Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tryczka

Ryż z jabłkami - jak zrobić? ;) ;p

Polecane posty

Gość tryczka

Robicie dzieciom? Jak tak to jak? ;p Tzn. sam ryż i dodajecie potarkowane jabłko, czy coś jeszcze? Cynamonu nie mam cholerka. Zasmażacie, czy gotujecie z mlekiem jeszcze? Podpowiedzcie co dzieciakom smakuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Słodka śmietanka. A jabka zasmazone z cukrem na taki mus. +trochę cynamonu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robie w piekarniku. gotuje ryz na to staarkowane jablka posypuje cynamonem i do piekarnika.pych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama dwóch dziewczynek
ja robię podobnie - ryż, na to starte jabłko, trochę cukru i cynamon. Piekę w piekarniku w naczyniu wysmarowanym masłem. Do tego można odrobinę śmietany/jogurtu. Moja mama tak robiła i ja uwielbiałam, moje nie przepadają, mała wcale nie zje, starsza poskubie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szukam namiętnie czegoś co Młody by zjadł z jako takim smakiem. Cynamon muszę zakupić. Ja pamiętam, że lubiłam, tyle, że ja lubiłam wszystko ;p Młody wręcz przeciwnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gotuje ryż, dodaje musu jabłkowego marki Carrefour (ten robiony na Francję i Belgię, co nie ma polskich napisów), dodaje cynamon, serwuję. Koniec.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja daje ugotowany ryz, na to warstwe tartego jablka, posypuje cukrem, przykrywam ryzem cienko i smaruje lekko smietana gore i posypuje cukrem. Zapiekam az sie gorna warstwa zrumieni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Serwuje ze smietana poslodzona cukrem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gotuję ryż, jabłka- renety kroję drobno, mieszam ryż z jabłkami (można warstwy), daję trochę masła, cynamon i zapiekam jakieś 30-40 min, no aż jabłka całkiem zmiękną. Potem podaję ze śmietaną albo jogurtem naturalnym i cukrem, pychota, a dziecko jak na złość nie lubi, ja z mężem wcinamy, Ale bez cynamonu mi kompletnie nie pasuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×