Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teściara

Test ciążowy Pepino z Tesco

Polecane posty

Gość teściara

Używała któraś? Czy zadziałał? Kosztuje chyba około 5 zł wygląda jak zwykły pasek i PONOĆ ma czułość 10mlU. Jak sądzicie prawda czy mit? Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie?

Gość gość
Ja go kupowałam w Kauflandzie. Faktycznie około 5 zł kosztował i wykrył mi ciąże 10 dni przed terminem okresu. Jestem w 5 miesiącu teraz.

Gość teściara
ojej to super gratulacje! :) Ja też go stosowałam, ale spotkałam się z opiniami, że skoro tani to pewnie marnie działa więc chciałam poradzić sie kogoś jeszcze:) Bo wydawanie fortuny na firmowe testy jakoś mnie nie bawi:) nie zależy mi, aby miał plastikową obudowę, tylko na tym żeby działał :)

Gość gość
Działa, działa a jak chcesz to na allegro mozna tez paskowe 10 kupić po około 2-3 zł za sztuke plus przesyłka więc jak się bierze wiecej sztuk to się opłaca. Ja sobie taki zestaw zamówiłam ale zanim dotarł to własnie kupiłam dwa te pepino i mi wyszły 2 kreski więc te ktore doszły z allegro oddałam siostrze.

Gość teściara
No chyba też tak zrobię:) i tak zawsze robie kilka dla pewności - połowe za wcześnie bo jestem niecierpliwa hehe

Gość gość
Też tak robiłam więc tym razem zamówiłam specjalnie ten zestaw bo stwierdziłam ze i tak penwie to potrwa zanim zajdę wiec się rpzydadza a nie bedę wydawać po kilkanaście zł na test. Bo nie wiedziałąm wtedy ze są w sklepach też te tanie paskowe. No i jak raz poszłam na zakupy to stwierdziła o test za 5 zeta ( a on chyba anwet na promocji wtedy był i coś 2,9 zł kosztował) to wziełam na spróbowanie no i zrobiłam 10 dni wczesniej byłam pewna ze nic nie pokaze a tu od razu dwie kreski. Tego samego dnia mąż mi jechał kupić drugi i nastepnego dnia zrobiłam i znów dwie. Potem polecialam na betę. Może i u ciebie tak będzie, tego Ci życzę :)

Gość teściara
Dziękuję Ci bardzo za wsparcie :) Ja właśnie jestem kilka dni przed @ ale staram się wytrzymać jeszcze trochę. Ale po tym co mi napisałaś to już napewno nie kupię drogiego testu:)

Gość gość
Też używałam... ale jak narazie wszystkie negatywne:( Więc nie wiem jak szybko pokazują 2 kreseczki od zapłodnienia, ale chętnie się dowiem:) Więc dołączam się do tematu :)

Gość gość
No właśnie się zastanawiam nad kupieniem, bo inne są dość drogie jak na kupowanie co miesiąc kilku sztuk :( Może ktoś miał styczność?

Gość gość
No nie wiem, mi ten test 2 dni przed terminem @ nie pokazał dwóch kresek, dwa dni po terminie na bobo były 2 słabe kreski,

Gość teściara
noo czyli żadne cudo... zależy od organizmu widać

Gość gość
Kupiłam dzisiaj w Carrefourze w Szczecinie Pepino za 3,00 zł. :):) Też zaciekawiła mnie cena, stąd moja obecność tutaj i faktycznie na opakowaniu jest napisane 10 HCG! a testy z apkek co najmniej 25 HCG :)

Gość gość
Ja jutro bede testowac wlasnie tym testem, za 2,99 w auchan kupilam.

Gość gość
Testy ciazowe z allegro sa sprzedawane na ebay i wychodza jeszcze taniej ja za 25zl kupilam 50 sztuk plus gratis 10 owulacyjnych.

Gość gość
ja kupowałam w auchan - pokazał ciąże 2 dni przed terminem @ - podstawa to rano z pierwszego moczu bez picia i sikania w nocy

Kupowałam na allegro paskowe po złoty coś - wszystkie pokazywały prawidłowy wynik

Gość gość
test paskowy hch 10mlU Pepino to dziadostwo jakich malo.Jako jedyny sposrod wszystkich musi wykazac 2ga kreske w tym samym kolorze,co kontrolna.Zawsze wychodza dwie kreski,przy czym druga jasniejsza (ale b.wyrazna).

Gość elina007
ja właśnie zrobiłam test ciążowy pepino paskowy(tesco ok 5 zł) i wyszedl mega wyraźny..a bałam sie, że jak taki tani to pewnie lipny, ale....(jest piątek 6.06 godz. 17) @miałam dostać 16go maja ale w tym terminie wyjechaliśmy na 2tyg urlop do austrii, wróciliśmy pare dni temu i byłam przekonana, że mi sie poprzestawialo, ale dziś już nie wytrzymałam bo od jakiegoś czasu mam typowo ciążowe objawy.. boje sie jak cholera bo w styczniu miałam zabieg czyszczenia obumarłej ciąży i lekarz mówił zeby sie wstrzymać z kolejnym podejsciem min pół roku... mam ogromną nadzieję, że będzie tym razem ok.. a do lekarza moge iść potwierdzić dopiero w pon... oszaleje chyba, więc jeśli potwierdzi on wynik testu to napisze czy jest wart kupienia.

Gość gość
Ja kupiłam w Kauflandzie. Polecam bo wykrył u mnie 12dniową ciąże. To, że tani nie znaczy że gorszy te które kupujemy w aptekach są przeważnie ładnie opakowane i pasek testowy jest ładnie zabudowany w plastiku i w głównej mierze też za to płacimy więcej.

Gość gość
Kupilam w tesco.. cos powyzej 5 zl.. cos mnie pokusiło 8 dni po owulacji zeby zrobic test.. jak wiem ze mam w torebce to trudno sie piwstrzymac.. zaaplikowalam krople po czym zrobilam poranną toalete.. zaraz sobie pomyslalam ze to juz jest chore. . Przecież yo nie możliwe żeby test wyszedł tak szybko. . Przecież tyle się naczytalam.. i schowalam test do torebki nie patrząc nawet na niego.. w drodze do pracy wyciagnelam go.. a tu zaskoczenie.. II kreseczki.. ta druga duzi jaśniejsza ale była. . W następnych dniach wychodzily juz coraz ladniejsze..

Gość gość
kupowalam w tesco w czerwcu i wykryl ciaze 3 dni przed terminem okresu choc drugi pasek byl jasniejszy.. jestem 27 tyg teraz przed trzema laty tez go kupowalam i tez wykryl ciaze za 1 razem wiec chyba moge polecic

Gość gość
Wykryl ciaze 10 dni przed terminemmmmm @ ????? Toz przeciec dopiero co owulacja byla. Cos mi tu nie pasuje. Rozumiem 2 3 4 ale 10? To jeszcze sie nie wytwarza hcg.

Gość gość
Dokladnie było tak 15 dnia cyklu owulacja, potwierdzona.. cykle 28 dniowe. 24 dnia wyszedł test pozytywny. Czyli nie 10 dni przed spodziewanym okresem.. testy robilam od tego dnia codziennie bo uwierzyc nie moglam..

Gość gość
Dziewczyny, ja tez wlasnie wczoraj kupilam ten test w tesco za niecale 6zl. Zrobilam go 10dni po planowanej miesiaczce i to po poludniu, nie od rana tak jak to lepiej robic. I wyszly mi od razu dwie wyrazne kreski. Za tydzien powtorze ten test. Ehh :/ teraz tylko czekac. Nie planowana ciaza. Mam 17 lat :( glupiej mi sie zachcialo... co teraz robic?? :( poradzicie cos? Chlopak niezadowolony no bo wkoncu nie planowane... on ma 18 lat. Teraz ciagly stres i myslenie co bedzie. :(

Gość gość
Teraz juz za pozno na takie rozmyslanie. Trzeba bylo sie zabezpieczas. Chlopak niezadowolony,ale jak bzykal bez gumki to byl zadowolony,wiec niech bedzie odpowiedzialny i zaopiekuje sie Wami.

Gość gość
no właśnie.... trzeba brać odpowiedzialność za to co się robi...

Gość gość
Właśnie natknęłam się dzisiaj w Tesco na ten test. Robiłam już klasyczne testy 2 razy i w obydwu wyszły 2 ledwo widoczne kreski i tak nie dowierzam. Do okresu 2 dni więc jutro rano zobaczę jak wskaże ten paskowy. Dam znać co wyszło...

Gość gość
Zrobiłam już 3 i kazdy pokazał drugą bladą kreseczkę więc moim zdaniem jest ok. Wczoraj 1 dzien przed@pokazał nawet wieczorem więc za to cenę jest bardzo w porządku. W pon idę do gina-mam nadzieję że wszystko będzie ok:)

Gość gość
mi ten z apteki amil pokazął 2 kreski wiec dla pewnosci kupilam drugi, ale ze apteki otwartej nie moglam znalezc to kupilam w tesco i wyszedl negatywny