Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tęsknie za latami 90, bo obecne czasy to dla mnie matrix

Polecane posty

Gość gość

kryzys mnie dobija

Gość gość
to, były wspaniałe czasy. Wielki boom gospodarczy. Teraz non -stop ktoś dzwoni, aby cokolwiek sprzedać. Ceny coraz wyższe. To jakiś koszmar. Może i jest więcej towaru na rynku, tańsze samochody, tv i komputery, ale opłaty i jedzenie dużo droższe.

Gość gość
a ceny mieszkań i gruntów to wręcz kosmos dla przeciętnego kowalskiego

Gość gość
ludzie są bardziej zabiegani i coraz więcej informacji w obiegu. Życie wogóle jakby przyśpieszyło.

Mieszkan i gruntów tak zgadza się , w ogóle ceny są kosmiczne wszystkiego ceny z UE a zarobki polskie. Juz za PRLu lepiej mi się żyło wbrew obiegowym opiniom zyło sie lepiej i bezpieczniej

Gość gość
to prawda dzisiaj więcej się obecnie wydaje na życie. Poza tym ludzie są jacyś mniej życzliwi. Każdy walczy, aby przetrwać. Nikt nie ma dla nikogo czasu. Związki partnerskie są słabe. Wszystko mnie jakoś bardziej cieszyło.

Po transformacji 1989 r to taka znieczulica zapanowała że nie poznaje tego kraju i Polaków. Jeszcze tak do 93 może 94 r było spoko to teraz już jest koszmar

Gość gość
nawet dzieciaki nie wychodzą na dwór. Kiedyś to kopało się w piłę, grało w kolaże. Cały dzień spędzało się na dworze. A obecnie internet.

TAk podwórka były pełne dziciaków już za nastolatka brało sie radiomagnetofon Kasprzak z bateriami R-20 i słuchało muzyki gdzieś na boisku szkolnym grało sie w jedno podanie , kwadraty ach mozna wspominac i wspominac

Gość gość
rower, jak zostawiłem na podwórku przed blokiem to całą noc stał i nikt go nie przywłaszczył. Programy w TV były bardziej ambitne.

Gość gość
to prawda

Było o niebo lepiej , nie było Facebooka a i tak wszyscy wiedzieli gdzie się spotkać i o której godzinie .

Gość gość
Ale dołujecie. Jest inaczej i trzeba dostosować się do nowej rzeczywistości, albo ją olać i żyć po swojemu.