Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hollymolly

Niskie mamy ! Potrzebuje waszych opinii

Polecane posty

Gość Hollymolly

Cześć. Czy są tutaj jakieś petite mums? Jeśli tak proszę napiszcie czy obawiacie sie zaawansowanej Ciazy ? Porodu? Ja mam jedyne 150 i boję się jak cholera! ;)

ja mam 161 cm wzrostu. i ciaze i porod znioslam dobrze. i to mimo krzywego kregoslupa. nie boj sie :).

Gość Hollymolly
Dziękuję, czy jeszcze ktoś ?

Gość gość
ja mam 152 cm:D i urodziłam 2 dzieci po prawie 4 kg każde bez komplikacji:)

Gość gość
mam 156 i wszystko poszło zupełnie lajtowo :)

Gość gość
a czego tu się obawiać? wyobraź sobie że ja nawet bliźniaki urodziłam i to donosiłam prawie do terminu a mam 155 cm

Gość Szczęśliwa Mężatka :)
Ja mam 152 cm i poród miałam okropny . W sumie po 20 godzinach na porodówce zrobiono mi cc .Dziecko było bardzo wysoko ułożone i nie zeszło główka to kanału rodnego. Ale moje mama ma 155 cm bez problemu 2 razy urodziła sn :)

Gość Hollymolly
Woow ,juz mi lepiej Myślałam ,ze w moim przypadku to będzie mega wyczyn. Ale widzę ,że może nie będzie tak złe ;)

Gość Hollymolly
Źle

Gość gość
ja mam 154 cm i jestem bardzo drobna...rodziłam 15 min sn. Synek wypłynął z wodami płodowymi, całą ciążę znosiłam świetnie.

Gość Hollymolly
Jak wygladalyscie ? Czy było was dużo ? Mam na myśli wszędzie , czy mialyscie tylko brzuszek? Chodzi mi oto czy wygladalyscie dziwnie czy normalnie ,wybaczcie ,ale nie wiem jak inaczej zapytać :)

Gość Hollymolly
Szczególnie jak jest sie tak niskim jak ja :s

Gość gość
ja miałam olbrzymi brzuch:( i niestety rozstępy się zrobiły ale też brzuch wyglądał tak że w 8 miesiącu ludzie pytali czy to bliźniaki i czy już termin jest. Przed pierwszym porodem miałam zalecenie żeby ze względu na rozmiar bioder nie rodzić dziecka powyżej 3,5kg ale akcja szła tak szybko ze urodziłam sn dziecko ważące 3950. Poród od odejścia wód i pierwszego skurczu trwał 3 godziny:)

Gość Szczęśliwa Mężatka :)
Ja sporo przytyłam bo 20 kg i miałam strasznie duży brzuch. Wyglądałam śmiesznie :)

Gość gość
przytyłam 11 kilo i wszystko to poszło w "piłeczkę" :) smarowałam się od początku i rozstępów nie miałam, półtora roku karmiłam piersią i szybko wróciłam do wagi z przed ciąży, a potem chudłam nadal - obecnie ważę 47 kilo jak w liceum :D

Gość Hollymolly
Taak, zapewne będę "wielka" tylko nie w ta stronę co trzeba ,dzięki dziewczyny.

Gość gość
czesc . ja mam 159 cm wzrostu i obecnie jestem w 21 tygodniu ciazy ,oczywiscie troche sie obawiam pozniejszych etapow bo moj brzuszek nie jest wielki ja na ten etap raczej niewielki , ale teraz moze urosnac bardzo i az sie obawiam ja bede wygladala za miesiac czy dwa . A przytylam zaledwie 2 kg ale jutro olejn wozyta i pewmie okaze sie ile jeszcze przybralam na wadze .

ja przytylam w symie 11 kg. w brzuchu mialam 94 cm na koniec i miescilam sie w rozmiar ciazowy xs. nie bylo zle :).

Gość Hollymolly
Czy macie jakiś plan co robicie o porodzie? Praca, studia ,dom Czy pozostawicie to własnemu biegowi?