Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1234567895

Gdzie składać deklaracje VAT

Polecane posty

Gość gość1234567895

Otworzyłem działalność w innej miejscowości (tj. miejsce zamieszkania) a wykonuje usługi dla byłego pracodawcy w jego siedzibie (inna miejscowość niż moje miejsce zamieszkanie) - gdzie powinienem składać deklaracje VAT? po miejscu gdzie zgłosiłem działalność (tylko teoretycznie) czy do US gdzie podlega adres tego pracodawcy ??

Gość Zaciekawiona_mysza
Tam gdzie wykonujesz działalność.

Gość gość1234567895
czyli po adresie pracodawcy?

Gość gość
gdzie składasz PITa, w miejscowosci gdzie pracujesz, czy tam gdzie mieszkasz? właściwość miejscowa to sie nazywa.

Gość dorotsien,,,
tam gdzie jest adres twojej firmy, tumanie

Gość gość1234567895
nie pytam o PIT a o VAT.

Gość gość1234567895
wytłumaczy mi ktoś ?

Gość gość
Jeżeli firma ma siedzibę w mieście M ( jak zakładałaś firmę to było do napisania gdzie się znajduje siedziba Twojej firmy) a pracujesz w mieście K to deklaracje składasz a mieście M do 15 każdego miesiąca.Jak złożysz po terminie nawet jeden dzień to kara 150 zl

Gość gość1234567895
ok dzięki :) ale chyba miałaś na myśli termin do 25tego a nie 15tego.

Gość gość
Ja jak składałam do 20 to dostałam pisemko ,że mam w terminie 7 dni zgłosić sie i wyjaśnić sprawę.Pouczono mnie ,że deklarację składa się do 15 każdego miesiąca a podatek płaci się do 20 każdego miesiąca.Kazali złożyć korekty i powiedzieli,że jak jeszcze raz złoże po terminie to 150 zł. kary od każdej deklaracji.Na deklaracji pisze jak wół do kiedy się składa.Mi powiedzieli,że do 20 i tak składałam ale niestety wprowadzili mnie w błąd

Gość gość
ale może u mnie jest inaczej bo ja mam firmę polską a pracuje w innym państwie i rozliczam sie z tzw.podatku VAT-rum i ryczałtu 5,5%.To moze byc inaczej

Gość gość
ja takie sprawy zalatwiam z biurem rachunkowym www.biurocru.pl/zakres.html o tym wlasnie, znaja sie na rzeczy, w koncu od tego sa i nie zamierzam sam sie z tytm bawic bo po prostu mam dosc urzedow i innych instytucji ;/