Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nieznosni sasiedzi

Polecane posty

Gość gość
rozumiem autorkę topiku. miałam sąsiadów z małymi dziećmi które do północy latały po mieszkaniu. tłukły sie czym sie dało, krzyczały skakały, jexdzily chyba rowerkami po mieszkaniu. masakra. a to male dzieci byly ktore o 21 juz dawno spac powinny. sama miałam wtedy niemowlaka który był przez tamte budzony!

Gość mysz w kropki
kja980431, albo sama masz w d***e sąsiadów, Twój pies ujada ile wlezie, muza huczy, a dziecko turla po podłodze piłki i uważasz, że wolnoć, Tomku w swoim domku..., albo nigdy nie doświadczyłaś tego, jakie piekło może sprawić taki sąsiad. Ujadanie psa przechodziłam również przez ok. 2 lata. Godzina 6 rano, drzwi łup, sąsiedzi wychodzą, a ich pies (mały, ale bardzo głośny) zaczynał koncert nad moją głową. Czasami szczekał tez w nocy do 3 na przykład, bo był sam. Nie wszystkie psy są takie, może ten miał coś z głową, nie umiał być sam w domu, tęsknił, nie wiem. Ale po pewnym czasie ja też zaczęłam mieć coś z głową. Dom to nie buda dla psa, nie da się żyć w takich warunkach. Po napisaniu kilku pism do spółdzielni i na policję, sąsiedzi oddali psa. Czy mi go szkoda? Bardziej mi szkoda siebie z tamtego okresu, bo byłam na skraju wytrzymania i przeglądałam już oferty mieszkaniowe. Na szczęście można sobie poradzić z takimi uprzykrzającymi życie ludźmi. Notoryczne zakłócanie ciszy (nie tylko po 22) jest wykroczeniem i zgodnie z Art. 51. § 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu (orzekanej w wymiarze od 5 do 30 dni) , ograniczenia wolności ( trwa 1 miesiąc) albo grzywny (wymierzanej w wysokości od 20 do 5000 złotych) . Takie kary w naszym pięknym kraju są na szczęście coraz częściej zasądzane.

Gość gość
no no dobre prowo ma już 2 strony

Gość kja980431
Raczej nie jestem wścibska. Z sąsiadami mam zupełnie inne tematy do rozmów niż ich życie prywatne, wykształcenie, związki, powody wychodzenia z domu. Od tego mam przyjaciół i znajomych (bo niektórzy maja i nie muszą się interesować życiem osobistym sąsiadów). Już sobie nie dopowiadaj, bo apołeczna to chyba ty jesteś, skoro ci wszystko przeszkadza:P

Gość gość
mysz w kropki dzieki.. placzace dziecko mnie nie wkurza tylko dziecko ktore wlasnie teraz jeszcze nie spi i rzuca zabawkami o podloge i krzyczy mama!! a mama odkrzykuje coooooooooooooo!!!!!!!!!

Gość gość
nie wszystko tylko tacy ludzie jak moi sasiedzi i ty

Gość gość
hahahahhaa produkuj się dalej , czytam i czekam, kiedy fantazje popłyną dalej, nasraj im na wycieraczkę w ramach rewanżu

Gość gość
nie gdyz jestem dobrze wychowana i wyksztalcona. takie ruchy to tylko oni moga wykonywac ;)

Gość gość
no i ty oczywiscie skoro takie mysli masz ;)

Gość gość
wydalanie kału niestety jest niezależne od wykształcenia i kultury , choćbyś pękła nie wytrzymasz

Gość gość
wydalanie kalu na wycieraczke mozna powstrzymac

Gość gość
można , ale w sytuacjach przymusowych diarrhoea raczej w granicach survivalu

Gość gość
co winien temu pies i dziecko kup spbie stoprry do uszu ,alo wloz sluchawki i sluchaj radia/muzyki

Gość gość
Aaa to jesteś wychowana i wykształcona po to by wiedzieć żeby nie srać sąsiadom na wycieraczki, aaAa, a ktoś jak nie jest wykształcony jest po zawodowce to sra ludziom na wycieraczki

Gość gosc sasiada
ja mieszkam w domu sasiedzi maja dwudziestoletnia corke ktora pod ich nieobecnosc robi imprezy w ogrodzie .blisko okna mojej sypialni Ostatnio wytrzymalismy te hałasy do godziny 24 .00 Potem zadzwonilismy i lojalnie uprzedzilismy ze jesli sie nie uspokoi zbieranina krzykaczy to zadzwonimy na policje.Nastała cisza. Po powrocie z wypadu córunia (ktora na codzien przed rodzicami rznie cnotke niewyyjjebke)widocznie przekazała starym ze osmielilismy sie zadzwonic o połnocy by ich uciszyc i teraz sasiedzi sa smiertwlnie obrazeni!!!!

Gość gość
dlaczego ja mam sobie kupic stopery zeby ich nie sluchac? to oni powinni potrafic zyc w bloku. psa nie wychowali wiec rowniez sa malo wydolni wychowaczo taka prawda.

Gość lolekkk
a ja na twoim miejscu kiedy dziecko już zaśnie puściłbym muzykę na full :D

Gość gość
haha to dobre bo ci zaklocajacy cisze chyba klamanie maja we krwi. moja sasiadka tez dzwoni do mamy za granica i skarzy.. odrwaca wszysstko. a jezeli chodzi o ta sprawe sadowa ktora zalozylam rok temu.. ja nie mialam adwokata, oni mieli a mino to pies musial zniknac ;) tyle w temacie

Gość gość
to taka info dla pani kja ;) wiec chyba cos w tym jest ;)

Gość gość
a ta znowu wszystko wie,, po ile mieli tego adwokata, skąd wiesz o czym rozmawia sąsiadka ze swoją mama?

Gość gość
nie wiem po ile mieli adwokata ale byl na sprawie wiec chyba go widzialam ? a mama tez byla na sprawie i mowila jak corka sie zali i ze ona jest grzeczna ;)

Gość gość
zreszta nie bede o tym dyskutowala... chcialam dac tylko do zrozumienia ze nawet adwokat jej nie pomogl ;) ja bylam sama i moje argumenty doprowadzily do pozytywnego rozwiazania sprawy dla mnie

Gość gość
moja sasiadka tez dzwoni do mamy za granica i skarzy.. cytat. chyba ci się juz bajeczki p******y

Gość gość
mam tez obok mega bzykajaca sie sasiadke ale milosci nie bede przeszkadzala ;) walcze z chamstwem