Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 34 tydzień

Czy w szpitalu muszę mieć tylko koszule nocne czy piżamy też mogą być?

Polecane posty

Gość mama 34 tydzień

Wiem, że to głupie pytanie, ale ja po prostu nienawidzę koszul nocnych...

Gość gość
Miałam po obu porodach piżamy ,ale tez były super położne co przed obchodem wpadały do sali i mówiły aby zdejmować spodnie bo obchód ,tak było po pierwszym porodzie ,drugą miałam cc byłam w szpitalu 8 dni po ,i cały czas miałam piżamę ,nie było wcale problemu z tym ,niektóre z dziewczyn chodziły w spodniach dresowych .

Gość Mysza_8586
Myślę że ważne żebyś ty się dobrze czuła przede wszystkim, jeśli nie lubisz koszul to kup piżamkę.

Gość Mama 34 tydzień
Nie będą się "pluć" w szpitalu?

Gość gość
a nawet jesli? to twoja sprawa

Gość to niepraktyczne
Zakrwawisz wszystko... jak chcesz czuć podpaske mając spodnie? Bo zdaje sobie sprawę z konieczności wietrzenia krocza, bez bez którego naprawdę można sobie zrobić krzywdę! Po porodzie, czy to SN czy CC masz w sobie wielką otwartą ranę! Też się mądrowalam że będę nosić majtki od razu, ale nasłuchałam się i naczytałam o bolesnych zakażeniach, usuwaniu macicy i juz wierze lekarzom... Na kiedy masz termin?

Gość Mama 34 tydzień
18 lipiec.

Gość Mama 34 tydzień
A czy po porodzie biust rośnie? kompletnie nie mam pojęcia jak stanik dobrać..

Gość gość
Ja też miałam pizame cały czas i nie było problemu. Kupiłam tylko z odpinana koszulka żeby było wygodnie karmić. Koszule miałam tylko do porodu bo nie Chcialam szpitalnej.

U mnie na oddziale wszystkie kobiety chodziły w koszulach. Ale moim zdaniem w tym dniu najważniejsze pomyśleć o swoim bezpieczeństwie a nie o tym co się lubi a co nie :)

Gość gość
u mnie w szpitalu opieprzali za pizame..ja tez nie lubie koszul, ale na poczatku po porodzie pewnie Ci bedzie wszystko jedno a latwiej lekarzowi Ciebie obejrzec w koszuli no i wietrzyc krocze latwiej :) ja po cesarce pare dni w koszuli lazilam a pod koniec juz w dresach bo jakos mniej flejowato sie czulam... co do piersi to ja mialam jak to lekarz powiedzial nawal mleczny i dwa razy mi sie powiekszyly po porodzie...masakra

Gość gość
u mnie w szpitalu można i piżamy i normalne majtki- nie musza być te siateczkowe. Ale to przez to, ze szpital mały a nie typowa "taśmówka" w dużych miastach, więc większa intymność i taka bardziej ciepła, domowa atmosfera

A w szpitalu którym ja byłam ,jeśli chodzi o majtki to : Po porodzie naturalnym - majtki jednorazowe.Chodź położne namawiały dziewczyny by chodziły bez majtek ;) A tuż przed obchodem musiały ściągnąć majtki i być samym podkładem. A jeśli chodzi o cesarkę można było mieć zwykłe,bawełniane majtki byle tylko były opuszczone tak by nie dotykały rany.