Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaaaaaaaaaaaaa

klotnia z tesciowka - co byscie zrobily na moim miejscu?

Polecane posty

Gość gość
i powiem ci jeszcze: a myślisz, że wnuk to taka wielka atrakcja? zależy dla kogo ja dopiero najmłodsze dziecko odchowałam, a najstarsze jest po 20-stce i powiem szczerze, że jakbym teraz miała wnuka, to w zasadzie miałabym ochote go ogladać raz w tygodniu na jakaś godzinę, bo przez parę ladnych lat chcę odpocząć od małych dzieci i zająć się soba bo w końcu mam teraz na to czas ot co

Gość gość
nie przeginaj pały, bo się teściowa zeźli i cię pogoni i co wtedy zrobisz? zobaczymu jaka będziesz mądra a jak będzie złośliwa, to powie mężowi, że on może zostać ale ty masz się wynieść i ciekawam, co wypierze :D lepiej nie testuj znam wiele małżeństw, które się rozleciały z powodu głupiej żony

Gość ankaaaaaaaaaaaaa
moze as tesciowa wygoni ale mnie na pewno nie znajde na nia jakis sposb :)

Gość mamajama
czytam i az mi sie w glowie nie miesci,jak mozna byc tak podlym?!Obcy ludzie przyjeli Cie pod swoj dach,fundujesz im krzyki dziecka,do tego starsi ludzie placa sami za mieszkanie,a Ty pazernie odkladasz.Ona jest pania domu,a Ty stol pysk!Ja bym Cie do piwnicy wygonila.Dac palca,a wezma cala reke!To jej dom,a Ty nie masz w nim zadnych praw.Zal mi tej kobiety,co ma taka wredna,pazerna,nieszczera synowa.

Gość gość
Uważam że miała rację bo to chamskie. Ktoś sobie mieszka, ma swój pokój, przyzwyczaja się a ty chcesz mu zabrać bo ty w ciąży. Wiesz co, my mieliśmy podobną sytuacje i nigdy bym takiego czegoś nie wymyśliła. Mieszkaliśmy z bratem, on miał większy pokój od zawsze, ja mały. Z mężem się mieściliśmy, jak urodziło się dziecko wiadomo że ciasno ale mi by było wstyd tego wymagać żeby brat się zamienił. Przecież wiedzieliście na co się piszecie, że nie macie własnego domu. Żal mi takich ludzi jak ty? Ile ty masz lat? Ja byłam młoda jak urodziłam ale napewno mądrzejsza.

Gość gość
w*******l biurko i wstaw lozeczko/kolyske, spij z dzieckiem na lozku a maz/chlopak niech spi na materacu na podlodze w pokoju lub przedpokoju, zawsze jest rozwiazanie, trzeba chciec...

Gość gość
Nie widzicie,że ten pustak nic z tego nie rozumie? Mysli,że jak zaciążyła to wszyscy powinni koło niej skakać i spełniać jej zachcianki.Głupia nic nie zrozumiała i nie zrozumie bo jest z tych "roszczeniowych"".Jej się nalezy bo chodzi z brzuchem .Pretensje "do jaśnie pani" teściowej,że nie chce na stare lata gnieżdzić się w małym pokoju .Kobieto ,ogarnij się i wynocha na swoje.Rok dłużej pooszczędzasz ale będziesz u siebie.Jak się nie ma własnego kąta to ,niestety trzeba dać zarobić wynajmującemu .Miliony ludzi tak żyje .Ale to są ludzie,którzy biorą swoje życie w swoje ręce.Już wyobrażam sobie całą rodzinkę na tych 2 pokojach .Sterty prania ,buteleczki sreczki w kuchni,wrzask po nocach,kolejka do łazienki.Ty masz złotych teściów,że się na to godzą .A jak nie pasuje to do mamusi wracaj .Widać,że braciszek też z tych oszczędnych -może ruszy d**ę i wyprowadzi się a ty wskoczysz na jego miejsce(pokój ,oczywiście ten najwiekszy -matka ci nie odmówi,przecież.Ale wiecie co -myslę,że to prowo,bo takich betonów chyba nie ma na świecie.

Gość teściowe są okropne
nie rozumiem niektórych wypowiedzi typu: nie było nóg rozkładać, nie było dzieci robić.. stało się, jest ciąża a pytanie czytelniczki jest co byśmy zrobiły na jej miejscu będąc w jej sytuacji. nie prosiła o ocenianie. moim zdaniem poczekać należy trochę i później na spokojnie zaproponować jakiś układ, że jak urodzi się dziecko to oni zamienią się z wami na większy pokój i starajcie się szukać czegoś własnego, choćby kawalerki, jakoś się pomieścicie. Jeżeli nie uda się z teściową iść na żaden układ chyba pozostaje wam własnie coś ciasnego ale własnego, albo ten pokoik w którym jesteście.

Gość ankaaaaaaaaaaaaa
naprawde brak mi slow na was nie rozumiem waszej podlosci... ja jestem w ciazy i niedlugo urodze dziecko nie rozumiecie tego? ja nie rozumiem czemu ona robi taki problem po prostu jesli nie zmieni zdania to wstawimy lozeczko do ich pokoju bo nie ma innego wyjscia

Gość gościnnie...
22;09 no autorko widać po Twoim poście, ze za grosz nie masz wstydu. i te żądania, że niby co, że Ci się wszystko należy bo Ty tak chcesz? moja droga niemal każdą swoją wypowiedzią pokazujesz jaki masz szacunek do Rodzicielki męża to przykre ale jeśli Jej nie szanujesz to i męża też nie uszanujesz i szkoda mi Twojego męża, że nie widzi jaką ma kobietę no ale miłość zaślepia

Gość gość
Kolejna popieprzona martka polka. Nie zesraj się czasem....

Gość ankaaaaaaaaaaaaa
ja mam do niej szacunek ale ona widocznie do mnie nie ma skoro sie tak zachowuje

Gość gość
Po 1 . Jestem osobą odpowiedzialną i nie dopuściłabym do takiej sytuacji. Po 2. Jeśli Ty nie jesteś odpowiedzialna to teraz musisz ponieść tego konsekwencje. Rozumiem, że masz żal do teściowej, że nie chce się zamienić z dobrego serca, żeby było wam łatwiej. Ale zrozum, że to jest jej mieszkanie i ona chce żyć tak jak sobie życzy. Nie możesz jej za to winić. Po 3. Poszukaj racjonalnego rozwiązania. Zastanów się co możecie wystawić z pokoju. Mój brat mieszka ze swoją dziewczyną i ich dzieckiem w małym pokoju i udało im się umieścić łóżko,zaraz obok łóżeczka dziecka,mają jeszcze małą szafę na ubrania,a telewizor zawiesili na ścianie- zaoszczędzając miejsce. Zastanów się czy nie lepiej zdobyć wkład własny na mieszkanie czy dom i wziąć kredyt. W końcu chyba lepiej spłacać coś swojego niż żyć w taki sposób. Chyba, że Wam to odpowiada, wtedy ok. Ja nie zadowalam się minimum więc nie do końca to rozumiem ale staram się.

ech... młodzi ludzie nie wiadomo dlaczego uważają, że wszystko się im należy, babcie kichają ze szczęścia, że zostają babciami, mają oddawać swoje pokoje i swój spokój, a potem jeszcze pewnie czas i siły, bo przecież powinny chować wnuczęta... i to jest dla młodych takie naturalne i normalne.... Strasznie roszczeniową postawę prezentujesz, Autorko.

Gość ankaaaaaaaaaaaaa
ale z naszego pokoju sie nie da nic wystawic on jest tak maly ze sie miesci tylko lozko biurko i szafa na ubrania nic wiecej sie nie wcisnie

Gość gość
to wystaw biurko i bedzie miejsce na lozeczko

Gość gościnnie...
no i widzisz jaka jesteś bezczelna? jak się nie zamienią to wstawię im łóżeczko do ich pokoju. no nieźle autorko. na prawdę przemyśl te rozwiązania które podsuwają ci osoby życzliwe, uratujesz tym swoją twarz

Gość gość
To MUSI byc prowo bo naprawde nie wierze ze moga po swiecie pelzac takie pustaki jak autorka serio. Wspolczuje mezowi i tesciom takiej synowej jesli to serio nie jest prowo. Glupia samolubna pani ktora w d***e byla gowno widziala i gowno zrobila :/

Gość gość
To prowo na Bank taka idiotka to nie mozliwe Tepa strzalo Jak Ci wszyscy Pisza ze tesciowa ma racjie to powinnas Chyba sie troche zastanowic moze Ci ludzie faktycznie Maja racjie?? Tepa dzida

Gość mam nadzieję że to prowokacja
Bo mnie zatelepało. A co bym zrobiła? Przeprosiła bym teściową za jej syna, że mial tak bezczelne żądanie. To rodzice na starość do kąta? Bo wam się dziecko spłodzić zachciało a mózgu zabrakło gdzie je położycie? Tylko teraz jak już się urodzi to trzeba coś wymyśleć? Rodziców do piwnicy? A siedź w tej klitce i p*****l się dalej z mężusiem. Co za rozczeniowe gówniarstwo porosło.

Gość gość
Pytałam ile masz lat, ale zapewne i tak prawdy nie napisze. Kurcze, współczuję teściom że muszą z tobą mieszkać. Ja też byłam w ciąży i nie wymagałam żeby się ze mną na pokoje ktoś zamieniał. Czy przed zajściem pomyslałaś o tym jak się pomieścicie? To trzeba było wtedy zapytać czy się zamienia z wami jeśli byś była kiedyś w ciąży, a nie teraz takie masz wymagania. Ja miałam 22 lata jak urodziłam i nie byłam tak głupia. Żal mi cię, serio jesteś tępa.

Gość PomogeDoradze*
wow nieźle, takie tanie PROWO a już 3 STRONY ma :D v daje 8/10 bo się babeczki wciągły ;)

Gość gość
a czemu do kuchni nie wstawisz? najlepiej da dziecko do pokoju teściów to i nakarmią i przewiną a ona odpocznie sobie ..przecież po porodzie będzie hehehehe

Gość ankaaaaaaaaaaaaa
Tu miał być jakiś podszyw, ale nie mogę wymyślić nic konstruktywnego :( Może SRAM RYJEM (?)

Gość gość
dla mnie 10/10 , bo tematy o teściowych są najlepsze;] Żeby nie było z każdej strony;]

Gość gość
pasozyt!!!!!

Gość gość
Tesciowa powinna grzecznie odpowiedzic a nie robic awanture.

Gość gość
kurde nie rozumiem kiedys ludzie mieszkali w jednym pokojem z piatka dzieci dawali sobie rade i co ?? powiec mi ile ma wasz ten pokój ??