Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zzuuzzzaa

OVULASTAN!!!

Polecane posty

Gość Zzuuzzzaa

Dziewczyny czy któraś z Was bierze te tabletki anty? Jakie macie odczucia? Mi wczoraj zapisał je ginekolog, bo cilest który do tej pory brałam wycofano. Podobno mają identyczny skład jak Novynette, po którym czułam się fatalnie. Mam jednak nadzieję że tym razem mój organizm je lepiej przyjmie...

Gość Podnoszeeeeee1
up

Gość Zzuuzzzaa
Biorę już drugie opakowanie tego Ovulastanu i jest ok, oprócz tego że jestem tam sucha jak pieprz... I bez żelu nawilżającego ani rusz... ech. Na Novynette tak miałam (ten sam skład co ovulastan) i na Cilescie też.

Gość nina13
a jakieś plamienia albo problemy z cerą ?

Gość gość
Nigdy takich problemów nie miałam. Plamiłam przez pierwszy miesiąc na Novynette i Cilescie, potem wszystko ustąpiło. Jedynie ta suchość mnie dobija i mniejsze libido. Lekarz powiedział że na żadnych tabletkach nie będzie idealnie, każde zmniejszą libido.

Gość Zzuuzzzaa
powyższy wpis jest mój.

Gość nina13
ech właśnie to libido ;/ szkoda ze tabletki wręcz przeciwnie go nie podwyższają :P

Gość Zzuuzzzaa
Mi gin mówił że na każdych tabletach tak będzie z tym libido. Moim zdaniem w normalnym cyklu zmienia się poziom hormonów i występują dni płodne i nie płodne (wtedy ma się większą bądź mniejszą ochotę na seks), a biorąc tabletki organizm "myśli" że ciągle ma dni niepłodne i poziom hormonów jest na równym poziomie, stąd ten brak ochoty. Myślę nad ich odstawieniem, ale z drugiej strony jestem dopiero miesiąc po ślubie i mąż jeszcze nie chce mieć dziecka, a ja mam mieszane uczucia... Boję się wpadki.

Gość gość
"Mi gin mówił że na każdych tabletach tak będzie z tym libido." Bzdura!

Gość Zzuuzzzaa
Ale idealnie z tym libido tak jak w normalnym cyklu nie będzie co?

Gość gość
U mnie jest dokładnie tak samo. Bez żadnych zmian. Kwestia odpowiedniego dobrania tabletek.

Gość Zzuuzzzaa
Ja już brałam Novynette, potem Cilest, a teraz Ovulastan. Z tego co wiem to Novynette to, to samo co Ovu... Za każdym razem tak samo mam z tym libido.

Gość gość
Powinnaś mieć zrobione badania. Ja wczesniej brałam Harmonet, a obecnie YAZ. Przy obu libido w porządku.

Gość Zzuuzzzaa
A jakie badania? Mogę je wykonać "na własną rękę"? Czy konieczne jest skierowanie?

Gość nina13
ja wcześniej brałam Yasmin i nie było aż tak tragicznie czasem może bardziej podwyższał mi libido fajt że z tabletkami można zawsze i wszędzie no może prawie ;p a teraz jak czekam na okres żeby znowu zacząć brać bo miałam przerwę w braniu jest chyba gorzej bo mam stres żeby nie wpaść i to mnie zniechęca no może za wyjątkiem wtedy kiedy mam szczyt owulacji jak dziś to wtedy ochota zawsze jest

Gość nina13
a badanie na hormony można sobie zrobić bez skierowania tylko wtedy trzeba za to zapłacić

Gość taki sobie gośc
nina13- odpowiedziałam w twoim temacie :) To chyba ze mna cos nie tak, biore ovulastan i od tego czasu mam wyzsze libido..

Gość Zzuuzzzaa
taki sobie gośc --> a od dawna bierzesz ten ovulastan?

Gość gość
nie Zuzanna końcóweczka drugiego opakowania, wiem ze niedługo ale naprawde od dawna nie miałam takiej ochoty na seks jak teraz

Gość taki sobie gość
załozyłas temat w czerwcu wiec zaczełas mniej wiecej brac ovulastan co ja.. a ty jak sie czujesz? Odpowiada ci? Jakies skutki uboczne?

Gość gość
oooo mógłby i na mnie podziałać ze zwiększeniem libido :)

Gość nina13
no ja też jestem ciekawa jak będzie z tym libido zobaczymy jak nie to będzie się zmieniać tabletki ale na jakiekolwiek wnioski trzeba i tak poczekać do 3 opakowania no chyba żeby wcześniej było aż tak strasznie

Gość nina13
a czy WY dziewczyny bierzecie Ovulastan czy Ovulastan forte?

Gość taki sobie gość
ja biore ovulastan

Gość gość
mam nadzieje że u mnie będzie podobnie jak u Was czyli w porządku bo akurat przy pierwszym opakowaniu będę na urlopie i to jeszcze za granicą więc wolałabym się czuć wtedy dobrze :) trzeba być dobrej myśli :D

Gość nina13
a to pisałam ja :D

Gość ola666_
na ile opakowan ginekolodzy wypisują wam recepty?

Gość nina13
ja dostaje na 3

Gość ola666_
ja tez dostaje na 3. A później prosicie o recepte w rejestracji czy normalnie umawiacie sie na wizyte?