Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dora mala podrozniczka

kiedy 2dziecko? corka ma 3,5roku

Polecane posty

Gość Dora mala podrozniczka

A ja nie mam ochoty na kolejne dziecko, corka juz jest samodzielna od wrzesnia idzie do przedszkola Pora pomyslec o rodzenstwie, tesciowa juz sie dopytuje czy juz w ciazy jestem a ja.. chcialabym miec 2dzieci ale jak sobie pomysle ze musialabym przezyc znowu to samo czyt. Ciaza, porod, kaszki, kupki, ulewanie to az mnie ciarki przechoda. Najgorsze jest to ze zdaje sobie sprawe ze pozniej bedzie jeszcze gorzej i juz calkiem nie bede chciala,, pakowac sie w noworodka,,. Maz tez niby by chcial ale tak jak ja przyzwyczail sie do tego ,,lepszego zycia,, z nie absorbujacym dzieckiem. A i ta wszystko spadnie na mnie, bo maz pojedzie do pracy i ja bede musiala chociaz przez 1,5roku siedziec z dzieckiem w domu (tak bylo z corka) . Kochane kafeterianki pomozcie, postawcie sie na moim miejscu i pomozcie mi podjac decyzje. Finansowo stoimi ok, mamy wlasny duzy dom, ja pracuje na 3/4etatu w rodzinnej firmie wiec bez problemu z powrotem po ciazy, babcia zawsze chetna zostac z dzieckiem wiec niby szystko jest na tak ale ja chyba choruje na LENIA.:(

Gość gość
"a ja.. chcialabym miec 2dzieci" skoro chcesz to im później tym gorzej. Skończysz z dwójką jedynaka, albo nigdy się nie zdecydujesz. Zastanów się, czy naprawdę tego chcesz. Może jednak wolisz jedynaka?

Gość gość
zastanow sie czego Ty chcesz.napisalas,ze na Ciebie wszystko spadnie,czyli ciaza(logiczne),opieka i takie tam.nie sluchaj jakiejs babci to Twoje zycie.a zreszta co to ma znaczyc?ze juz czas na drugie dziecko?a co to,obowiazek?i zapewniam Cie,nie chorujesz na LENIA,poprostu nazywasz rzeczy po imieniu.ciaza i porod i karmienie i bole to raczej mala przyjemnosc.pozdrawiam i badz Pania swojego zycia;)

Gość gość
dlatego mogłaś sie szybciej starać o drugie. Zanim doświadczyłaś tego komfortu "samodzielnego" dziecka. Miałabyś już dwójkę już prawie odchowanych dzieci. dzieci też miałyby lepszy kontakt. A teraz bedziesz miała juz ok 5 lat róznicy. 5-cio latek i 10-cio to juz różne światy.

Gość gość
jak można na jedenj szali stawiać posiadanie dziecka a "NIECHCE MI SIĘ" ???? wg mnie ty nie chcesz drugiego dziecka, nie pragniesz go, \bardziej cenisz wygode i życie dla siebie wiec nie decyduj sie na drugie! po co ci one? dla babci? dla społeczeństwa??? bo tak trzeba???? głupia z ciebie baba. mam nadzieje że nie zajdziesz w drugą ciąże i zrozumiesz co jest w zyciu ważne.

Gość gość
zapewniam cie że za 5, 10 lat zapragniesz znów być mamą i wtedy to bedzie dylemat.