Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy - zmienne w pracy mgr

Polecane posty

Gość gość

Piszę pracę na temat narkomanii u dzieci z rodzin rozbitych. Jakie mogą być zmienne zależne i niezależne, bo już nie mam siły. Raz promotor mówi, że dobrze, za chwilę, że źle. Pomóżcie proszę.

Gość gość
zmienna niezalezna to w matematyce x, a zmienna zalezna to jakas funkcja y(x), na przyklad y=x^2+x-1. ale nie mam pojecia jak to sie ma narkomanii :D glupota jak dla mnie, czego to nie wymyślą, zeby męczyć studentow...

Gość gość
Napisałam już całą pracę, zmienne na zajęciach z metodologii były super, dostałam 5, a tu miesiąc przed obroną mu się nie podoba. Tak samo z kropkami po numerze rozdziałów, raz je wykreśla, a ja je usunę, to kreśli, ze powinny być. Stary sklerotyk profesor, już powinien na emeryturę iść. Proszę o pomoc kogoś kto już się obronił.

Gość gość
Kto już przez to przeszedł?

Gość gość
zmienna niezalezna to pierwsza część zdania która jest faktem, zaś po przecinku wpisujemy zmienne niezalezne czyli informacje które weryfikujemy w toku pisania pracy.

Gość gość
może o czymś innym napisałas w pracy a zmienne niezzależne dotyczą czegoś innego.

Gość gość
czyli faktem jest: Wychowywanie się w rodzinie niepełnej, status społeczny rodziny, a wtoku wyszło, że to przez niskie poczucie wartości i nieprawidłowe postawy rodzicielskie matki i tak mniej więcej było w zmiennych, ale on to kwestionuje , karze zrobić na nowo i nie daje wskazówek. Jak pisałam lic, to promotorka naprowadzała i było ok. Zrobił ze mnie głupią. Jak by mozna je sformułować?

Gość gość
starałam się sformułować je na podstawie problemów badawczych.

Gość gość
czyli.... dzieci z robitych rodzin są szczególnie podatne na narkotyki, ponieważ posiadają niskie poczucie wartości, a także przez nieprawidłową postawę rodzicielską matki. Ja to bym jakoś tak napisała.

Gość gość
To by raczej hipoteza wyszła, a nie zmienna

Gość gość
przecież to właśnie hipoteza składa się ze zmiennej niezależnej i zmiennych zależnych. ;p wiem bo bronie sie za 2 tyg... ;/

Gość gość
Promotor mi to kwestionuje i jak proszę o wskazówki, to mówi, że mam sama wymyślić. Nie daje już rady. Mam już wywiad, wyniki, zakończenie, wnioski, tylko mi te zmienne wykreśla.

Gość gość
To co napisałaś mi kwestionuje.

Gość gość
mój promotor tez się tak czepiał o wszystko ale pożniej już zmienialam tylko to co uwazałam za sluszne. dziś mi podpisał prace.

Gość gość
Też tak próbowałam, ale ten sku**el każe mi przynosić poprawioną pracę oraz poprzedni wydruk, na którym nabazgrał co poprawić i pastwi się sprawdzając każdą kropeczkę.

Gość gość
Masakra, szczerze ci współczuje. Może podpytaj jakiegoś profesora którego lubisz. Myśle że by Ci pomogł

Gość gość
Tak chyba zrobię, aż mi się płakać chcę. Obrona 15 lipca, wszystko gotowe, a ten zmiennych się czepia. Wiem, że zmiennymi zależnymi są czynniki, które ulegają widocznym zmianom w wyniku oddziaływania zmiennych niezależnych. Zmiennymi niezależnymi nazywamy takie czynniki, które powodują określone zmiany w innych czynnikach. Miałam nadzieję, że tu mi ktoś pomoże :(