Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stillo3x

JAKI JEST WASZ STATUS SPOLECZNY? za jakich sie uwazacie?

Polecane posty

Gość stillo3x

1. ile mniej wiecej zarabiasz? 2. mieszkasz w domu czy bloku, na ilu m2, sam czy z rodzicami? 3. jesli masz auto to o jakiej mniej wiecej wartosci? 4. ile miesiecznie odkladasz/ pozyczasz bo brakuje do "1-ego" 5. uwazasz sie za bogatszego/biedniejszego czy przecietnego?

Gość gość
nie tylko to co się ma swiadczy o statusie społecznym

Gość stillo3x
tak wiem, ze nie tylko to ale interesuje mnie odpowiedz na te konkretne pytania. jesli ktos na ktores z pyt. nie chce odpowiadac to niech odpowie na pozostale.

Gość gość
1. 2500 2. w bloku 69m2,z kolezanka 3. mam golfaIII 4.nie odkladam,nie pozyczam 5. jak na studentke, przecietna

Gość gość
1.obecnie nic bo nie moge znalezc pracy ale do niedawna 1.800-2.300 2.z rodzicami w domu na okolo 62m2 plus nie wykonczone poddasze;) 3. o wartosci okolo 3-4tys ale lada chwila kupuje takie za okolo 15-18tys (za gotowke) 4. obecnie nie odkladam ale wczesniej 300-500miesiecznie 5. uwazam sie za ponizej przecietnej jesli chodzi o finanse

Z testu w popularnym tygodniku opinii wyszło mi że jestem z warstwy "niższej-wyższej" :P

Gość julia roberts
1. ile mniej wiecej zarabiasz? 10 000 pln netto 2. mieszkasz w domu czy bloku, na ilu m2, sam czy z rodzicami? mieszkam z mężem w mieszkaniu 70m 3. jesli masz auto to o jakiej mniej wiecej wartosci? mam auto o wartości 10 000 pln 4. ile miesiecznie odkladasz/ pozyczasz bo brakuje do "1-ego" odkładam 75% pensji mojej i tyle samo męza 5. uwazasz sie za bogatszego/biedniejszego czy przecietnego? za dobrze sytuowanego

Gość napisze a co
mężatka z jednym dzieckiem zarabiamy razem ok. 4000 mamy 2 mieszkania + jedno siedlisko na wsi z domem do remontu samochód z 2004 r. co roku udaje się oszczędzić ok. 5000 uważam sie za przeciętną. Ciągle brak mi kasy, jestem bardzo oszczędna, aż za bardzo

1. ile mniej wiecej zarabiasz? ok 20 tys, są i miesiące że wpadnie 25 tys 2. mieszkasz w domu czy bloku, na ilu m2, sam czy z rodzicami? mieszkanie około 90 m2, mieszkam sam 3. jesli masz auto to o jakiej mniej wiecej wartosci? toyota rav4 4. ile miesiecznie odkladasz/ pozyczasz bo brakuje do "1-ego" niewiele odkładam, inwestuję, buduję 5. uwazasz sie za bogatszego/biedniejszego czy przecietnego? biedniejszego, żyję bardzo skromnie

Gość gość
1 nie pracuję 2 dom 300m2 3 auto warte ok 80 tyś 4 kasa zainwestowana w nieruchomości,wypłata męża ok 10 tyś 5 ciężko określić

Gość nnnnanana
Nie robię mieszkam w mieszkaniu ojca nie mam nawet prawka mam 30 lat i moj zyciowy przychód łącznie to MOZE : 8 tys zł. Taki mam status :D Cos jesio ?

Gość gość
1. 20 tys netto. 2. W domu, 400m. 3. Ok. 35 tys. 4. Odkładam różnie, średnio 10 tys na miesiąc. 5. Uważam się za bogatą.

Gość stillo3x
kurcze widze ze wiekszosc jest dobrze sytuowana a PL to podobno biedny kraj. wsrod moich znajomych moze 2,3 osoby zarabiaja gruba kase np 10-20 mies i maja auta po kilkadziesiat tys. reszta jest badzo przecietna a mieszkam pod warszawa czyli rzekomo bogatszym regionie

Gość ja tam nie narzekam:)
1 ile mniej wiecej zarabiasz? roznie, wlasna dzialalnosc, zazlezy od zlecenia, min 9tys, bywalo o ponad 20yts 2. mieszkasz w domu czy bloku, na ilu m2, sam czy z rodzicami? blok, 128m2, mieszkanie dwupoziomowe, ja, maz, 1 dziecko 3. jesli masz auto to o jakiej mniej wiecej wartosci? mamy 2 auta 140 i 180tys(leasingi) 4. ile miesiecznie odkladasz/ pozyczasz bo brakuje do "1-ego"(odkladamy i to sporo) 5. uwazasz sie za bogatszego/biedniejszego czy przecietnego? to zalezy, przy biedniejszych bogata, przy naprawde bogatych to jestem pikuś:D

kurcze ale sciemniacze na tym kafe. kazdy bogaty ale jak sie wyjdzie na ulice to jakos nie widac tego bogactwa- np po samochodach. pawda jest taka ze wiekszosc zarabia do 2.000 mies, czesc 3,4 tys a moze jakies 3% ludzi kilkanascie tys na miesiac.

Gość gość
a sobie jestem bezdomnym lumpem z 14 letnim stażem. wolno mi. a co?

nie pracuję mieszkam z chłopakiem w kamienicy,niecałe 100m2 samochód ok200tys odkładam ok 1-2tys miesiecznie uważam sie za przeciętną

Gość julia roberts
po wielu ludziach nie widac ich rzeczywistego poziomu zamożności: biedacy kupują drogie auta na kredyt, zaś ludzie dobrze sytuowani wolą, by na zewnątrz nie było widac, ze mają sporo pieniędzy. Bo pienądze kłują w oczy.

Gość To i ja odpowiem:
1. ile mniej wiecej zarabiasz? 0 2. mieszkasz w domu czy bloku, na ilu m2, sam czy z rodzicami? Domek 150 m2, z dziećmi 3. jesli masz auto to o jakiej mniej wiecej wartosci? ok 40 tys 4. ile miesiecznie odkladasz/ pozyczasz bo brakuje do "1-ego" 0 5. uwazasz sie za bogatszego/biedniejszego czy przecietnego? jestem biedna

Gość ja  czarownica jedna taka
1. 2000/ 2.blok z rodzic. 3.brak 4.odkładam ale nic komu do tego ile 5 uważam się za bardzo biedną kobietę pod względem finansów ale mam ciekawą osobowość :) - wiem że to nic nie znaczy , ale tak jest

Gość zalewajka344
1. ile mniej wiecej zarabiasz? studiuje dziennie więc nie pracuje, pracowałam dorywczo/w wakacje w sumie zarobiłam ok10 tys 2. mieszkasz w domu czy bloku, na ilu m2, sam czy z rodzicami? w parterowym domu z mamą nie wiem ile m2 3 pokoje kuchnia łazienka 3. jesli masz auto to o jakiej mniej wiecej wartosci? fiat punto kupiony rok temu za 4 tys 4. ile miesiecznie odkladasz/ pozyczasz bo brakuje do "1-ego" ----- 5. uwazasz sie za bogatszego/biedniejszego czy przecietnego? raczej biedny ...z tego co tu czytam o innych;)

Gość gość
1. ok. 2500 - 3000 2. mieszkałam w domu, ale przeprowadziłam się do bloku - dom był za duży dla mnie 3. samochód sprzedałam już dawno - teraz byłby już bez wartości :-) 4. rzadko odkładam - pieniądze są po to, żeby je wydawać. Nie zapożyczam się. 5. w tej chwili biedniejszego ;-) bywało lepiej!

Gość ja tam nie narzekam:)
dziewczyna.. jak ktos u kogos pracuje to rzeczywiście mniejwiecej tyle zarabia, co napisalas, ale ile ludzi ma swoje firmy, czasami po 2 w domu i to juz sa inne pieniadze, moi znajomi jedni(maja po 28 lat) maja razem ponad 30 tys, po nich widac to bogactwo, brat ma duza firmę, duze zarobki a nigdy bys nie pomylala jakbys go na ulicy zobaczyla:), zadnych firmowych metek, auto średniej klasy, tam zwykli robotnicy maja lepsze auta niz prezes-brat:D

Gość gość
mysle ze waznym czynnikiem jest jeszcze wiek ankietowanych. 24 lata (od roku całkowicie na swoim) 1. 2300 na reke 2. blok. kawalerka 32m/2 3.20tys (prezent od rodzicow) 4.nic nie odkladam :( na upartego moglabym, ale mam tendencje do szastania kasa 5.mysle ze całkiem przeciętnie jak na moje lata i na dopiero zaczety start w samodzielne zycie.

Gość hahaha, ale jaja
tylko ciekawe, kto tu prawde pisze:D

na waszym tle wypadam bardzo biednie. 1.nic nie zarabiam- szukam pracy 2. w domu z rodzicami 3. auto o wartosci 3-7tys (na allegro sa rozne ceny) 4.obecnie nic nie odkladam, dobieram z odlozonych bo nie zarabiam 5.uwazam sie za biedna mimo, ze jestem wlascicielka nieruchomosci o wartosci okolo 300tys.

Gość To i ja odpowiem:
Ja napisałam prawdę. A czego się bać? Uczciwie zarobiłam na dom. Teraz uczciwie jestem biedna. Raz na wozie, raz pod wozem :-P

tylko pamiętajcie że osoby które was szpiegują(mogą to być ludzie z pracy) mają wgląd na wasz pulpit i jak korzystacie z bankowości internetowej to oni widzą ile macie na kontach. X W każdym bądź razie nie radze nikomu trzymać większej sumy pieniędzy na koniec z dostępem internetowym bo wam ukradną na 100%.