Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile macie ubrań dla dziewczynek

Polecane posty

Gość gość

Takich w wieku 2-3 lata. Mój maz mówi ze przesadzam z ilością, więc zastanawiam się ile Wy macie. Napiszcie ile sztuk spodni dresowych, jeansow, bluzek krótki/długi rękaw, spódniczek, sukienek, legginsów, bluz, sweterkó itp

Gość gość
0 - mam synka.

Gość gość
to napisz ile masz dla synka

Gość gość
moja ma 7 miesiecy i ma okolo 150 a to spudniczki getry sukienki bluzy body spiochy skarpetki rajstopki kurteczki bluzeczki i tak dalej

Gość Nie jestem w stanie policzyć,
ale 100-150 się uzbiera.

Moj mąż też marudzi, że córka ma za dużo ubrań ale cóż ja poradzę, że takie atrakcje zawsze w sklepach są ;) nie napisze ilosci bo za dużo pisania ;)

Gość gość
ale napiszcie ile macie par spodni ile bluzek itd bo 100-150 mi nic nie mówi

Gość gość
getrow okolo 15 dlugie spodenki okolo 10 krutkie okolo 10 bluzki z dlugim okolo 15 z krotkim okolo 20

Gość gość
to ja napisze 30 bluzek z krótkim rekawem 19 bluzek z długim rekawem 12 bluz 12 spodni dresowych 10 par jeansow i innych spodni 13 par legginsow 9 spodnic 13 sukienek i duuuuuuuuzo innych

Gość gość
Moja ma 5 lati ma mniej wiecej: 1 dres-komplet 2 pary spodni dresowych 1 jeansy 5 legginsow 3 spodniczki 3 sukienki letnie 5 bluzek z kr. rekawem (piore na biezaco wiec starcza) 1 komplet bluzka i spodniczka letnia 1 krotkie spodenki, 1 spodenki 3/4 1 bluza welurowa, 1 bluza bawelniana, 1 polar 1 bluza z futerkiem pod spodem 1 kurtka wiosenna 1 kurtka zimowa 3 sukienko-tuniki cieple bez rekawow na jesien/zime 1 golf 8 bluzek z dl. rekawem 3 sweterki no i majtki, skarpetki, czapki, opaski Niby malo ciuszkow, a nam wystarcza-corka nie brudzi sie i nie niszczy ubran, jesli juz musze zmieniac jej garderobe to dlatego, bo wyrosla. Chociaz z reguly kupuje troszke wieksze ubrania, w ktorych corka z 2 sezosny chodzi.

Gość mama dwóch dziewczynek
*spodnie długie /typu jeans, materiałowe, a'la leginsy/ - 10szt. *leginsy bawełniane długie i 3/4 - 10szt. *dresy kompletne - 4szt. *bluzy przez główkę i na suwak - 8szt. *sweterki/bolerka - 8szt. *sukienki z długim rękawkiem i dzianinowe - 7szt. *sukienki letnie - 10szt. *komplety letnie/dresy z krótkim rękawem+bluza z krótkim rękawem - 2szt. *bluzeczki z długim rękawem - ok. 10szt. dobrych /stos za małych rośnie, więc zakupy nas czekają przed jesienią ;-)/ *bluzeczki z krótkim rękawkiem i topy - ok.15szt. *piżamki - 9 kompletów *body, majteczki, skarpetki, rajstopki, chusteczki, czapeczki, kapelusze - sporo *bluza jeansowa, kurteczka a'la skóra, przeciwdeszczowa, wiosenna na polarku, płaszczyk wiosenny *ciuszki cieplejsze - kombinezony, kurtki, czapki itp. Napisałam to, co pamiętam, mniej więcej ;-)

Gość gość
Zapomnialam dodac-ma jescze 3 pary grubszych rajstop na zime. Nie jestem za tym, by dziecko mialo pelno "szmatek", widze po kolezankach, maja ciuszkow opor i szczerze wiele z nich dziecko nawet nie mialo zalozone.

*spódniczki jeszcze - 7szt. i 3szt. na szelkach *kamizelki - 4 szt. *spodnium - 2szt.

Gość gość
Pizamy ma dwie-1 na zime, druga na cieplejsze miesiace.

masz rację, czasami dziecko raz założy i już sezon się kończy ;-) moje mają dużo ubrań, starsza ma dużo więcej niż mała, nawet nie pamiętam jakie ma koszulki... Tylko przy okazji np. dłuższego wyjazdu okazuje się, że jednak koszulek/bluzeczek trzeba mieć kilkanaście... spodenki też podobnie. Nie da się wyjechać z 3 bluzeczkami w walizce, bo dziecko czasami dziennie tyle wybrudzi. Może w domu jak się często pranie robi to wystarczy mieć kilka sztuk, ale u nas np. prasuje się raz w tygodniu i czasami jest z 10 małej bluzek do prasowania...