Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak odmowic

Polecane posty

Gość gość

czy zadazylo sie wam kogos zaprosic a potem stwierdziliscie ze jednak nie chcecie tej osoby widziec u siebie na weselu? jak odmowiliscie?

Gość gość
zaprosilam kolezanke ale ona strasznie robi sie agresywna po alkoholu, gada o ksiezach, pedofilach , gejach i lesbach a moje wesle bedzie katolickie w kosciele, nasze rodziny i pozostali goscie sa wierzacy, co z nia zrobic? ostanio wprosila sie do nas na grila tz moja kuzynka zabrala ja ze soba, bylo rozne towarzystwo w tym mloda para z dzieckiem, a ta dziewczyna takie glupoty gadala, wstyd mi bylo

nie zdarzylo. lista gosci musi byc przemyslana i glupota jest zapraszanie jest kogos a pozniej zmnianie zdania

Gość gość
tak, u mnie tak było,musiałam odmówić zaproszonym,brat mojej matki zażądał spłaty z gospodarstwa i wywiazała się wielka wojna rodzinna,musiałam mu odmówić

Gość gość
lista byla przemyslana, nie wiedzialam ze ona tak sie moze zachowywac

Dużo zależy od sytuacji. Ja miałam dobrze przemyślaną listę gości a jednak zdarzyła mi się bardzo przykra sytuacja (to było przed wręczeniem zaproszeń,ale wiedziałam że tą osobę zaproszę ). Była Wigilia , rozmawiałam z kuzynką o przyszłości. Grzecznie wyraziłam swoje zdanie a ta na mnie napadła :o To było wręcz chore ! Zaczęła mnie nagle atakować ! Że jestem gruba do białej sukni , że życzy mi poronienia oraz żeby mnie zostawił facet przez ślubem.....Mówiła to przy całej naszej rodzinie. Powiedziałam tylko by uważała żeby te słowa nie wróciły do niej....To ona myślała że mi na złość zrobi czy co :D ? Powiedziała że nie przyjdzie na mój ślub....dodam z uśmiechem " I tak byś nie była zaproszona" . Przez 5 miesięcy nie odzywałam się do niej ponieważ mnie nie przeprosiła. Rodzina (mama i babcia) naciskała bym ją zaprosiła. Kocham moją chrzestną (to chrzestnej córka) kt6óra po prostu nie wiedziąła co ma zrobić po tym jak mnie jej córka potraktowała.Zaprosiłam kuzynkę od niechcenia (moja mama dała jej zaproszenie) . Myślałam że się nie zjawi.Ja w każdym razie bym nie przyszła. Ale ona przyszła godzinę przed mszą. Płakała,przepraszała,błagała....Wybaczyłam. Minęło przeszło 9 lat a ja nadal mam ból w sercu po tym co mi powiedziała.Dlatego też przez te lata widziałam ją tylko 3-4 razy i nie rozmawiałam z nią.Nie potrafie na nią patrzeć :)

Gość gość
Nie da rady nie tracąc przy tym koleżanki

Gość gość
no wlasnie tak mysle ze nia ma dobrego sposobu zeby odmowic nie tracac kolezanki a ta dziewczyna mysli ze jest taka fajna i oswiecona na doddatek zwiazala sie z moja kuzynka, teraz juz sama nie wiem, lubie ja ale jej zachowanie mi nie odpowiada, nie chce awantur na wlasnym weselu

Gość gość
nie przesadzaj, to, że raz się n******a i gadala o księżach pedofilach, to nie znaczy, że na Twoim weselu tez tak bedzie sie zachowywac, może akurat ktoś wtedy taki temat rozpoczął więc powiedziala swoje zdanie i tyle, nie bedzie przecież na każdej imprezie o tym samym gadać. poza tym nawet jak bedzie o tym cos rozmawiac, to raczej nie z jakąś Twoją pobożną ciocią, bo po co mialaby gadac z obcymi ciotkami, tylko z ludźmi przy swoim stoliku, czyli podjerzewam, że z Waszymi znajomymi- młodymi osobami

Gość gość
ona lubi ten temat pedofili i lesbijek ale na soatniej imprezie to ona zaczela ten temat do moich znajomych ktorych dopiero co poznala, oni na koniec powiedzieli mi ze gdyby wiedzieli ze bedzie tu taka osoba to by nie przyszli. a wiec nie przesadzam bo ona nie wyrazila swojego zadnia tylko caly czas o tym nawija i darla sie, nie chce by ktogos to obrazilo a wiem ze tak moze byc.

Nie rozumiem jak mogłaś nie wiedzieć jaka jest ta dziewczyna? Skoro to Twoja koleżanka, to chyba wiesz jak się zachowuje? Możesz zawsze poprosić ją przed ślubem żeby nie poruszała takich tematów, bo wszyscy będą wierzący i już. Ja nie zaprosiłam mojej koleżanki tylko dlatego, że po alkoholu jej odwala i nie chciałam scen na własnym weselu.

Gość gość
dla mnie to byłby szczyt braku kultury