Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oczyszczacze powietrza- alergia. doradźcie

Polecane posty

Gość gość

Chcę kupić dziecku do pokoju oczyszczacz powietrza. Zastanawiam się nad 2 modelami sharpa. Sharp FU-Y30EU-W lub Sharp Fu-W28E. Może ktoś mi doradzi, bo róznica w cenie nie jest znacząca, ale z opinii w internecie wychodzi na to że ten tańszy powinien zupełnie wystraczyć, więc po co przepłacać:)

Ja bym jednak zainteresowała się szwedzką marką Blueair, a konkretnie oczyszczaczem blueair 203. Dostaniesz go w podobnej cenie, a jest skuteczniejszy.

Gość BasiaMa
Ze swojej strony polecałabym oczyszczacz powietrza Air-o-swiss, który nie tylko oczyszcza go z brudu, pyłków i kurzu, ale też zapewnia optymalne jego nawilżenie, co dla każdego człowieka jest ważne, a dla alergika w szczególności. Można go używać przez cały rok. :):):)

Gość SandraWander
Ja ostatnio szukałam jakiegoś oczyszczacza i muszę przyznać, że największy wybór był na tej stronie www.klimatsklep.pl Do tego przedzwoniłam do nich i pomogli mi w wyborze.

Gość babci wnuczka
porównaj sama, masz dostęp do sieci. W klimat sklepie znalazłam oba te produkty. Ja wybrała droższy bo ma więcej funkcji.

Gość frytek1
Jeżeli chodzi o mnie to wziałbym w ciemno Oczyszczacz Blueair 203 SS. Ze względy na cichą prace, minimalne zuzycie prądu (przynajmniej tak piszą0 no i jeden filtr do wymiany w przyzwoitej cenie. Tylko to kolumbryna, duży jak telewizor - gdzie to ustawić w małym pokoju.

Gość gość
Możesz też rozważyć zakup klimatyzacji ze specjalnym filtrem przeciwpyłowym. U nas biurze działają takie urządzenia od www.klimasystem.info.pl są trwałe i dobrze zdają egzamin,utrzymując powietrze w czystości.

Gość daga788
Ja kupiłam model Sharpa FU-Y30EU sugerując się dobrymi opiniami na http://www.sharpdirect.pl/opinie Natomiast dobrą cenę tego oczyszczacz znalazłam na www.aero7.pl

Gość Anteka00
Zastanawiam się nad zakupem oczyszczacza powietrza z http://www.bonecopolska.pl. Moi znajomi taki mają i bardzo sobie chwalą. Na moją alergię powinien być pomocny, ale tak się jeszcze zastanawiam...

Teraz są już dostępne oczyszczacze Airfree, chyba jako jedyne nie mają filtrów, tylko wszystko spalają. Zdecydowanie warte swojej ceny. Moje dziecko zawsze na wiosnę kicha, a tak to przynajmneij w domu był spokój. Tutaj jest nasz, ale chyba są też inne modele http://klima-sklep.pl/oczyszczacze-powietrza/5365-oczyszczacz-powietrza-airfree-e60.html

Gość mnbgh
Myśmy z żoną zamawiali oczyszczacz ze strony www.perfectair.pl. Dobra jakość, prosty i przyjazny panel sterowania, wysoka skuteczność. Powiem na swoim przykładzie, że odkąd mamy w sypialni urządzenie to lepiej śpię i bóle głowy mi praktycznie odpuściły.

Gość gość
Ja od siebie tez właśnie moge podpowiedzieć Stadler Victor, używam jakiś czas i u mnie się bardzo dobrze sprawdza.

Gość gość
Ja polecam oczyszczacze Blueair. Pracują dużo wydajniej niż oczyszczacze konkurencji, przechodzą bardzo dokładne testy i nie ma problemu z gwarancją. Jeżeli chodzi o alergię to ważne też jak dużo jest pomieszczenie w którym masz zamiar umieścić oczyszczacz. Jeżeli jest to stosunkowo niewielkie pomieszczenie to poza Blueair polecam jeszcze oczyszczacze firmy Blaupunkt, np. http://www.dobryklimat.net.pl/oczyszczacze-powietrza/oczyszczacz-powietrza-lavender-1224-p-607 lub wyższe modele tego Lavendera.

Gość gość
Ja tam nie wierzę że takie oczyszczacze naprawdę pomagają

Gość gość
U jednego taki oczyszczacz sprawdzi się bardziej a u jednego mniej także oczywiście że nie ma co generalizować. Ja osobiście ze swojego od Jorgensen www.jorgensen.pl jestem bardzo zadowolona i nie żałuję wydanych pieniędzy. Kupiłam go ze względu na syna który ma ciężką postać alergii i który miał praktycznie przez cały czas zapchany nos a teraz jest pod tym względem o wiele lepiej. W ogóle jak przeczytałam że powietrze wewnątrz pomieszczenia jest zanieczyszczone bardziej od tego na zewnątrz byłam w szoku. Myślę że taki oczyszczacz powinien mieć każdy bez względu na to czy choruje na alergię czy nie. Mi samej się lepiej dzięki niemu oddycha.

Gość doktorjurek
Ostatnio znalazłem świetny ranking oczyszczaczy na stronie: http://testoczyszczaczy.pl/ranking-oczyszczaczy/ Kupiłem oczyszczacz do domu wg tego rankingu i jestem mega zadowolony. Zawsze kichałem, smarkałem itd. Teraz już nie mam tego problemu.

doktorjurek. - widziałam ten Ranking i jeśli kupił Pan jeden z oczyszczaczy Ideal to zrobił Pan dobrą decyzje, ta Niemiecka firma zrobiła bardzo dobre sprzęty i warto w nie zainwestować działają podobnie jak Sharpy a przede wszystkim są dostępne od reki.

Bo Polacy z reguły są tacy, do puki nie zobaczą to nie uwierzą :) coraz więcej ludzi dojrzewa do takiej decyzji czyli zakupu takich sprzętów, bo jeśli nam pomagają to czemu nie inwestować w nasze zdrowie :) przecież jest najważniejsze :) Ja tez każdemu polecam :)

Gość Dorota_43
W moim przypadku idealnie sprawdza się sprzęt AirPurifier firmy Philipiak dlatego mogę powiedzieć że są to dobrze wydane pieniądze z myślą o świeżym i zdrowym powietrzu wolnym od alergenów i kurzu.

Witaj jeśli chcesz kupić oczyszczacz powietrza do pokoju dziecka to z pewnością który byś nie wybrała będzie dobry :) ja osobiście bym brała Sharp FU - Y30 EU-W, więcej pochłania szkodliwych pyłów :) wejdź sobie na ta stronę tam wszystkiego się doczytasz a jak nie to zadzwoń super doradzą :) https://aero7.pl/oczyszczacz/sharp-fu-y30eu-w

Gość Eryk31
Czy w zakresie kupna oczyszczacza powietrza marki Philipiak firma oferuję jakiś wybór co do modelu?

Gość Fuka
Doczytałem że oczyszczacz Philipiaka wyposażony jest w filtr HEPA i dobrze. Jak często go wymieniać i czy da się go czyścić samemu?

Gość Merrlin
Philipiak to sprzęt z górnej półki ale nie sądzę by filtr HEPA można było myć samemu. Lepiej wymienić u producenta co roku na nowy i mieć pewność że jest ok. Ja używam innego ale tak właśnie postępuję.