Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tryczka

Ryż z jabłkami - jak zrobić? ;) ;p

Polecane posty

Gość tryczka

Robicie dzieciom? Jak tak to jak? ;p Tzn. sam ryż i dodajecie potarkowane jabłko, czy coś jeszcze? Cynamonu nie mam cholerka. Zasmażacie, czy gotujecie z mlekiem jeszcze? Podpowiedzcie co dzieciakom smakuje.

Gość gość
Słodka śmietanka. A jabka zasmazone z cukrem na taki mus. +trochę cynamonu.

Gość gość
ja robie w piekarniku. gotuje ryz na to staarkowane jablka posypuje cynamonem i do piekarnika.pych.

Gość mama dwóch dziewczynek
ja robię podobnie - ryż, na to starte jabłko, trochę cukru i cynamon. Piekę w piekarniku w naczyniu wysmarowanym masłem. Do tego można odrobinę śmietany/jogurtu. Moja mama tak robiła i ja uwielbiałam, moje nie przepadają, mała wcale nie zje, starsza poskubie...

Szukam namiętnie czegoś co Młody by zjadł z jako takim smakiem. Cynamon muszę zakupić. Ja pamiętam, że lubiłam, tyle, że ja lubiłam wszystko ;p Młody wręcz przeciwnie.

Gość gość
Gotuje ryż, dodaje musu jabłkowego marki Carrefour (ten robiony na Francję i Belgię, co nie ma polskich napisów), dodaje cynamon, serwuję. Koniec.

Gość gość
Ja daje ugotowany ryz, na to warstwe tartego jablka, posypuje cukrem, przykrywam ryzem cienko i smaruje lekko smietana gore i posypuje cukrem. Zapiekam az sie gorna warstwa zrumieni.

Gość gość
Serwuje ze smietana poslodzona cukrem.

Gość gość
Gotuję ryż, jabłka- renety kroję drobno, mieszam ryż z jabłkami (można warstwy), daję trochę masła, cynamon i zapiekam jakieś 30-40 min, no aż jabłka całkiem zmiękną. Potem podaję ze śmietaną albo jogurtem naturalnym i cukrem, pychota, a dziecko jak na złość nie lubi, ja z mężem wcinamy, Ale bez cynamonu mi kompletnie nie pasuje.