Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sara 50

czystość pochwy

Polecane posty

Gość sara 50

zrobiłam badanie na czystość pochwy oto wynik; Komórki jeżowe-obecne Leukocyty -pojedyncze Nabłonki-liczne flora bakteryjna;nieliczne ziarniaki Gram(+),liczne pałeczki Gram(-) pałeczki GRAM(+)NIELICZNE Drożdżaki-obecne Co oznaczają te wyniki ,czy może ktoś wie???Bo się martwię :-(

Gość gość
ojej! masz okropną grzybice pochwy, stan zapalny niestety...

Gość aaaapli
jak nazywa się to badanie konkretnie?? i gdzie je wykonałaś/ile płaciłas? właśnie czegoś takiego szukam

Gość gość
Robiłam je w szpitalu ,nie musisz mieć skierowania ,koszt 35zł

Gość gość
Konkretnie -Badanie wydzieliny z pochwy-preparat bezpośredni barwiony met.Grama A inaczej- czystość pochwy.Zrobisz te badania na oddziale bakteriologicznym.

Gość gość
Powinnaś pójść do ginekologa po właściwe leki. Dodatkowo zrób sobie siedmiodniową kuracje invagiem, probiotyk skutecznie odbuduje prawidłową mikroflorę w pochwie, dzięki polskim bakteriom mlekowym w jego składzie. Poleciła mi go znajoma położna po porodzi i od tamtej pory wspomagam się nim przy każdym problemie intymnym. Do mycia okolic intymnych stosuj płyny o niskim pH.

Gość sara 50
Jeszcze zapomniałam dodać ,że bardzo bolał mnie brzuch ,do tego plamienia przedmiesiączkowe ,miałam upławy o nieprzyjemnym zapachu a do tego dostałam wysypki na twarzy , bóle brzucha minęły ,ale zapach się utrzymuje,czy ta wysypka może być związane z grzybicą? lub zapaleniem pochwy? w środę jestem umówiona do ginekologa.

Gość gość
lekarz wszytsko Ci wyjaśni. I pewnie dostaniesz leki, pewnie też zaleci stosowanie probiotyków-ja ostatnio po leczeniu gynazolem brałam jeszcze przez 20 dni provag/2 opakowania/.Udało mi się wyleczyć. A co do badania to u mnie taki zestaw posiew i wymaz plus czytsość pochwy kosztuje 60 zł,na wynik czekałam 4 dni.

Gość gość
Ja swoje ph uzupełniam stosując Abiofem

Gość gość
wymaz..? tego badania nigdy nie miałam czy abiofem pomaga na zwiększone upławy ?

Gość gość
Wymaz z pochwy pomaga w leczeniu infekcji, ponieważ po pierwsze masz napisane jaka bakteria, czy grzyb Cię zaatakował i do tego masz antybiogram, na co ten patogen jest wrażliwy. Pamiętaj aby po leczeniu zastosować probiotyk np. dopochwowy lactovaginal aby wzmocnić i odbudować mikroflorę.