Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TegoPragnę.

starania maj/czerwiec. kto ze mną? ;)

Polecane posty

Gość Blanka23
Przysięgam, że zrobię w środę jak nie dostanę okresu :) Okres miałam dostać wczoraj, na razie nie ma, boli mnie brzuch. Muszę trochę poczekać. Czasem właśnie robi mi takie psikusy, że nie przychodzi :D

Gość Elmirka201
hehe może to dzidzia ci robi psikus a nie okres :) Ja czekam na środę z niecierpliwością:D

Gość Blanka23
Może może :D Hmmm... w sumie to teraz czytam artykuły o tym jaka powinna być szyjka macicy przed okresem, podczas ciąży itp. I wszystko wskazuje na to, że jestem przed okresem :D

Gość BARDZO CHCEMY DZIDZIE
WITAM kobietki:)bardzo chcemy z mężem dziecko:(mam dopiero 21 lat 9mies po ślubie chcemy byc rodzicami o niczym innym nie myslimy jak o tym:(((jest mi przykro że nam nie wychodzi.ostatnio z tydzien miałam kucie w jajnikach skurcze jak by macicy czytałam ze to moze byc wczesna ciąża i wszystko w kobiecie sie zmienia i z tad takie skurcze,zrobiłam test jedna kreska:(za tydzień drugi i była druga ale blada ale była,i co dostałam okresu w piątek ale dziś mam bardzo słaby prawie nic ,podkreślam ze plamienie miałam jak by z ciągnącym sie śluzem.CO TO MOŻE BYĆ?:(CZY ROBIĆ TEST CZY TO WSZYSTKO JASNE NIE MA CIĄZY UPRAGNIONEJ?:(

Gość Blanka23
Kochana zrób test jeszcze raz. Miesiączka może się pojawiać nawet do 3 miesięcy :)

Gość Elmirka201
zrób test... ja bym robiła test no albo bete odrazu a potem powtórz i zobacz czy przyrasta... ewentualnie mogła to być ciąża biochemiczna... tez mi sie przydarzyło... Ale bądź dobrej myśli:) Blanka macica przed okresem jest taka jak w trakcie wczesnej ciąży:) Więc mi tu się nie wymiguj:)

Gość Elmirka201
Blanka ja sobie badam i powiem ci jak u mnie było:D jakoś koło 24 dc była miękka... No i już mala nadzieja. I nagle koło 26 dc stała się bardziej twarda i się zamknęła, a teraz to jest taka rozpulchniona, że jej prawie nie czuje .

Gość Elmirka201
Dziewczyny zauważyłam, że koło 18 godziny ja już padam... taka śpiąca jestem, a przecież nawet nie miałam się czym zmęczyć...

Gość Blanka23
Hmmm... :D Niedługo zwariuję ale poczekam :) Wy też jesteście takie senne? Ja to mogłabym spać cały czas. A co do testów. Testy bardzo często mylą się jak jest ciąża a pokazują jej brak. W drugą stronę to nie działa :D

Pocieszę cię, ja już koło 15 myślałam, że padne :) takie spanie mnie łapało:) a u Ciebie to fasolka powoduje zmęczenie :)

Gość BARDZO CHCEMY DZIDZIE iza
załamałam sie szczeze wszystko przewróciło mi sie do góry nogami.Mąż w delegacji wraca w piatek ja myślałam ze wkoncu ciąza a tu okres i w dodatku taki bolący :(własnie jak koleżanka wspominała ciągłe sikanie to podstawa a pije mało co jakiś czas latam siku i to tak ciśnie że nie mozna wstrzymać:)to uważacie żeby zrobić test i wtedy do gineko jeśli jestem badz tez nie

Gość Blanka23
Jeśli test wyszedł pozytywny, Ciebie baaardzo bolał brzuch i zaczęłaś krwawić to ja bym w pierwszej kolejności poszła do ginka.

ten bolesny okres jest troche niepokojący w Twoim przypadku...ja też bym dogina poszła jak będziesz miała tylko możliwość. Bo przyczyny mogą być różne. Może to wcale nie był okres tylko jakieś plamienie...ciężko powiedzieć

Gość Blanka23
Dla świętego spokoju idź do lekarza, niech on wykluczy wszystkie złe rzeczy :)

Gość Elmirka201
ja zawsze śpiochem byłam a teraz to już w ogóle:) Ale teraz czuje różne rzeczy odkąd wiem... sprawa psychiki:D

Gość Elmirka201
mój komentarz poszedł z opóźnieniem eh... Co do autorki wyżej to ja tez bym biegła do lekarza bo może wystarczy luteina i będzie wszystko ok :)

Hej dziewczyny mam pytanko @ mam dostać za 5 dni chyba że owu miałam wcześniej tak jak testy pokazały.wczoraj i dziś zobaczylam brązowe plamy na wkladce. Czytałam że to może przyczyniać się do problemów z zajściem w ciążę. Czy któraś z was tak miała? Lub co byście mi poradziły? Niestety mieszkam w uk więc troszkę jestem ograniczona.

Gość Blanka23
Czego się najbardziej obawiacie podczas ciąży, po porodzie itp?

Gość Blanka23
To prawdopodobnie zwykłe plamienie przed miesiączką :)

Gość Elmirka201
Kambel ja nie wiem co mam ci doradzić... Idź do lekarza jeśli masz dziwne plamienia bo to mogą być problemy hormonalne. Blanka ja jak każda kobieta boje sie ze z mojego ciala zrobi się jeden wielki flak pokryty rozstępami:D No i że "te" sprawy nie będą już takie przyjemne... A ogolnie to porodu bo ponoć boli jak cholera:D

to było tak jak by mi sie macica rozrywała nie umiem tego powiedzieć ale wiecie czasami tak jest przy mocnym krwawieniu takie uczucie ale tu nie było wcale takie ,a miałam wrażenie że sie ze mnie bardzo leje.Zrobie test ale tez napewno wybiore sie do ginek bo chce zajść w ciąże niby jestem młoda ale naprawde pragne dziecka i dla niektorych jest to szok co ja mówie ale szczeże tak jest nie ma dnia żeby któreś z nas o tym nie wspomniało że chce być rodzicem

Gość Elmirka201
aaa i podczas ciąży boje sie, że będzie coś nie tak... :(

Gość Elmirka201
to dla nas nie jest dziwne, że tego bardzo chcecie... U mnie było to samo:) Potem przeszlo bo za duzo tych "fałszywych alarmów" było:) I straciliśmy wiare zupełnie. Ale uda się w końcu. Wyluzujcie troszke.. wiem, że to trudne, ale pomaga :)

brązowe plamy mogą byc oznaka ciązy.u mojej przyjaciólki lekarze nie poznali sie że jest ciąza kazdy innaczej jej mówił nawet proszki na wywołanie okresu dostała a po nich zero krwi tylko brązowe plamienie i okazalo sie że to ciąza

Gość Blanka23
Ja radzę Ci żebyś poszła do lekarza. :)

Gość Blanka23
Elmirka, no poród boli prawdopodobnie ale wiesz, ja bym nie chciała znieczulenia. Miałam kiedyć baardzo duże problemy z nerkami i pęcherzem, lekarz powiedział, że przeżyłam gorszy ból niż podczas porodu. (Mdlałam z bólu) Więc poród bez znieczulenia też przeżyję :) Najgorsze to są prawdopodobnie te bóle krzyżowe.

Wiem musi sie udać :)moim zdaniem dzieci powinni mieć Ci którzy naprawde chca tego,ale niestety my musimy sie starac ale takie z wpadki nie mówie wszystkie nie chca dzieci nie dbaja o to wiem jak moje kolezanki z czasów szkolnych fajka piwko to jest zycie dla matki i zero uczuc to boli osoby które sie staraja

Gość Elmirka201
No życie nie jest sprawiedliwe... Co do krzyża Blanka to ja sie boje tego, bo ja ogólnie mam krzywy kręgosłup i czasami strasznie boli a co dopiero w ciąży...

Gość Blanka23
W tych czasach ciężko zajść w ciążę. Ta żywność jest po prostu masakrycznie naładowana chemią

Gość Blanka23
Ja mam problem z kolanami. Po jeździe konnej :/ (nie mylcie tego z krzywymi nogami) :D Mój ortopeda powiedział, że kolana przestaną boleć jak urodzę dziecko. Wtedy moje ciało się zmieni i będzie tak jak powinno być. Miałam rok temu wypadek samochodowy i doznałam urazu kręgosłupa. Więc też się trochę tego boję.