni

Z tym co napisałeś się nie zgodzę...w jakiej kwestii są głupie? tak dla ścisłości?

Nie wiem co to znaczy kobieta pewna siebie, moją domeną jest nie ufać nikomu i nigdy nie być pewnym siebie jeśli nie jest się pewnym siebie.

Gość Marian Wolski
w kwestii swojej pewności, to zwykły brak skromności, cechy która kobiecie dodaje blasku, piękna i zmysłowości

Gość gość
Prawdziwi mezczyzni takich kobiet sie nie boja, a wrecz imponuje im kobieca sila, zaradnosc i niezaleznosc. Zaleta bycia z taka kobieta jest swiadomosc tego, ze nie jest sie z nia, dlatego, ze ona tego potrzebuje, ale po prostu chce. Pewne siebie, wiedzace czego chca kobiety czesto sa szczere i bezposrednie i tak naprawde bycie z nimi jest w wielu kwestiach latwiejsze niz z taka, ktorej mysli trzeba zgadywac i nianczyc ja na kazdym kroku. Z drugiej strony taka kobieta jest wyzwaniem dla kogos, kto wystarczajaco mesko sie nie czuje. Faceci czesto wola isc na latwizne i juz sam fakt koniecznosci konkurowania z kobieta stawia ich na przegranej pozycji.

Gość gość
1. czują się przy nich niepewnie, onieśmielają ich 2. konkurują 3. za dużo trzeba się o nie starać i rezygnują

/Faceci czesto wola isc na latwizne i juz sam fakt koniecznosci konkurowania z kobieta stawia ich na przegranej pozycji./ ­ W niezłej patologii musiałeś się chować skoro związek dla ciebie to konkurowanie. Idź się pobaw klockami.

Gość gość
Widac, ze albo nie byles w zwiazku albo nie byles w zwiazku z pewna siebie, zaradna kobieta, ktora wie, czego chce. Zwiazek nie zaczyna sie z chwila poznania, a poznawanie sie to tez proces eliminacji tych "slabych", ktory mozna porownac do rozmowy kwalifikacyjnej. Zapamietaj to chlopczyku na wypadek, gdybys kiedys mial miec randke:)

Rzeczywiście, nie byłem w związku z pewną siebie kobietą bo kobietony mnie odrzucają. Zdaję sobie sprawę, że są faceci co chcą mieć i kobietę i kumpla w jednym i takie indywiduum stanowi dla nich ciekawą ofertę ale jednak większość mężczyzn preferuje subtelną kobiecość od rozpychania się łokciami. Zapamiętaj to gdy nie będziesz mogła nikogo znaleźć.

Gość Heniu
A co to znaczy "pewna siebie"? Uważasz się za pewną siebie? Sprawdzam! Na 99% pewna siebie = ego nadęte głupotą, bo za tą "pewnością" nie idzie poziom materialny, moralny oraz intelektualny. Zdefiniuj "pewna siebie" - bo jeśli oznacza to babę która wie czego chce, jest stała w uczuciach, mogę jej powierzyć pewne tematy - to jestem za. Pytanie, czy zaraz nie poczujesz się zbyt pewna siebie i nie zaczniesz mi wiercić w d... tunelu? Ja uwielbiam kobiety z którymi mogę pogadać jak z facetami. Nie boję się takich a wręcz przeciwnie - w końcu może ktoś równy mnie? Fajnie byłoby z kimś takim wyjść gdzieś - pogadać jak równy z równym, jak z partnerem w biznesie i mieć te minimum zaufania, dogadywać się otwarcie, bez kombinowania czy oszukiwania.

Ja wiem Kobieta pewna siebie wróży źle w sytuacji rozwodowej/rozstaniowo/alimentowej. "Zwykła" kobieta nie wiadomo jak zareaguje. Ale jest wówczas choć cień szansy na układ bez twardych walk, w których, facet w PL, jest na z góry przegranej pozycji.

Gość jhbjh
wiem co czujesz,ja naleze do tych co to faceci tylko spogladaja i to tylko z daleka,ja jestem jak to kobieta wrazliwa ale i twarda ,z wygladu tylko twarda ,jak chcesz faceta z jajami to tylko zodiakalny byk,to jest typ ktory nie boi sie prawdziwych kobiet a wrecz przeciwnie tylko takie go interesuja,mam 37 lat i akurat jestem w zwiazku z takim [panem i musze przyznac ze przy nim miekne ;) moze to tez ze wzgledu na wzrost bo jest duzo wyzszy a do tej pory to ......ehh nie wazne,chodzil za mna kilka lat az w koncu go dostrzeglam,czasem dostaje zjeby jak mi za czesto kwiaty przynosi albo czesto dzwoni ale mowi ze dopiero sie mnie uczy .....jest fantastyczny,chyba go kocham ale nie moge pozwolic zeby sie za blisko zblizyl,na poczatku powiedzial ze chce miec luzny zwiazek i przestrzeni troche dla siebie ,tez tak lubie to mu dalam ,spotykamy sie raz na tydzien i bez zadnych telefonow ,p*****l itd chyba ze cos waznego wypadnie,czasem jak zadzwoni ze chce mnie zobaczyc wczesniej to zawsze zaczyna "wiem ze nie powinienem ale..." i jak tu ma serce nie zmieknac , wczoraj mielismy nasz pierwszy pocalunek,ponioslo mnie bo dawno nie mialam faceta ,zmieklam jak pensjonarka ,duma w jego oczach mowila sama za siebie,kurde kocham tego goscia,to jest typowy mezczyzna z powiedzenia ze kobieta przeglada sie w oczach mezczyzny,przy niem nawet w pizamie czuje sie jak sex bomba,dzis biedak zadzwonil i znow dostal opieprz ze sie nie tak umawialismy,dodam ze mam dzieci prawie dorosle co prawda i moja wymowka ze nie mam czasu na p*****ly bo musze zajac sie domem ,nawet jak nic z tego nie wyjdzie to warto przezyc takie chwile,jak to mowia nie bujcie sie kochac :)

Gość gość
bo za duża poprzeczka i trzeba się starać ....a po co jak można znaleźć taką której wystarczy że się palcem okiwa a ona już cała w skowronkach :)

Gość SW 1313
Tym sposobem poprzeczki to najczęściej stare panny. :)

Gość gość
kobiety nie są pewne siebie tylko aroganckie

Gość flusss
stare panny hahah się mylisz ! to Kobiety które coś osiągnęły i d*pek nieudacznik nie ma co robić u ich boku :)

Gość gość
studia-informatyk+2 jezyki obce (w mowie i pismie),w Polsce dom+ziemia nad morzem,za granica mieszkanie+firma.mezczyzni sie mnie poprostu boja:(obalam mit,ze mezczyzni lubia inteligetne kobiety:(najlepiej byc szara myszka,niezaradna,zeby facet mogl sie poczuc maczo:(smutne ale prawdziwe.....

kolejny temat o silnych, niezależnych kobietach w dodatku atrakcyjnych i wolnych. szkoda, że takie kobiety to tylko na kafeterii występuja i tylko w ich własnej opinii. "wiem co czujesz,ja naleze do tych co to faceci tylko spogladaja i to tylko z daleka,ja jestem jak to kobieta wrazliwa ale i twarda ,z wygladu tylko twarda " taa, napatrzyłem się na takie kobiety. idzie prosto, nie patrzy na faceta, na nikogo nie patrzy, patrzy przed siebie. ona czuje się lepsza. ale tylko czuje się... inne kobiety to głupie gęsi, a faceci mogą o niej pomarzyć.to ona rozdaje karty. szkoda tylko, że gra w nie sama... może i zadbana, czasem może i ładna, na pewno zrobiona. przesadnie, tony wszytskiego na twarzy. oczywiście jej mężczyzna to musi być MĘŻCZYZNA, bo ona nie będzie z nie mężczyzną. ale czy facet z jajami, który dzwoni żeby usłyszeć kobietę na której mu zależy, zaczyna zdanie od"...wiem ze nie powinienem ale..."? :D facet który dostaje zjeby za przyeniesienie kwiatów, przynosi je po raz kolejny?? :D znam inną nazwę dla takiego kogoś. ale ty nazywaj go jak chcesz.

faktycznie część taka jest ;) po prostu boją się że kobieta ich zdominuje bo będzie mogła. Faceci z reguły idą na latwizne i chcą sobie kogoś podporządkować, tak jak często robili to ich tatusiowie. Na szczęście teraz to się zmienia i kobiety na takie coś nie idą, no i stąd też tyle frustracji "ale jak to ja jestem sam?" :D

gość studia-informatyk+2 jezyki obce (w mowie i pismie),w Polsce dom+ziemia nad morzem,za granica mieszkanie+firma.mezczyzni sie mnie poprostu boja obalam mit,ze mezczyzni lubia inteligetne kobiety najlepiej byc szara myszka,niezaradna,zeby facet mogl sie poczuc maczo smutne ale prawdziwe..... nie boją się Ciebie kobieto, tylko tego, że Ci nie sprostają. Twoim oczekiwaniom. rezygnują z podjęcia próby, walki. niestety w większość, została wychowana w PRL-owskim modelu rodziny. ojciec pracował, zarabiał przynosił pieniądze, a matka zajmowała się domem. masz rację, że większość nie będzie czuła, że rządzi, nie będzie "macho". tak po prostu mamy zakodowane i każdy szuka partnerki ze swojej ligi. nawet w hollywood lansuje się stary oklepany schemat, on przystojny, bogaty, wakacje w monte carlo, ona biedna szara myszka poznają się i... ile było takich filmów, a ile było takich z bogatą i piekną kobietą która... itd jesteś w stanie byc z partnerem który powiedzmy zarabia trzy,-czterokrotnie mniej od Ciebie?

Dresiarz z klasa czyli zgadza sie....niestety:(lepiej byc glupia szara myszka najlepiej po zawodowce,czekac az PAN I WLADCA do domu pieniazki przyniesie,pomoze w podjeciu decyzji,bo po co facetowi kobieta,ktora jest wyksztalona i sami sobie poradzi.a kobieta,ktora prowadzi swoj interes!!!o zgrozo!!!!chyba sie jej p*****lo we lbie,powinna w domu siedziec a nie sie interesami zajmowac:Pee tam no dobra,to byla wersja hardcore:Pniech sobie kobietka pracuje ale nie na wyzszym stanowisku niz kasjerka:P