Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zamyslona123

Czy moje dziecko nie za szybko probuje chodzic?

Polecane posty

Gość Zamyslona123

Moj syn ma 7 miesiecy i od 2 tygodni wstaje przy szczebelkach i chodzi w bok trzymajac sie albo stoi i puszcza sie jedna reka. Czy to nie za wczesnie dla niego? Co robic w takiej sytuacji nie pozwalac?

Gość gość
widocznie jest na to gotowy

Gość gość
Mój podobnie. Umie wstać ale ja mu nie pozwalam. Nie wiem wydaje mi się że ma jeszcze czas. Ma 7 m-cy i tydzień

Gość gość
Umie wstać ale ja mu nie pozwalam- to co odrywasz go od szczebelek i kładziesz??

moje ma 8 mscy i jeszcze nie wstaje. dziecko kolezanki wstawalo, jak mialo 9 i pediatra kazal zachecac do zabaw na podlodze, bo to zle dla ukladu kostnego.

Jeżeli dziecko samo siada lub raczkuje i z tej pozycji samo wstaje to wszystko jest ok. Zadbaj o bezpieczeństwo malucha. Inna sytuacja kiedy ty sadzasz malucha a on dzieki temu może się pociągnąć i wstać.

Gość gość
mój syn miał 10 miesiecy to już chodził kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie jak chce chodzic to niech chodzi

Też słyszałam opinię, że skoro dziecko próbuje siadać/raczkować/stawać/chodzić to znaczy, ze jest na to gotowe.

u syna kolezanki takie wczesne chodzenie bylo zwiazane z wnm. a nie z tym, ze sie tak swietnie rozwijal.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi. Tak moj synek najpierw nauczyl sie siadac potem raczkowac i teraz sam wstaje tylko poprostu nie wiedzialam czy to nie za szybko. Jeszcze raz dziekuje