Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PiS musi wrócić do władzy

Polecane posty

Gość gość

Nie wyobrażam sobie innej alternatywy.

Gość zbanowany offerma
gorąco popieram przedmówcę.

Gość gość
Offerma kocham Cię,ożeń się ze mną 👄 ! ;)

Gość uzurpatorka tronu+
Tylko Korwin-Mikke! Kaczyński z pisiorami do wariatkowa!

ideałem było by gdyby pis "chapnął" ze 30% głosów a do sejmu weszli też "wipleryści" czyli ta nowa formacja co się nazwała "republikanami".

Gość uzurpatorka tronu+
Ideałem byłaby monarchia!

Gość gość II
przecież PIS to partia o socjalistycznych ciągotach, ostatni mieli pomysł żeby maksymalnie podwyższać podatki najbogatszym

Gość gość II
ale być może wezmą się serio za te wszystkie przekręty i ukrócą korupcję, nie tak jak zapowiadał Tusek z nieudolną Piterą

Gość uzurpatorka tronu+
Guzik zrobią, co najwyżej znów parę niewinnych osób straci życie. Pisiory do pisiorowa.

"przecież PIS to partia o socjalistycznych ciągotach, ostatni mieli pomysł żeby maksymalnie podwyższać podatki najbogatszym" ja tych bzdetów to naprawdę nie mogę słuchać. jeden zarzuca pisowi że "chce podwyższać podatki najbogatszym" za chwilę jakiś gardłuje że "pis obniżył podatki najbogatszym". wy jacyś głupi jesteście czy co? pis rządził 2 lata. wzrosły wtedy podatki? bo wg mnie to nie. coś wygląda mi raczej że teraz podatki rosną jak rządzi "liberalna" PO z bożej łaski.

Gość gość II
PIS, owszem obniżył podatek, chyba zaraz po objęciu władzy i minimalnie składkę rentową ale całkiem niedawno ujawnił pomysł na podniesienie podatku dla najbogatszych PiS nie ma pomysłu długofalowego dla Polski mówi to co chce usłyszeć umęczony lud

Gość gość II
http://republikanie.org/manifest-polski-repub likanskiej/ "Tak wiele kosztuje nas państwo, które jest coraz wAiększe, niesprawiedliwe, nieskuteczne a jednocześnie słabe. Prawo tworzone przez to państwo dla grup interesów krępuje wolność obywateli zamiast służyć dobru wspólnemu. Państwo to jest bezradne i uległe wobec grup interesu, a jednocześnie silne i bezlitosne wobec zwykłych obywateli. System wyboru polityków i finansowania polityki doprowadził do tego, że elita polityczna z własnego namaszczenia, siedząca daleko od naszych problemów chce wydawać za nas coraz większą część naszych pieniędzy w imię naszego dobra, faktycznie dbając przede wszystkim o dobro działaczy partyjnych i ich rodzin. Musimy to zmienić." Tiaaa, odezwa-apel piękny:) Ile już takich się naczytaliśmy/nasłuchaliśmy?

"ale całkiem niedawno ujawnił pomysł na podniesienie podatku dla najbogatszych " x ależ oczywiście. ta sekta "antypisa" będzie te pierdoły w nieskończoność opowiadać. byle tylko się utrzymać przy żłobie.

Gość gość II
Jeszcze brzmią mi w uszach zapowiedzi Tuska o podatkach 3x 15% groźbach, że osobiście wyrzuci ministra, który chciałby je podnosić i co teraz zostało z tego [ już o innych zapowiedziach/reformach nie chce mi się pisać] :(

pis jest jedyną partią po rządach której mieliśmy niższe i podatki i deficyt budżetowy. bo to nie jest wcale jakaś wielka sztuka. jak się nie kradnie to na wszystko wystarcza. ale jak państwo po każdych wyborach obsiadają stada rozmaitych "lobbystów", "grup interesów", "zaplecze polityczne" i tych wszystkich darmozjadów trzeba wyżywić z podatków (a oni byle czym się nie zadowolą) to zawsze będzie mało.

Gość gość II
!offerma "ale całkiem niedawno ujawnił pomysł na podniesienie podatku dla najbogatszych " x ależ oczywiście. ta sekta "antypisa" będzie te pierdoły w nieskończoność opowiadać. byle tylko się utrzymać przy żłobie No i widzisz, tu się bardzo mylisz bo nie jestem ani antypisowiec ani propełowiec. Jestem dość bystrym obserwatorem sceny politycznej i wiem jak się kończą przedwyborcze obietnice. Ty sobie możesz być naiwny i wierzyć, że którykolwiek polityk chce Tobie/ narodowi zrobić dobrze. Oni chcą przede wszystkim zrobić dobrze sobie i tym, którzy ich wybiorą.

Gość gość II
Tuskowi na początku też "dobrze z oczu patrzyło" :)

Gość baranekk
kiedyś 'następnym po wodzu' był KTOŚ czyli Religa , Gilowska , Ziobro teraz twarzą PISu jest pyszałkowaty i nie lubiany gówniarz - Hofman chwalacy sie autkiem za 135 tys. a dawnych działaczy , którzy śmieli zakwestionować wodzowsko-leninowski styl sprawowania władzy w PISie nazywa się 'zdrajcami i sprzedawczykami ' (oczywiście np. Kluzik , kamińskiemu i Kaczmarkowi należy się to ). elektorat prawicowy negatywnie nastawiony do prezesa oraz PISu jest potężny i przeważnie nie głosował , albo głosował na rozdrobniony plankton prawicowy . młodzież jest coraz bardziej radykalna, co nie zmienia faktu , że nie ma zaufania do prezesa i jego zaplecza. ruchy obywatelskie i antyrządowe typu Oburzeni są także zwalczane przez PIS. przecież wiadome jest , że potencjał tych wszystkich antyrządowych , prawicowych i niePISowskich ruchów i ludzi jest naprawdę bardzo poważną siłą i może wreszcie należało by zgodnie z ideą 'dwóch płuc ' prawicy nie walczyć z nimi , tylko pomóc im stworzyć jakąś jednorodna koalicją , aby ten potencjał naprawdę się nie rozproszył , a powiedzmy po wyborach mogłaby to być rzeczywiści koalicja mająca grubo ponad 60 % ( powiedzmy PIS 30 % , oni 20 % , czy PIS 35 % oni 15 % ) . należy walczyć z rozproszeniem prawicy , a nie z tymi , którzy mogą i powinni stworzyć drugie płuco prawicy , wobec ograniczonych możliwości płuca pierwszego .

"Ty sobie możesz być naiwny i wierzyć, że którykolwiek polityk chce Tobie/ narodowi zrobić dobrze. Oni chcą przede wszystkim zrobić dobrze sobie i tym, którzy ich wybiorą." x no i właśnie chodzi o to żeby tymi ludźmi byli obywatele. to jest oczywiste że jeżeli jakaś partia zostanie wybrana przez media, przez jakieś "grupy interesów" to po wygranych wyborach będzie się musiała im odwdzięczyć. ale pis popiera tylko kościół a jego apetyt na państwowe mienie jest niewielki. mają dosyć własnych dochodów. ja nie jestem naiwny, ja kiedyś myślałem tak jak ty. tylko że najwidoczniej "życie polityczne" obserwuje uważniej niż ty i "zaobserwowałem" że rządy pisu były lepsze niż wszystkich dotychczasowych a kaczyński mimo że jest socjalistą to jednak o ekonomii ma lepsze pojęcie niż ktokolwiek chce przyznać. jakoś nie kaczyńskiemu zawdzięczamy przekręt z ofe, ze służbą zdrowia i inne. dlatego ja uważam że wiarygodność kaczyńskiego jest wielokrotnie większa niż przekręciarzy którzy go zwalczają. i daltego zarzuty wobec wiplera formułowane przez ciebie są śmieszne. oczywiście, nie mogę wiedzieć czy "republikanie" nie zmienią się w drugą PO. ale jestem przekonany że się nie zmienią o ile na nich zagłosują ludzie. bo PO też kiedyś była OBYWATELSKA. wtedy gdy byli w niej płażyński, olechowski, rokita. moim zdaniem dlatego ze zmieniła się w obsadzoną lobbystami "partię władzy" oni odeszli. a zmieniła się w taką bo jako siła "obywatelska", taka której media i "grupa trzymająca władzę" nie promowała, nie mogła przekroczyć kilkunastu procent poparcia. bo co do jednego się z tobą nie zgadzam. są ludzie którzy chcą dobrze dla swojego kraju i obywateli. nie każdy jest złodziejem, nie każdy chce tylko "dorwać się do władzy".

Gość baranekk
musi dojść do jakiegoś Kongresu Prawicy i antyrządowych organizacji i coś rozstrzygnąć tzn. współczesny PiS nie może zwalczać dawnych swoich członków tworzących coś nowego powinna zaistnieć koalicja mniejszych partii centroprawicowych , co spowoduje masowy napływ ludzi obojętnych dotychczas na dawny układ sprawujący władzę

"a zmieniła się w taką bo jako siła "obywatelska", taka której media i "grupa trzymająca władzę" nie promowała, nie mogła przekroczyć kilkunastu procent poparcia." x to jeszcze rozwinę. bo niestety obywatele są tacy jak ty. dopóki jakaś siła polityczna nie zacznie być przez "autorytety medialne" pompowana to nie mają ochoty jej popierać. a bo to "plankton polityczny" a bo "to samo już obiecywali" a bo jeszcze co innego. x jakby zupełnie nie docierało do ciebie że gdy to samo obiecuje wielokrotnie skompromitowany i zaprzeczający sobie polityk to jest jednak co innego niż wtedy gdy mówi to facet który całe życie poświęcił promowaniu jakiejś idei. i niestety ludzie wybierają tych skompromitowanych bo za nimi stoją "autorytety moralne" opłacane z pieniędzy podatników a ideowiec nie ma wsparcia "grup interesów" bo na tym co proponuje one na pewno nie skorzystają.

Gość gość
jw PO była dobrą partią kiedys, gdy byli tam odpowiedni ludzie a teraz ? I słowa Gronkiewicz Waltz ws zalania Warszawy - KLIMAT SIE ZMIENIA :O:D k***a haha

Gość gość II
bo co do jednego się z tobą nie zgadzam. są ludzie którzy chcą dobrze dla swojego kraju i obywateli. nie każdy jest złodziejem, nie każdy chce tylko "dorwać się do władzy". Ale ja wiem doskonale, że są w naszym kraju ludzie uczciwi, spłecznicy, tacy którzy chcą dobrze dla współobywateli, tylko z doświadczenia wynika. że tacy nie pchają się do polityki. A jak już to wkrótce albo zostają wciągnięci w to "bagno" albo zniesmaczeni tym co tam zastają, odchodzą. Mimo tego, mam, choć coraz mniejszą nadzieję, na zmianę sceny politycznej, nie chcę oglądać tych samych ludzi od 20 lat.

Gość baranekk
coraz więcej ludzi nie chce patrzeć na te same gęby , dlatego np. ruch Kukiza jest zwalczany przez zjednoczony establishment partyjny różnych programowo partii

ja pamiętam jak powstała PO. to było po wyborach prezydenckich wygranych w pierwszej turze przez kwaśniewskiego. drugi był olechowski z wyknikiem ok 17 proc. i właśnie wtedy "trzej muszkieterowie" czyli olechowski, płażyński i tusk powołali do życia PO która miała "zagospodarować" elektorat głosujący na olechowskiego. taki dla którego ważna była przede wszystkim ekonomia i przyszłość polski a nie "discopolowy" olek i szarpanie się między "postkomunistami" a "postsolidarnościowcami". i niestety jako taka partia nigdy nie zyskali większego poparcia niż te kilkanaście procent. no i zaczęli się zmieniać. odszedł olechowski, płażyński wylądował nawet na listach pisu a PO stała się tym, czym się stała: "chce wydawać za nas coraz większą część naszych pieniędzy w imię naszego dobra, faktycznie dbając przede wszystkim o dobro działaczy partyjnych i ich rodzin."

przecież jedną z pierwszych decyzji donalda tuska jako premiera po objęciu gabinetu w roku 2007 było wprowadzenie OBOWIĄZKOWYCH I PŁATNYCH szkoleń PPOŻ w firmach. miało to na celu zrekompensować pawlakowi utratę jakiejś synekury która trafiła do PO. kto jak kto ale kaczyński takich numerów nie robił. x ruch kukiza to moim zdaniem jest zupełnie bez sensu tak samo jak i ci co chcą "okupować wall street".

Gość baranekk
ruch Kukiza chce przywrócić spaczoną demokrację polską do korzeni , - czyli wybieramy swoich znanych w jakiś sposób przedstawicieli , a nie wiernych partyjniaków postawionych przez prezesów na czele list leninowsko - partyjnych swoich okładających się maczugami partii , czy partyjek , zgodnie ze wskazaniami prezesów jak należy się okładać ...czyli wybory bezpośrednie posłów , którzy mogą być odwoływani przez swoich wyborców , gdy coś nie tak , jak zapowiadali idea postulowana w latach 90tych przez wielu samorządowców

Gość gość
Chyba, że bez Kaczyńskiego, nie chcemy sługasa moskiewskiego

Gość gość
moskiewski sługus to teraz premierem u nas jest. już zapomniałeś jak rzecznik naszego rządu skamlał przed ruskimi? jak tusk się do putina łasił i robił co tylko ten mu kazał?

Gość gość
ruch Kukiza ? nowy palikociarz, tym razem prawicowy haha smiechu warte