Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jOIURNEYfOREvER

PROSZĘ O PORADĘ! ROWER!

Polecane posty

Gość jOIURNEYfOREvER

Cześć mam 150 cm wzrostu i ważę 50 kg.. chciałabym schudnąć ale bez efektu jojo tak poprostu czy wystarczy że na przykład będę jeździła na rowerze po 2 h?? i będę unikała słodyczy ?? jakie macie opinie?? poradzcie mi jak można schudnąć bez jakiś radykalnych diet

no sam rower jako jedyna forma wysilku to nie za bardzo. Ja amatorsko uprawiam kolarstwo, no teraz juz mniej- jezdzac co drugi dzien 40, 50 km udalo mi sie ciut zrzucic, ale niewiele. Kup sobie w necie cos takiego http://eco-fit.pl/odzywki/spalacze_tluszczu/spalacze/fitmax_therm_l-carnitine_x_2.html i dorzuc jakas inna forme ruchu. Ja w ciagu roku schudlam 23 kg

Gość prawictwo pospolite125
nic nie zrzucisz na rowerze ..Mam kolarke jezdzilem po 150 km dziennie i nie stracilem ani jednego kg

najlatwiej schudnac jedzac rzeczy ktore na dlugo zapychają.. czyli z niskim indeksem glikemicznym

Gość gość
ale bzdury tu ludzie pisza. Jak sie wpieprza za czworo, to moze i rower nie pomoze, ale jak nagle zaczniesz codziennie jezdzic po godzinie (kiedy wczesniej nie mialas zadnego ruchu) nie zmieniajac swojego menu, to na pewno waga pojdzie w dol. Mowie to z doswiadczenia, bo ja jak zaczynam latem jezdzic wlasnie po godzinie, to po miesiacu spodnie mi z tylka spadaja

eh, no ciut mozna zrzucic ;) jesli juz zdecydujesz sie na ten rower - 2 godziny to nie jest duzo- ja bralam sobe na droge batony musli (oczywiscvie bez czekolady ) albo zwykle platki musli do malego pojemniczka np. po tabletkach musujacych.

jezeli naprawde chcesz schudnac ale nie glodowac przy tym to zamiast bialego pieczywa wybierz chleb razowy z nutella albo twarogiem poltłustym obiad ? Makaron al dente albo kasza gryczana

mi sie wydaje ze najlatwiej schudnac przez jogging ale nie jestem pewien , bo nigdy tego sportu nie trenowalem .. A na rowerze lubie jezdzic /.Nie w celach odchudzania oczywiscie tylko jako sport

ja juz teraz nie mam na czym , bo okradli mnie z 2 rowerow, jeden carbon :P jak uzbieram na nowy, złoze go, to ruuusze ;)

Gość gość
jeśli chcesz naprawdę schudnąć to wybierz biegi, plus dieta - wiadomo, dużo warzyw, owoców, chleb razowy (bez masła) zamiast pszennego, na obiad kasza gryczana, jęczmienna, herbata bez cukru..... W sumie należy jeść wszystko tylko w ograniczonych porcjach. Unikaj jedynie słodyczy i tłuszczy ale to też dla zdrowia należy czasem spożyć. Jazda na rowerze niedużo daje, robiłam kilkugodzinne wycieczki - i jedynie uda trochę się odtłuściły, hehe. Jak biegasz pracujesz całym ciałem - efekt jest natychmiastowy i całe ciało traci na wadze.

Gość jaq
ale p*********e jak potłuczeni. chyba przez te 2h to 10 km robiliście że nie schudliście. ja jeżdze na rowerze po 50-60 km i chudne. do tego dieta mż i schudłam w zeszłym roku w lato 10 kg.

Gość MONIIII1991
pewnie że schudniesz. Tylko uważaj bo po 2h jazdy możesz być bardzo głoda i rzucić się na jedzenie więc musisz uważać aby nie jeść już nic po jeździe albo coś lekkiego. A przez 2h jazdy można zrobić duuużo kilometrow