Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka1100

Puszące się, suche a jednocześnie szybko przetłuszczające włosy

Polecane posty

Gość myszka1100

Witam, mam włosy dokładnie takie jak napisałam w temacie. Z jednej strony muszę ujarzmić suche sianko na głowie a idzie to ciężko. Jedwab i olejek arganowy powoli przestają działać. Niestety ostatnio do tego dochodzi szybsze przetłuszczanie. I nawet jak mam tłuste włosy to one dalej są sianowate... Nie wiem od czego zacząć: boję się, że szampon na przetłuszczającą się skórę głowy przy okazji jeszcze bardziej wysuszy włosy, a tego nie chcę. Help

Gość gość
mam tak samo! A jeszcze dodatkowo jak pada deszcz to tak mi włosy się piszą ze nie moge ich opanować! Masakra. Ja stwierdziłam ze wole zeby mi się przetluszczaly niż wysuszaly. Włosy i tak myje codziennie / dwa razy dziennie wiec nie martwię się juz przetluszczaniem. A co do wysuszania, hmmm, ja prostowalam włosy 2 lata, i teraz w sumie nie ma się co dziwić, ze mam jak mam ://. Uparlam się na brak prostownicy, oddalam ją mamie zeby mnie nie korciło ;>. Używam zwykłych odżywek garniera, nie susze w ogóle włosów i troszkę wracają do normy, ale i tak masakra z nimi jest.

Gość gość
* puszą

Gość gość
Jedwab do kosza (chyba, że kropelka na koncowki) - oblepianie włosów silikonami do niczego dobrego nie prowadzi. Do tego szampon łagodny i bez silikonów, odżywki nakładane z dala od skóry głowy (na włosy od ucha). Olejować nie przestawaj, tylko poszukaj oleju, który lepiej Ci będzie pasował, może z innej "grupy" pod względem wnikania: czarownicujaco.blogspot.fr/2012/06/oleje-szczegoy-wnikania-wedug.html I tu: www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593364 "Jaki olej do włosów przetłuszczających się? Do tłustej skóry polecane są oleje: słonecznikowy, rycynowy, konopny, neem, tamanu, jojoba, lniany." No i jeszcze lektura tutaj (i cały ten blog): www.anwen.pl/2011/12/pielegnacja-wosow-przetuszczajacych-sie.html

Gość gość
Aha, może twoje włosy potrzebują też protein? Suche często są porowate, a porowate lubią "duże" proteiny (żelatyna, jajko...).

Gość myszka1100
Dzięki. W deszczową pogodę to u mnie tez jest masakra z włosami. Ja nie prostuję bo nie wyszłabym z domu chyba do południa, suszarki używam bardzo sporadycznie. Co ciekawego jeszcze zauważyłam: nie suszę włosów całkiem rozpuszczonych, zapinam co nieco wsuwkami, bo chcę, żeby były nieco prostsze. Schną wtedy dużo dłużej, ale są wtedy bardziej wygładzone. I w ogóle jak odgarnę włosy to te z pod spodu są całkiem ok: mniej szorstkie i mniej suche. Z tym jedwabiem pewnie masz rację, już od dłuższego czasu zauważyłam, że mi już nie podchodzi... Co do szamponu, obecnie używam do włosów przetłuszczających się ale wcześniej bardzo długo stosowałam szampony dla dzieci. Z olejkiem tez się pilnuję, żeby nie miał kontaktu ze skórą głowy. Niestety nie na zbyt wiele się to wszystko zdaje...

Gość gość
Miałam dokładnie ten sam problem. Kupiłam olej z awokado i po problemie:)

Gość myszka1100
Do gość: A farbowałaś kiedyś włosy?? Ja swego czasu farbowałam szamponem na 28 myć i przy okazji dużo łatwiej było mi wtedy uporać się z włosami. Szampon chyba je trochę obciążył i o wiele mniej się puszyły.

Gość gość
Mam blond pasemka, włosy były suche i zniszczone, matowe. Po użyciu oleju z awokado są super! Błyszczą się, są sypkie i wzmocnione. Sama byłam w szoku. Przeczytałam gdzieś na forum o tym oleju a wcześniej sprawdzałam już chyba wszystko od jajka po różne odżywki ze sklepów fryzjerskich. Nic nie pomogło a ten olejek po jednym razie dał super efekt. Z tego, co czytałam na tym forum bardzo ważne jest żeby dobrać olej do struktury,koloru i gęstości włosów. Mi wyszło, że z awokado będzie ok i faktycznie :)

Gość myszka1100
A gdzie kupiłaś ten olej?? Przez internet czy może w jakimś dobrym sklepie zielarskim?

Gość gość
Przez internet

Gość gość
Co do deszczowej pogody to poczytaj tutaj: www.czarownicujaco.blogspot.fr/2012/07/rozkminiamy-pogode.html www.anwen.pl/2012/07/punkt-rosyw-pielegnacji-wosow.html

Gość myszka1100
Olejku używasz ma mokre czy suche włosy?? Od jak dawna go stosujesz?? Moje włosy maja tendencję do przyzwyczajania się do kosmetyków i boję się, że po pewnym czasie przestanie on działać

Gość balboa
olejowanie wlosow swietna sprawa! robie to od jakiegos czasu. tyle, ze to czasochlonny proces. trzeba miec czas na domowe spa :) wynalazlam na necie szampon i odzywke z olejkiem arganowym. jak nie mam czasu na olejowanie ( bo to wlasciwie max 1 raz w tyg.) to seria Mineral beauty system - linia arganowa. o takie zamawiam http://www.przystanekpiekno.pl/1111009024-linia-arganowa

Gość gość
Spamerki :P Szampon to ma oczyścić jedynie,w końcu po to jest.A maski i odżywki nakładane na umyte już włosy są wazne.Szkoda kasy na szampony lepiej kupić tani a zainwestować w dobre oleje,odżywki i maski.

Gość gość
Chyba że się sypie z głowy,to co innego.

Gość lola_kic
chyba sobie zartujesz.. szampon fakt, ma oczyscic wlosy ale nie powiesz mi ze jest istotny?? 3 razy sie zastanow zanim napiszesz taka glupote na forum, bo ktos sie jeszcze poslucha i zle na tym wyjdzie. ja uzywalam drogeryjnych szamponow kiedys, doslownie siano i paranoja na glowie. przerzucilam sie na drozsze fryzjerskie i nawet jak poszlam do fryzjera to ona mowi oooo, widze ze nie uzwa pani zwyklych tanich osmetykow do wlosow. wiec czlowieku! idz sie lecz, bo widac ze nie znasz sie na pielegnacji czupryny!

Gość lola_kic
szampon to pierwszy kosmetyk, ktory jest podstawa pielegnacji. zreszta - co ja bede sie rozpisywac: przeczytaj sobie skład - nawet tego mineral beauty system, o czym pisza dziewczyny. wygooglowalam sobie i poownalam z moim fryzjerskim. widze, ze wart uwagi. ja mam regenerujący z artego. te z drogerii badziewa az roją się od ALKOHOLU! PARABENÓW! SILIKONÓW itd.. nawet te tanie pokrzywowe niby dobre, a siano ma sie takie ze nei wiesz co zrobic z wlosami bo masz wrazenie jakbys palce do prądu wsadzil. wiec nie mow mi ze szampon mozna kupic gowniany i bedzie i tak dobrze.

Gość awokado to rowiązanie
Mam ten sam problem, włosy zniszczone rozjaśnianiem, puszące większość odżywek i szamponów zwiera silikony, stosowane non stop przesuszają włosy i nasilają puszenie i przetłuszczanie skóry głowy wiec tak jak radzą: odstawić silikony i jedwab (też wysusza bo często zawiera alkohol s składzie) unikać kosmetyków z alkoholem (wysusza) dobierać oleje do rodzaju włosa (porowatość) najlepszy olej do tego typu włosów to z pestek awokado i pestek moreli (zauważyłam że odżywki, które mają je w składzie lepiej działają na moje włosy)

Gość gość
Też uważam że szampon ma tylko wymyć brud z włosów. lola_kic To się dajesz doić,lepiej zakup super profesjonalną odżywkę.

Gość gość
Awokado to owoc znany zarówno w kosmetyce i medycynie naturalnej, jak i szeroko stosowany w sztuce kulinarnej. Jego cenne właściwości można znaleźć również w tłoczonym na zimno oleju Oleofarm, który powinien stać się składnikiem zdrowej, urozmaiconej diety. Olej z awokado, o którym czytałam w artykule zawiera witaminy: B,A, E, H, K, PP,fosfolipidy (będące składnikiem błon komórkowych),magnez (redukujący objawy stresu oraz przyczyniający się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomagający w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego), naprawde fajny artykuł: http://olejeswiata.pl/dieta/olej-z-awokado-naturalne-bogactwo/

Gość gość
http://olejek-awokado.pl/ - wypróbujcie ten olejek. Tylko jak macie tendencję do przetłuszczania sie włosów to nie stosujcie go zbyt często.

Gość gość
Od niedawna stosuję szampon polecony mi przez dermatologa - Seboradin Niger https://seboradin.pl/pl/14-seboradin-niger i muszę powiedzieć że sprawdza się naprawdę dobrze. Włosy są lśniące i dobrze się układają, efektu przetłuszczania nie widać.