Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie ma Boga !!!!!

Polecane posty

Gość qttpssc
Ja rozumiem autorkę. To nie jest wg sposobu postrzegania świata przez człowieka rzeczą "sprawiedliwą",że ten kto czyni dziecku krzywdę często powołał je do życia bez żadnych problemów a ten kto o nie zabiega i z pewnością jeśli byłoby wyczekiwane kochałby je prawdziwą miłością przez ułomności swego zdrowia dziecka mieć nie może. I mnie też nie wydaje się to sprawiedliwe.Pomimo to przekonany jestem głęboko o istnieniu Boga i tym że jest on kimś i czymś zarazem więcej niż kiedykolwiek może nam się zdawać....On jest ale my go nie będąc w stanie pojąć i zrozumieć wypieramy się go....odrzucamy go a czasem wracamy. Myślę,że to wszystko nie działa tak jak nam się wydaje a nauki o Bogu wszelkich magisteriów rozmaitych wyznań przedstawiają nam jedynie pewną jego interpretację. Mimo to nie poddawaj się...autorko.Staraj się o dziecko dalej.Wytrwale.Pozdrawiam.

Gość gość
No tak, bóg wie co jest dla człowieka najlepsze. Oczywiście i dlatego pozwala spładzać dzieci narkomanom i alkoholikom. Ich życie będzie super, żarcie starego chleba jest takie super, bo przecież grunt, że jest co jeść. I właśnie z tej swojej chęci dawania człowiekowi tego co najlepsze nie daje dzieci takim ludziom jak autorka, ale za to daje masowo wszelkim menelom. Noż co za dobroć, dziękuje boże że wiesz co dla tych dzieci jest najlepsze. Och, no tak wolna wola, przecież te dzieciaki same się pchają na świat w tych patologicznych rodzinach.

Gość gość
Ah no i oczywiście huragany, tsunami, trzęsienia ziemi, powodzie i inne tragedie niespowodowane przez człowieka, w których giną ludzie, w tym dzieci to też wszystko z dobroci i chęci dawania ludziom tego co dla nich dobre. To takie oczywiste.

Gość gość118
I popatrz sama na siebie ej! Co ty chcesz od Boga ja sie pytam?! Nie dal Ci dziecka i co z tego? Jak sama piszesz MASZ WIELE ale bogaci ludzie chcieliby miec wszystko! A wszystkiego miec nie mozna! I co Ty Pana Boga obwiniasz? Taka byla Twoja wiara w Niego ? Taka milosc? Bo co bo dziecka ci nie dal to Bozia baa?! Zastanow sie nad soba! Ludzie moze i biedni maja dziecI ale tacy ludzie zazwyczaj doceníja wszystko co maja! I nieodwracaja sie od Boga gdy Ten ich prosb niespelnia! Trzeba Boga kochac! Modlic sie do Niego i przede wszystkim wierzyc i byc cierpliwym!! A ty skoro mialas czelnosc pisac takie rzeczy o Bogu na jakims forum to jestes bezczelna, i za duzo rozpieszczona przez kase! Bog biednym daje dzieci, ale kasy im nie daje, ty zas masz kase i sie ciesz a nie narzekaj, jestes w stanie zatem pomoc dzieciom opuszczonym..takim ktorzy nie maja nikogo i masz mozliwosc i warunki do zaadoptowania malizny i bycia mu matką. Niewiem czy dotrze do Ciebie moj przekaz ale zastanów sie nad soba bo dobrym przykladem dla dziecka bys nie byla.

Gość gość
Tos mnie rozbawil czlowieku Dziwna sprawa bo 101 % ludzi ktorych niestety przyszlo mi znac nawet przezegnac sie nie potrafi. W kosciele nigdy nie byli W zadnego boga nigdy nie wierzyli A dzieci o dziwo maja Ludzie biedni maja dzieci mowisz Moze i tak ale ja mowie generalnie o patologii ktora plodzi dzieci na potege , a potem pijana matka czy ojciec zabija czy bije takiego malucha Tacy ludzie boga w sercu rowniez nie maja wiec nie piernicz jak potluczony

Gość gość118
No ok patologia itp itd ale jak taka matka czy ojciec zabije to dziecko dajmy na to czy tam zaglodzi i wgl to uwierz ze po jakims czasie dochodzi do niego ból jaki wyrzadzil! I zalosc ogromna i do konca zycia taki czlowiek prosi boga o wybaczenie predzej czy pozniej i to jest dla tego czlowieka wieLka nauka zycia! A wierz mi lub nie ale tacy ludzie ktorzy gotują taki los takiemu malenstwu predzej czy pozniej cierpia bardzo wewnetrznie co prawda kosztem dzieci ale takie dzieci za to maja zapewne przygotowane miejsce i pocieszenie wieczne w ramionach Pana Boga.

Gość gość
No ja sie z toba nie zgodze Nawet gdybym miala dziecko nie nawroce sie Mnie nie chodzi o sam fakt czemu bogaci i dobrzy ludzie nie maja dzieci, tylko bardziej o to dlaczego bardzo zli te dzieci posiadaja

Gość gość
Nie ma Zgadzam sie

Gość gość
Jest

Gość gość
Dlaczego tak wielu zwas uwaza ze ten pijacy cpajacy to ktos gorszy od was.bynajmniej z tonu waszych wypowiedzi mozna tak wnioskiwac.to przeciez tez ludzie i tez nalezy im sie szacunek.a moze lepiej zastanowic co jest powodem ze popadli w nalogi.ile w nas nienawisci i jak tu ma byc dobrze.czy wyznacznikiem ze ktos jest dobry jest to ze ktos ma dom pieniadze i prace.z moich obserwacji najwiekszymi draniami sa wlasnie ci co maja wszystko .niby ladni usmiechnieci dobrze ubrani.tylko ze to tylko ladne opakowanie a wsrodku zgnilizna.

Gość gość
bardzo dobrze piszesz autorze...czy jesteśmy gorsi nie wiem...ostatnio wracałam z niemiec wzięłam gościa na stopa bo błagał mnie na kolanach...ja kobieta nie pozorna właśnie z wadami bez pracy ..myślisz że autorka postu wierząca katoliczka wypowiadająca się o bogu byłaby do tego zdolna...

Gość gość
zycie jest niesprawiedliwe,zawsze takie bylo i zawsze takie bedzie ,bez wzgledu na to czy wiezysz w boga czy nie!

Gość gość
Chcesz miec dziecko a masz problemy? Bylas u ginekologa. Z kobietami, ktore maja problemy z plodnoscia jest o wiele latwiej niz mezczyznami jezli chodzi o leczenie.Moze to twoj partner dzieci miec nie moze. W kazdym badz razie idz do ginekologa. Powiedz mu, ze od ponad dwoch lat( wazne abys powiedziala ze starasz sie od dwoch lat ) nie potrafisz zajsc w ciaze pomimo stosunkow regularnych w okesie plodnym. Przez dwa miesiace bedziesz u niego na obserwacji, bedzie ci mierzyl macice i takie tam. Pozy.zniej dostaniesz zastzyki (takie jak dla cukrzykow). Bedziesz strzelala sobie je w brzuch. W ciagu tego okresu bedzie mozliwosc i to wysoka, ze zajdziesz w ciaze blizniacza. Jezeli nic takiego nie zrobilas, a tak przypuszczam z Twoich wypowiedzi...mozesz jeszcze probowac z pigulkami antykoncepcyjnymi. Bierz je przez 7 miesiecy okolo. Moze nawet 5 starczy. Pozniej odloz. po miesiacu odlozenia plodnosc wzrasta do wysokiego stopnia. Ps. Wyksztalcona osoba to ty nie jestes!

Gość gość
Osoba wyksztalcona nie oskarza Boga o swoje nieszczescie.

Gość gość
Kobieto masz wszystko oprócz dziecka. Wiesz, że większość ludzi nawet w paru % nie ma tego co ty? Tak to jest, że nie można mieć wszystkiego. To nie jest bajka. Może Bóg chce Cię nauczyć po prostu trochę pokory? Nie wiem. Ja wierzę, że to wszystko co nas spotyka lub nie ma swój jakiś tam sens i kiedyś zrozumiemy jaki. Mam wrażenie, że skoro obwiniasz Boga, to w głębi duszy wiesz, że On jest.