Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubezpieczenie w ciąży.Które najlepsze?Warto?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Pisze w związku z tym, że w necie znalazłam bardzo mało opinii na temat ubezpieczeń w trakcie trwania ciąży. Planujemy z mężem zacząć starania o dziecko. Chciałabym jednak się ubezpieczyć dodatkowo. Chodzi mi konkretnie o ubezpieczenie na czas ciąży, najlepiej bez karencji (czytałam, że niektóre firmy ubezpieczeniowe dopiero po 8- 12 mscach likwidują karencję, czyli przez ten czas nie omżna być w ciąży,i po ich upływie można swobodnie korzystać z darmowych wizyt i innych profitów z tytułu posiadania takiego ubezpieczenia), również chodzi mi o to, czy należy się wypłata z tytułu urodzenia dziecka od ubezpieczyciela. Może macie jakieś własne doświdaczenia związane z wyżej wymienionym tematem. Jakie są mniej więcej skałdki, z jakich usług faktycznie można korzystać, czy jesteście zadowolone z ubezpieczyciela. Byłabym wdzęczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam

Gość gość
?????

Gość gość
mój znajomy ma takie ubezpieczenie, ale to mężczyzna. Co do karencji to nie wiem, ale za urodzenie dziecka należą się pieniądze od ubezpieczyciela. Jeżeli wybierzesz już ubezpieczyciela to powinnaś wraz z umową dostać taką tabelkę ile dostajesz za co. on miał 1000 zł za to że urodziło mu się dziecko, a w tabelce miał też wpisane 30zł/dzień pobytu w szpitalu, ale nie wiem czy to się porodu i pobytu tyczy.

Gość gość
Dziękuję za chociaż jedną odpowiedź. Może ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć w tym temacie?

Gość gość
Ale o jakie ubezpieczenie Ci chodzi. O medyczne (czyli takie gdzie w ramach jakiegoś tam abonamentu masz dostęp do prywatnej opieki medycznej) czy ubezpieczenia na życie (np. warta pzu allianz) gdzie po opłaceniu iluś tam składek dostajesz między innymi kasę za urodzenie dziecka. Korzystam z 2 rodzajów. Pakiet medyczny opłaca mi pracodawca, dodatkowo opłacam dziecku i płacę ok. 50 pln. W ramach tego mam dostęp do prywatnej opieki medycznej oprócz tego korzytsam z ubezpieczenia grupewego w pracy, płacę ok. 60 pln i za urodzenie dziecka dostałam 1500.

Gość gość
Chodzi mi o ubezpieczenie na życie bo taki pakiet medyczny również mam w firmie opłacany.

Gość gość
To zapytaj się w firmie o dodatkowe ubezpieczenia. Najczęściej te ubezpieczenia grupowe w zakładach pracy są pozbawione karencji, albo trwa ona dosłownie 3-6 miesięcy.

Gość gość
Ja mam ubezpieczenie w Aliianz grupowe z pracy, dostęp do prywatnych placówek medycznych plus kilka innych opcji, płace 99 zł za dwie osoby i dostanę 1500 za urodzenie dziecka i moj partner rowniez otrzyma rzeczową kwotę. Nie ma okresu karencje.

Gość gość
specjalizuję się w tego typu ubezpieczeniach. rodzice za urodzenie dziecka dostają 3000zł. szczegóły mogę przesłać w mailu zwrotnym - mój mail: agnieszka . misiewicz @ axa-polska . com . pl

Ło matko, dobrze że mi przypomniałaś, że mam grupowe ubezpieczenie i coś tam jest za urodzenie dziecka. W ogóle o tym zapomniałam...

Gość gość
http://taniapolisa.com.pl/ - pomogą wam znaleźć najlepsze ubezpieczenia odpowiednie do waszych warunków i portfela :)

Gość gość
Tak, ludzie z taniej polisy znajdą najlepsze ubezpieczenie dostosowane do twoich warunków :)

Gość gość
Mojq firma na grupowe w Avivie i jestem bardzo zadowolona. Roszczenie mozna zgkosic przez telefon i wyolwcaja kase na konto po 2dniach. Nie trzeba sie pierdsczyc z dokumentami,

Gość gość
Poleciłabym sprawdzenie na www.rankomat.pl