Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicjazonarozwod

czy sex tasma jest dowodem podczas sprawy rozwodowej

Polecane posty

Gość alicjazonarozwod

Otóż mam pytanie, mąż kochanki mojego męża dostarczyl mi sex taśme męża z jego kochanką. Otóż sami sobie nagrali ten film. Powiedzcie mi czy moge to potraktowac jako dowód zdrady w sądzie?

Gość alicjazonarozwod
pytam bo nie wiem czy pokazywanie takiego nagranie nie jest karalne.

no ale ta tasma jest dowodem na ich romans a nie na fakt nie istnienia waszego zwiazku;-) moze byc pomocna ale kluczowa chyba nie jest, prawo nie zbrania malzonkom sypiac z innymi ludzmi;-)

co do karalnosci to na pewno nie, byl kiedys taki proces w PL - laska podala o znieslawienie czy cos swojego eksa ktory wrzucil linka (chyba na nk) z jej seks-tsma i sprawe przegrala - bo on ujawnil tasme - karalne byloby gdyby np ja zmontowal;-) prawo nie zakazuje ujawniania tresci seksulanych - zkazywac moze np. wlasciciel gazety/portalu - ale jako takiego zakazu nie ma, mozesz te tasme pokzac komu chcesz

Gość alicjazonarozwod
Oczywiście, ze mam adwokata ale się wstydziłam. Mi wszystkich dowodów dostarczył mąż kochanki. Rozmowy, zdjęci i taśmy.

"błękitna czerń Romans męża z inną kobietą jest podstawą do rozwodu, z winy męża oczywiście. Taśma jest dowodem. No co Ty ROR." nie , nie jest ;-) bo ja sama zuwazylas dowodzi ze maz sie byzkal z inna - a prawo nie okresla jednoznacznie z kims malzonkowie moga uprawiac seks - np. mogl dalej byzkac zone i kochanke , sprawa rozwodowa bada czy ustala wiez (w tym seksualna) midzy malzonkami. sa ludzie ktorzy zyja w owtartych zwiazakach seksualnych /malzenskich - sad nie wnika jak sie umawiaja miedzy soba - dlatego kontakt sekaulny poza malzenstwem nie ejst sciagany z urzedu;-)

Tak, podobnie jak zdjecia, nagrania audio itp. Prywatni detektywi zajmuja sie zdobywaniem takich materialow. To sa tzw. dowody bezposrednie, czyli najmocniejsze z mozliwych. W przeciwienstwie do np. dowodow posrednich, czyli np. zeznan swiadkow.

Gość gość
no ale ta tasma jest dowodem na ich romans " jednak trzeba byc kretynka by uwazac,ze seks musi sie rownac z romansem :D

maciek B - sie myli to sa wlsnie dowody posrednie - majace na celu pokazanie ze jedna ze stron zaangazowala sie gdzie indziej co prowadzi do rozpadu maleznstwa itd., ale to sa posrednie dowody - bo fakt posidania kochanka nie wyklucza udanego zycia maleznskiego (w sesnie podtrzymywanie wszystkich wiezi malzesnkich) "oś ROR chyba źle myślisz, mnie się wydaje, że taka taśma jest dowodem zdrady, a małżeństwo ma się opierać na wierności przecież" prawo nie definiuje ze malzenstwo ma sie opierac na wiernosci - to juz wybieraja sobie ludzie (czasem wiekszosc, ale czasem sie nie dogaduja ze soba - jak w przyapdku autoirki - gdzie dla niej malzenstwo=wiernosc, a dla jej meza przeciwnie skoro zdradza bez rozwodu). Gdyby bylo inaczej zdrada bylaby scigana z urzedu lub tak jak kradziez roweru/samochodu - a nikt zdrady nie sciga, bo to jest prywatna sprawa

Kolezanka myli sprawe karna ze sprawa rozwodowa, a autorka wyraznie napisala o sprawie rozwodowej. Zdrada oczywiscie nie jest przestepstwem i nie jest "scigana z urzedu". Jest natomiast, wg prawa rodzinnego, jedna z przeslanek rozwodywych i stanowi druga, po tzw. niezgodnosci charakterow, przyczyne rozwodow. Ok 25% rozwodow jest orzekanych z powodu zdrady jednego z malzonkow.

Zdrada to zdrada, nieważne, że czy robili to raz czy wielokrotnie. Zdrada jest podstawą do złożenia pozwu o rozwód, a seks taśma z udziałem męża do uzyskania tego rozwodu, z orzeczeniem o winie męża.

"jednak trzeba byc kretynka by uwazac,ze seks musi sie rownac z romansem" a to juz inna "inszosc";-) to moze byc tylko wspomaganiem - ale nie wyklucza ze malzenstwo dalej trwa - a ilu facetow jedzie na dwa baty, hm? ;-) kochanka mysli ze on przygotowuje papiery rozwodowe a zona w tym czasie zachodzi w ciaze;-)

"Maciek B. Kolezanka myli sprawe karna ze sprawa rozwodowa, a autorka wyraznie napisala o sprawie rozwodowej. Zdrada oczywiscie nie jest przestepstwem i nie jest "scigana z urzedu". Jest natomiast, wg prawa rodzinnego, jedna z przeslanek rozwodywych i stanowi druga, po tzw. niezgodnosci charakterow, przyczyne rozwodow" tutaj kolega sie myli;-) "Ok 25% rozwodow jest orzekanych z powodu zdrady jednego z malzonkow. pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego" statystyki bez podania zrodla sa tyle samo warte co karta kredytowa bez pokrycia;-)

"błękitna czerń Zdrada to zdrada, nieważne, że czy robili to raz czy wielokrotnie. Zdrada jest podstawą do złożenia pozwu o rozwód, a seks taśma z udziałem męża do uzyskania tego rozwodu, z orzeczeniem o winie męża." prawo tak tego nie interpretuje , choc ty mozesz;-) prawo nie zaklada wiernosci malezenskiej - natomiast sprawa rozwoda bada czy wiez ustala czy nie, jak podalam powyzej przyklad: maz moze miec romans dlugotrwaly, a zona w tym czasie zajdzie w ciaze - co oznacza ze malzenstwo dalej trwa lub trwalo, as easy as it is;-)

"błękitna czerń ROR przestań" ;-) ale co mam przestac?;-)

Kolezanka myli sprawe karna ze sprawa rozwodowa, a autorka wyraznie napisala o sprawie rozwodowej. Zdrada oczywiscie nie jest przestepstwem i nie jest "scigana z urzedu". Jest natomiast, wg prawa rodzinnego, jedna z przeslanek rozwodywych i stanowi druga, po tzw. niezgodnosci charakterow, przyczyne rozwodow (dane GUS z 2004 r.). Ok 25% rozwodow jest orzekanych z powodu zdrady jednego z malzonkow.

"Maciek B. Dane GUS." jaaaasne;-) na tej samej zasdzie moge napisac ze mam milionyyyyyy na koncie - wedlug danych mojego banku;-) jak zwykle maciek blefujesz;-) nie podajesz roku ani metodologii ani linku - bo obydwoje wiemy ze te liczbe po prostu zmysliles;-)

Kolezanka myli sprawe karna ze sprawa rozwodowa, a autorka wyraznie napisala o sprawie rozwodowej. Zdrada oczywiscie nie jest przestepstwem i nie jest "scigana z urzedu". Jest natomiast, wg prawa rodzinnego, jedna z przeslanek rozwodywych i stanowi druga, po tzw. niezgodnosci charakterow, przyczyne rozwodow (dane GUS z 2004 r.). Ok 25% rozwodow jest orzekanych z powodu zdrady jednego z malzonkow.

"moge napisac ze mam milionyyyyyy na koncie - wedlug danych mojego banku" Poswiadczenie nieprawdy na dokumencie bankowym jest przestepstwem.

Gość gość
Zdrada to zdrada, nieważne, że czy robili to raz czy wielokrotnie." x nastepna madra po swojemu owszem, zdrada jest zdrada ale co innego gdy zyjesz z czlowiekiem i sie dowiadujesz, ze prowadzil przez lata podwojne zycie i co innego gdy dowiadujesz sie o jednorazowce x w ogole gowniaro nie mam pojecia dlaczego udzielasz sie z maciejem w takich tematach koorwa najwiecej do powiedzenia maja ci ktorzy pojecia o zyciu w malzenstwie nie maja

"i sie dowiadujesz, ze prowadzil przez lata podwojne zycie i co innego gdy dowiadujesz sie o jednorazowce " A co to za roznica? Jak maz da Ci w pape tylko 5 razy to jest ok, a dopiero jak Cie pobije do nieprzytomnosci do nie bedzie ok? Absurdalna logika:)

Gość gość
11.06.13 [zgłoś do usunięcia] błękitna czerń ROR proszę, poczytaj sobie: facetpo40.pl/rozwod/zdrada-przed-sadem/ jestes na tyle glupia by nie rozrozniac slowa pisanego od zycia realnego? tak, jestes glupia,bo nawet linka nie potrafisz dolaczyc