Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam trzylatków!!

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegos miesiąca mam straszny problem ze swoim synem. Dodam, że to wcześniej było złote dziecko idealnie grzeczne. Od około miesiąca to jakiś demon! Za każdym razem jak wstaje- czy to rano czy po drzemce popołudniowej bez powodu wpada w histerię. Ale to w taką, że nic nie pomaga. Prośby groźby, przytulania nic po prostu drze się przez godzinę.Zostawiam go wtedy samego w pokoju i wychodze bo jak próbuje tylko do niego podejśc to mnie kopie i krzyczy idź stąd! Nagle wszystko ustaje i zaczyna się bawić jakby niby nic. Juz nie wiem co o tym myśleć? Czy to jakiś bunt, czy wpływ tego, że zajmują się nim w dzień dziadkowie, którzy w zasadzie na wszystko pozwalają. Pomóżcie albo podpowiedzcie mądre mamy!

Gość gość
w ogóle się nie przejmuj, tylko właśnie zostaw, żeby się wypłakał

Gość gość
moja corka ma 4 latka do 3 roku zyzcia była bardzo grzeczna i usluchana a jak tylko skonczyla 3 latka to jzu diabełek, nie slucha, tez wpada w takie histerie, czasami jzu wychodze z seibei, nie wiem co si estalo ale u nas to juz rok trwa

wydaje mi sie, ze ten problem nie ma nic wspólnego z wiekiem jesli Twój syn histeryzuje tylko po spaniu, to moze są to typowe koszmary ?? Jesli tak, to On nie wie nawet , ze to robi , nie próbuj mu "pomagać:" Być moze tak teraz reaguje na nadmiar wrażen w ciągu dnia.. Moj syn miał takie epizody w nocy, ze wybudza sie nagle, histeruzuje, nie mozna go uspokoić w zaden sposób, zachowuje sie nienormalnie., Dzieci robią to "na śpiocha ", mimo ze oczy mają otwarte.. Trzeba zaczekać aż samo przejdzie.

Gość gość
ja czasem z bezsilności siadam razem z nim i sama płacze. A no i teraz jest wszystko na tata- tata najlepszy, z tatą , do taty, z tata spać wszystko z tatą. A mi jest po prostu przykro

mój syn ma prawie 3, 5 roku, od dawna jest zbuntowany i dopiero niedawno udało się go "naprostowac".Ale te ataki podczas snu nie mają nic współnego z charakterkiem... jest różnica miedzy histeria po spaniu a taka zwykłą, za dnia bo dziecko coś muuuuuuuusii dostac itd.

Gość gość
ale całe noce przesypia bardzo dobrze, nie wierci się nie przebudza po prostu rano wstanie chwile cos porobi i wpada w szał

w takim razie ciężko mi powiedziec dlaczego tak robi może wstaje tzw lewą noga, musi dobrze sie wybudzić, zeby miec humor ? a jak zachowuje sie za dnia ?