Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Heloł Kity

co wybrać do mycia twarzy?

Polecane posty

Gość Heloł Kity

Cześć. Mam pytanie w sprawie jak w temacie. kończą mi sę właśnie emulsje tego typu na półce, no i zaczęłam buszować po sklepie kosmetycznym ostatnio, by lukę zapełnić. Znalazłam taką linię dla młodych Youngy lirene się nazywa, i mają całkiem przyjemnie pachnący pomarańczą żel do mycia i piankę. Pianki nigdy nie używałam i zastanawiam się, czy działa podobnie jak żel... Teraz zbliża się lato, więc człowiek pewnie trochę się wreszcie opali, więc może lepsza taka pianka, delikatniejsza? No a ten żel jest dodatkowo pilingujący, więc sama nie wiem...Poradźcie laski.

Gość Nana90
wybierajac jakikolwiek kosmetyk patrz na sklad. on jest najwazniejszy a nie nazwa czy np kolor badz zapach... jak cos ma paraffinum to tak Cie zapcha ze pryszcz na pryszczu bedziesz miec. to pochodna ropy naftowej i nie wiem jak to mozna na twarz klasc. ogolnie polecam serie Tołpa naturalne kosmetyki i sa naprawde swietne :)

Gość Heloł Kity
Dzięki, sprawdzę, ale coś takiego to chyba w kosmetykach do mycia nie występuje...

Gość gość
Metodę OCM, olejek myjący, dobry płyn micelarny. Jak żele/pianki to z łagodnymi detergentami (bez SLES, SLS), bo one nie są do szczęścia potrzebne :)

Gość Heloł Kity
dziękuję :)))

Gość gość
Polecam kojący żel myjący z firmy Bandi, zawiera aloes i probiotyki. Polecany jest nawet po zabiegach medycyny estetycznej :)

Gość gość
ja polecam płyny micelarne: od flosleku albo od iwostinu - z serii do skóry wrażliwej. co do żelu do mycia twarzy - obecnie używam też floslekowego, do cery wrazliwej, bo zazwyczaj tak komponuje kosmetyki do pielegnacji - jeśli wiem, ze coś z danej serii mnie nie uczula, zazwyczaj już przy niej pozostaję. ale wiadomo, że gusta są różne :)

Gość Pitagoraska
jeśli o mnie chodzi to wybrałabym piankę na lato, bo ja się opalisz to żelem myjącym z peelingiem sobie tę opaleniznę troszkę szybko zetrzesz. Chyba że Ci na tym nie zależy. Co ja mogę polecić, to żel do mycia twarzy oczyszczający i matujacy Under Twenty. Moja siostra go używa od pół roku i czasem jej podbieram, fajny jest.

Gość gość
ja mogę Ci polecić żel z zielonej serii Iwostinu. Dla mnie rewelacyjny i wydajny po 2 m-c używania rano i wieczorem mam jeszcze pół butelki :)

Gość gość
Podaj skład, bo pod tym linkiem go nie ma.

Gość makowiecka
szkoda,ze skladu nie podalas. jakbym ja miala opakowanko to bym wam napisala. ale juz wyrzucilam. mialam zel do mycia buzi z minerla beauty system i bylam bardzo zadowolona. potem uzylam z vichy bo po wakacjach na dmorzem mnie wysypalo (zawsze tak mam od piasku) i czekam na kolejna dostawe zelu pianki do buzi z mineral beauty. jak przyjdzie i nie zapomna to wam wypisze sklad:) tak czy siak, z czystym sumieniem poelcam te produkty!