Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka_k

blada kreska...

Polecane posty

Gość malutka_k
dziekuje naprawde jeszcze jestem w szoku i dlugo z niego nie wyjde :)

bladzisusieńka ale coś tam widać :) ja tez taką miałam, akurat testy tej firmy chyba nie są takie czułe. bo właśnie na tym teście co trzymasz miałam tak bladą, inne tańsze dawały mocniejsze odcienie. dodatkowo pierwszego dnia kiedy zrobilam test mialam dosc ciemna, potem na drugi dzien w innym tescie miałam włąśnie taką bladą, a na 3 dzień znowu ciemniejszy test :) u ciebie to musi być bardzo wczesna ciąża :)

Gość BaByy
Wierze :) Zazdroszczę Ci :) ale ciesze się Twoim szczęściem :) jeszcze raz GRATULUJE :)

Gość malutka_k
juz wierze ze to ciaza :) robi sie coraz ciemniejsza. Jestem 14 dpo mniej wiecej :)

Gość BaByy
No to znaczy że zostałaś mamusia :) Ja jestem ciekawa jak ze mną to będzie :D

Gość malutka_k
jeszcze do mnie nie dociera ;) dotrze jak zobacze na usg ;)

Gość BaByy
Ja pewnie to bym skakała z radości jak bym zobaczyła na teście 2 kreseczki :)

Gość malutka_k
ja sie poryczalam. Wczoraj nie plakalam a cos bylo na tescie, a dzisiaj to juz musi byc :) dalej jestem sceptyczna no ale jejku :) nie wierze ;) oby to nie byl falszywy alarm

dla porównania wysyłam swoje testy, od lewej jest pierwszy, środkowy jest z nastepnego dnia i prawy z jeszcze nastepnego. ja powtarzałam, bo ten pierwszy na początku też był bardzo blady i nie byłam pewna ciąży, później sciemniał i nie miałam pewności czy ściemniał bo już po czasie zachodzą inne reakcje czy co :) Polecam Ci zatem abyś jutro kupiła innej firmy i z porannego moczu zrobiła jeszcze raz by mieć na pamiątkę :) bo te bladziutkie niedługo się zneutralizują i nie będzie nic widać. Gratuluję :D http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0504fdef716a5a7c.html

Gość BaByy
No oby nie, bo się rozczarujesz i to bardzo. A kiedy idziesz do lekarza?

Gość BaByy
Mangusta na Twoich testach widać te bladziutkie kreseczki :) Oczywiście gratuluje ciąży. a w którym tygodniu, miesiącu jesteś?

Gość BaByy
molalo jest tam kreseczka :)

Gość malutka_k
do lekarza jutro sie zapisze, przyjmie mnie szybko jak powiem jaka sytuacja, moze nawet w tym tygodniu mnie wcisnie.. no na tych przerobionych to mega widac :) Napewno zrobie sobie jakis tescik jeszcze ale tak za tydzien :) na pamiatke

Gość BaByy
No to super :) Chciałabym zobaczyć to samo na teście co Ty ;) Aaaaa :)

teraz w 12 tygodniu. widać bo już mają 2 miesiące ale ten z lewej był taki blady jak środkowy a po około 15 minutach trochę sćiemniał. na testach piszą że po 6 minutach się testu nie odczytuje bo wynik może być błędne więc zakupiłam jeszcze dwa, potem ten z lewej z tygodniami jeszcze trochę ściemniał i teraz jest wyraźny bardzo. autorce postu polecam zapisać się do lekarza za co najmniej 2 tygodnie na usg jeśli minęło dopiero 2 tygodnie od poczęcia.

Gość malutka_k
Mangusta, ale najwyzej pojde po skierowanie na bete, a pewnie od razu mnie zbada, i potem kaze przyjsc znow

Gość BaByy
Mangusta a długo starałaś się o dziecko ? jak to u Ciebie wyglądało?

mangusta ma racje. lepiej na usg troche pozniej bo ja poszłam za wczesnie i NIC nie było widać;/ najlepiej isc na badanie Bhcg z krwi i od razu bedzie wszysctko wiadomo

Gość malutka_k
tak zrobie. Dziewczyny, jesli to ciaza napewno to zaszlam w 1 cyklu. A balam sie ze cos ze mna nie tak. W tamtym roku PCO podejrzewali, mialam zawyzone pewne wyniki. Ale kazali schudnac :) i chyba podzialalo. Cykle sie uregulowaly i udalo sie (chyba) heh :)

Gość BaByy
A to dużo ważyłaś? Bo mi się też troszkę przytyło i staram się zrzucać te kg.

Gość gość
na bete nie potrzeba skierowania i tak jest płatna 100%

Gość malutka_k
ja za bete nie place, jak mam skierowanie. Wazylam 76, teraz waze 65 :)

malutka_k - beta jak najbardziej. Pewnie Cię też zbada ale może jeszcze nic nie wyczuć. To normalne. Nie pomyśl, że się wymądrzam, to po prostu moja druga ciąża, pierwsza niestety się nie powiodła więc już trochę doświadczyłam tych badań i takich i siakich i wiem, że na samym początku ciązy mogą lekarze barzo różnie podchodzić do tematu. dlatego jak minie 6- 7 tygodni od ostatniej miesiączki to już pewniejszy czas by wszytko badać i potwierdząc, wcześniej mogą nie założyć karty ciązy ani nic. oczywście jest sens isć wczesniej do ginekologa jeśli się chesz upewnić na bete albo na progesteron. a starałam się to ciezko powiedziec ... u mnie bylo tak: tableki odstawilam w grudniu 2011, potem bez zabezpieczen sie kochalam ale omijalam dni plode bo chcialam zrobic kwarantanne po tabletach, z reszta moj facet duzo wyjezdzal wtedy i nie bylo jak. zaszlam w czerwcu 2012 ale w sierpniu juz bylo po radosci :( teoretycznie wiem kiedy mam dni plodne bo straszne mnie wtedy kluje i boli jajnk wiec mozna powiedziec ze tak samo w czerwcu 2012 jak i w tym roku w kwietniu zaszlam za pierwszym pdejsciem bo wiedzialam kiedy mam dni plodne i tak mniej wiecej sie kochalam. ale myslę, że duzo lezy w psychice. ja nie orbilam sobie parcia, że koniecznie robimy tu i teraz iw tym miesiacu musze zajsc bo inaczej to dramat. cialo kobiete lepiej zna niz my siebie same.