Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Undefined

"PIERWSZEŃSTWO" DLA CIĘŻARNYCH

Polecane posty

Gość gość
Czasami fajnie i miło się robi jak ktoś z dobrego serca przepuści - sama nigdy się o to nie proszę, mimo, że jest mi ciężko. Ale dzisiaj już się wkurzyłam. Byłam na pobliskim "zielonym rynku" kupić młode ziemniaczki, truskawki i czereśnie (mój mąż w pracy), ludzi było sporo, upał jak nie wiem, ja z wielkim brzuchem, bo za miesiąc mam termin porody wyznaczony, a te babki i dziadki łażą jakby cały plac był ich, a jeszcze przy straganach to rozpychają się łokciami, jedna mi w brzuch przywaliła.

Gość gość
ex DeBill zgadzam się tylko szkoda że u nas w przychodni gdzie mieszkałam kiedyś u rodziców są zapisy na godziny a stare mohery siedzą od siódmej rano koczują pod gabinetem i się kłócą zażarcie że kto pierwszy a nie wg godzin.. stara mentalność.. ja na szczęście jeśli chodzi o internistę i laboratorium to nie mam kłopotu bo teraz mieszkam na wsi gdzie jest mało mieszkańców, mały ośrodek i nawet jak są epidemie grypy to w kolejce max 4 osoby to można wystać.. gorzej że lekarz j******y i ma godziny przyjęć przykładowo 13-15 przychodzi o 13 przyjmie dwie osoby nie widzi nikogo na poczekalni i jedzie do domu nie czekając na koniec dyżuru.. mimo że ktoś jest zarejestrowany i jego karta leży u niego na biurku.. ale to inna brocha..

Gość gość
Czasami fajnie i miło się robi jak ktoś z dobrego serca przepuści - sama nigdy się o to nie proszę, mimo, że jest mi ciężko. Ale dzisiaj już się wkurzyłam. Byłam na pobliskim "zielonym rynku" kupić młode ziemniaczki, truskawki i czereśnie (mój mąż w pracy), ludzi było sporo, upał jak nie wiem, ja z wielkim brzuchem, bo za miesiąc mam termin porody wyznaczony, a te babki i dziadki łażą jakby cały plac był ich, a jeszcze przy straganach to rozpychają się łokciami, jedna mi w brzuch przywaliła.

Gość gość
co jest?

Gość a ja mam to gdzieś
Większość starych babć lata po lekarzach tylko po to aby sobie popierdzielić w poczekalni z innymi babciami. Takie mają hobby. Jak widzę to stado staruszek rozpychających się na krzesłach i kobiety w ciąży lub małymi dziećmi, które są zmuszone stać to mnie krew zalewa. A poproś taką babcię o zwolnienie miejsca to cię zjedzie, że jesteś słaba, że jak ty dziecko urodzisz skoro nie możesz ustać u lekarza itp. Najlepiej to te babcie wszystkie wystrzelić przez okno.

Gość gość
sorry ale chyba babcia jest słabsza niz twoj dzieciak wiec moze stac, twierdzisz że starsi sa roszczeniowi ale niektore matki jak widac tez

w moim ośrodku lekarz wychodzi do poczekalni i wywołuje chociaż na polskie warunki to jakiś system bezkontaktowy raczej by się przydał - żeby lekarz nie wychodził z gabinetu, bo go obsiądą;)

Gość sadistica
babki myślą, że jak mają siwe włosy i beret na głowie to mogą wszystko. Mimo to zawsze im ustępuję, mimo pokaźnego już brzuchola. Ale ostatnio jak byłam u lekarza same się pięknie załatwiły. Jak się rejestruje to zawsze pytam na którą godzinę mniej więcej być, pani mówi, że tak ok 12, więc na 11.45 byłam w przychodni. A tam tłok jak nie wiem. Najpierw lekarz zawsze przyjmuje chore dzieci, potem jak leci. no i w drzwiach się spięły dwie stare babki, która pierwsza zaczęły się kłócić i wyzywać ( nawet śmieszne to było). Lekarz przyjął najpierw jedną i drugą z tych co się kłóciły, a potem sam zaczął czytać po kartach jak miał ułożone. No i ja byłam następna. A tak bym musiała puścić stado staruszek.

Gość to przez biede, frustracje i
brak perspektyw niestety mamy takie schamiale spoleczenstwo. I chodzi mi teraz o stosunek do wszystkich slabszych: starych, chorych, inwalidow, dzieci, kobiet w ciazy i mlodych matek. Mieszkam za granica i jak w Polsce codziennie spotykalam sie z przejawami chamstwa tak tutaj co dzien ludzie zaskakuja mnie uprzejmoscia i bezinteresowna dobrocia. Niestety, Ci ktorzy teraz tak pisza, dadza przyklad nastepnymm pokoleniom...