Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaaaaaaaaaaaaa

klotnia z tesciowka - co byscie zrobily na moim miejscu?

Polecane posty

Gość ankaaaaaaaaaaaaa
niestety tescie mojego brata mieszkaja na drugim koncu kraju i nie da rady zeby oni sie do nich przeprowadzili wiec to rozwiazanie nie wchodzi w gre

Gość gość
Tesciowa ma racjie,tez bym nie odstapila pokoju,bylo myslec wczesniej glupia Pindo i Albo nie robic dzieciaka Albo postarac sie o lepsze lokum,nie u siebie jestes a die pultasz-dobra jestes A co Masz na Mysli "Ci z honorem " powinni miec dzieci??? Kobieto!!!! W dzisiejszych czasach liczy sie to zeby kasa na dzieckiem bylo Jakies zabezpieczenie a nie Jakies bzdurne honory, Jakas glupiutka sie wydajesz

Gość Misiejowa
Mówią że bardzo młodzi ludzie nie powinni mieć dzieci, bo brak stabilizacji itd itd. Ale patrząc po przykładzie; nie wiem ile autorka ma lat, ale zakładam że więcej ode mnie (a ja mam 20 lat). Mieszka z mężem i teściami w dwu pokojowym, małym mieszkanku, i zrobili sobie w dodatku dziecko. U nas było tak: My "wpadliśmy" mając 19 (ja) i 23 (on) lat. Obydwoje jeszcze się uczymy, obydwoje pracujemy (ja co prawda na 1/4 etatu, ale zawsze kiedy mam okazję to dorabiam sobie w starej pracy), a stać nas na wynajmowanie 3 pokojowego mieszkania. Mamy ogromne wsparcie w rodzinie, rodzicach itd., ale nigdy nie było opcji mieszkania z żadnym z nich (nie chcielibyśmy!). Także jakoś to się kręci, nasza córa za chwilę skończy roczek, żyjemy sobie spokojnie, myślimy jakby tu załatwić sobie "swoje" mieszkanie (rozważamy wyjazd do UK na parę lat, póki córka malutka i nie idzie do szkoły), nie płaczemy i nie mieszkamy kątem u teściów. Dziecko dało nam niezłego kopa do działania, i tyle.

Gość ankaaaaaaaaaaaaa
moj maz pracuje bardzo duzo po 12 godzin na dobe i kiedy niby ma znalezc sobie ta druga prace? wystarczy ze z jednej wraca zmeczony jak nie wiem i ledwo zywy

Gość ankaaaaaaaaaaaaa
my na pewno nie bedziemy brac zadnego kredytu odkladamy pieniadze co miesiac i jak nazbieramy to kupimy mieszkanie a reszte nam doloza tescie tylko troche to potrwa jeszcze

Gość gość
IDŹCIE NA WYNAJEM A NIE U KOGOS SIE PANOSZYĆ

Gość ankaaaaaaaaaaaaa
i przepraszam bardzo ale nie jestem mlodziutka ani glupiutka wiec prosze o troche kultury w moim kierunku po prpstu uwazam ze cos mi sie nalezy od zycia dzieki mnie tescie beda mieli pierwszego wnuka wiec chyba mogliby wykazac sie troche? przeciez nie kaze im sie wyprowadzac tylko przeniesc do innego pokoju

według mnie powinniscie pookombinować coś z miszkaniem.. a Twoi rodzice? albo wynajem kawalerki chociażby? niech Twój chłopak idzie do pracy.. Teściowa może mieć dość sceptyczne nastwianie bo to wkońcu jej mieszkanie i "nie chce dać wam sobie wejść na głowę" .. Pokombinujcie, zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji :)

Gość ankaaaaaaaaaaaaa
juz napisalam ze nie pojdziemy nigdzie wynajmowac mieszkania zeby placic jakims obcym ludziom jak tutaj mozemy mieszkac za darmo i odkladac pieniadze na konto...

Gość .wredna jędza
To o honorze napisałam ja, a nie autorka tematu. Konkretniej "Nie tylko bogaci mają miec dzieci, ale powinni ci z honorem. To wstyd siedzieć rodzicom na karku i jeszcze zmajstrować dziecko." Honorowi ludzie nigdy nie będą siedzieć na niczyjej łasce, ani rodziny, ani obcych. Zagryzą zęby i wezmą kolejny etat, ale poradzą sobie sami i będą żyć na własnych zasadach. A takie roszczeniowe "nic" jak autorka... Szkoda gadać

Gość gość
ile masz lat laleczko, że tak liczysz na to, że wam teście dołoża do waszego mieszkania? pijawka...

Gość gość
Noooo to jezeli wielka pani i jej szanowny malzonek nie chca wynajac mieszkania i dac dziecku lepsze warunki to tylko pokazuje jakimi ludzmi wy jestescie. Kazecie tesciom sie wprowadzic do malego pokoju bo wam sie zachcialo dzieciaka. Na miejscu tesciow ro bym was wogole z mieszkania wypierdzielila

Gość gość
nie dość że żądacie dużego pokoju to jeszcze za darmochę tam mieszkacie i nie dokładacie się do rachunków???? To już pojecie przechodzi, bezczelność :(

Gość gość
A jak będziecie mieli drugie dziecko, to co zrobicie z teściami? Zaproponujecie im piwnicę? Bo przecież z dwójką na jednym pokoju nie da się żyć

Gość ankaaaaaaaaaaaaa
czy wy nie umiecie czytac pisalam wyraznie ze u moich rodzicow mieszka moj brat a wynajmowac nic nie bedziemy

Gość gość
Prowo, takich tępaków nie ma. Na dodatek w ciąży.

Gość ankaaaaaaaaaaaaa
nie jest wazne ile mam lat mloda juz nie jestem i wiem ze nam sie dolaza a nie licze na to bo nam to obiecali juz dawno

Gość gość
Mam nadzieje że teście was wreszcie kopną w d*psko, i staniecie wtedy na własnych niogach.

Gość gość
Spokojnie, teściowa szybko wysiuda darmozjadów z mieszkania.

Gość ankaaaaaaaaaaaaa
czeemu niby bezczelnosc?? do rachunkow sie dokladamy ale chyba za czynsz nie musimy placic skoro mieszkamy u tesciow anie u obcego czlowieka?

Gość Martulkaa
Przykro mi ale chyba każdy by się wkurzył, człowiek całe życie się dorabia, na starość ma swój kont a dzieciaki swoje żony przyprowadzają dzieci płodzą i karzą się przenosić :/ pomyśl troche to ich dom nie Twój, jak planowaliście dziecko to trzeba było myśleć że nie macie swojego lokum i będziecie musieli wszyscy na kupie mieszkać a nie komuś odbierać jego kont bo wy biedni i macie dziecko :/

Gość ankaaaaaaaaaaaaa
nie wiem czy bedziemy mieli drugie dziecko jeszcze o tym nie myslelismy na to przyjdzie czas ale juz wtedy bedziemy na swoim chyba wiec spokojnie nie martw sie

Gość ankaaaaaaaaaaaaa
no ja rozumiem ze kazdy chce miec swoj kat ale przeciez ja nie kaze im sie wyprowadzac tylko przeniesc do mniejszego pokoju a nie do kuchni czy piwnicy no bez przesady to chyba nie jest wielki problem?

Gość teściowa na sto dwa
też miałam taką synową, ale szybko ją ustawiłam do pionu

Gość gość
Jedyne wyjście - wyprowadźcie się. Nie dziwię się postawie teściowej, niestety. Przykro mi, ale ona nie musi się z Wami zamieniać, jeśli nie ma na to ochoty. Najgorszą rzeczą dla młodego małżeństwa jest mieszkanie z teściami. Powinniście się jak najszybciej wynieść. Jak najszybciej.

Gość gość
ja pierdziu:( za darmo też bym tak chciała..moi teście w dwójkę zajmowali 3 pokoje ,a my z dwójką dzieci jeden/...nigdy nie zaproponowali nam oddanie drugiego pokoju..my nigdy nie prosiliśmy a płaciliśmy p połowie opłaty... tak jak ktoś napisał nic nie muszą..jak panience nia pasuje to sio...a jedzenie teściowa też wam kupuje?

Gość Martulkaa
Ciesz się ze w ogóle wam pozwolili U NICH mieszkać :/ a Ty jeszcze chcesz większy pokój jak to co wam dali wam nie starcza to idźcie na swoje i nie marudź :/

Gość gość
o ja p*****le;/ mam nadzieje ,że to rpowokacja bo normalnie nie mogę uwierzyć,że tutaj jest taka idiotka, mieszka za darmo i jeszcze ma jakieś roszczenia, trzebabyło się wcześniej zastanowić jak sobie poradzicie w pokoju z małym dzieckiem a nie teraz jęczeć. Twoja teściowa to chyba złota kobieta jest,że trzyma takiego nieroba w domu, I rzeczywiście pewnie skacze z radości bo jej wnuka urodzisz, oj pusta jesteś i głupia.

Gość gość
jakby mi się synowa w moim własnym mieszkaniu kazała wyprowadzić do małego pokoju, to bym ją wygoniła w p**du to MOJE mieszkanie i ja chcę mieć komfort i przestrzeń, to JA je kupiłam dla SIEBIE za SWOJE pieniądze jak mieszkałam z mężem i dzieckiem u rodziców przez rok to mieliśmy pokój 8 m2 i żeby otworzyć szafę musiałam przesuwać łóżeczko, ale do głowy by mi nie przyszło, żeby rodzicom proponować zmianę pokoju, to po prostu by mi się w głowie nie mieściło rozdzice odchowali dzieci i teraz maja czas na życie dla siebie powinnaś teściową w d*pe pocałowac z wdzięczności, że w ogóle masz gdzie mieszkać a nie wysuwac niestosowne propozycje nie dość , że w domu będzie wrzeszczący niemowlak i już to będzie upierdliwe, to paniusia się rządzi i jezcze ma pretensje a może swoim rodzicom zaproponuj, żeby się przenieśli do kuchni, a ty zajmiesz ich pokój, no bo czemu nie? w końcu będą mogli do ciebie przychodzić na telewizję ;) Boże, kto cię wychował dziewczyno...

haha smieszne jestescie jasne mam sie kisnac w klitce z malutkim dzieckiem bo wielmozna pani nie moze sie przeniesc do mniejszego pokoju??