Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego dyskusja z katolikami kończy się zawsze w ten sam sposób ?

Polecane posty

"antyreligijni debile znowu "zapomnieli" że mimo wynalazków których dokonali chińczycy to jednak CHRZEŚCIJAŃSKA europa jest najbardziej rozwiniętym kontynentem więc bredzenia jak to chrześcijaństwo to "ciemnota" świadczą tylko o postępach ich debilizmu." Off co ma jedno z drugim wspólnego?? Przykładowo Holandia w której to już od 2009 roku mieszkam jest na 3 miejscu w rankingu krajów wysoko rozwiniętych i wcale nie zawdzięcza tego chrzecijanom którzy stanowią tutaj niecałe 25%. Debilizmem jest natomiast twierdzić że rozwój kontynentu europejskiego zawdzięczamy chrześcijanom. To taki sam debilizm jak twierdzenie że Europę zamieszkują jedynie chrześcijanie

Gość gość
Czy ktoś może tego psychola offermę wreszcie nauczyć zasad netykiety?Czy może trzeba gdzieś dalej "zanieść" tę sprawę? Może niech się rozniesie , jak moderatorzy Kafeteria.pl dbają o zachowanie zasad na forum i jak przymykają oczy na buractwo aspołecznej jednostki dla lepszych wyników i większej kasy od reklamodawców? Może się okazać , że tolerowanie tego agresywnego osobnika wyjdzie jeszcze Kafeterii bokiem :O

Gość gość
To nie zwalnia cię z zasad netykiety, a moderatornia jest od tego by ich wycinać. Poza tym nie masz monopolu na rację!

no ba. przecież "zasady netykiety" obowiązują tylko mnie. o katolikach można pisać "katoliban to ciemnogród" i tym podobne rzeczy. i tu ci "zasady netykiety" nie przeszkadzają. kłamstwa i oszczercze oskarżenia pod adresem katolików też ci jakoś nie przeszkadzają. widocznie też "zasad netykiety" nie naruszają. ale jak ja takiego gnoja nazwę tak jak na to zasługuje to jakież to i histerię wpadasz i "netykietą" mnie chcesz uciszać.

Gość gość
Tylko bardzo ciekawe że twoi faworyci cieszą się największym poparciem wśród słabo wykształconej części społeczeństwa. Przypadek? Chyba nie ;) Wiesz kto tutaj naprawdę jest przyczyną używania tak znienawidzonych przez ciebie określeń? Tacy jak ty i twoi ulubieńcy! Nikt bez końca nie będzie nadstawiać drugiego policzka i w końcu odda. No i wam oddają! Sami nie okazywaliście tolerancji, więc teraz jej nie oczekujcie. Kto sieje wiatr... :P

Gość gość
Aha, jeszcze jedno: część z tych "kłamstw i oszczerstw" nimi może była, ale sporo nie! To, że ty chciałbyś żeby wszystko co jest sprzeczne z waszymi poglądami od razu stawało się "kłamstwem i oszczerstwem", nie wystarczy do automatycznej kwalifikacji tych treści zgodnie z twoim widzimisię :P

"oczywiście że zawdzięcza to chrześcijanom, a komu niby innemu?" Chociażby naukowcom którzy w większości to ateiści ale to jest w tej chwili nieistotne. nie o tym ja piszę. " ja piszę o tym, że antyreligijni debile w swoich antyreligijnych schizach wywlekają z historii kościoła pojedyncze fakty i to często sprzed wielu wieków i oceniając je wg współczesnych standardów "dochodzą do wniosku że kościół to zbrodnicza instytucja". no to trzeba być zdrowo p***********m żeby takie bzdury wypisywać." Nie bardziej i nie mniej zbrodnicza jak islamiści z tym że chrześcijanizm ma już za sobą "nawracanie niewiernych" podczas gdy ci drudzy dalej zabijaja w imię Boga niewierzących w ich religię " przy czym jednocześnie osiągnięć kościoła w rozwoju nauki "nie zauważają" lub "zapominają" Tak samo jak Ty nie zauważasz że rozwój Europy zawdzięczamy nie tylko chrześcijanom a również i ówcześnie żyjącym ludziom nauki którzy z racji nie wyznawania Boga niejednokrotnie byli przez Watykan represjonowani z powodu samego ateizmu Ateizm to przecież zło tak samo jak islam. " oczywiście prawdą jest że europa ma korzenie absolutnie nie tylko chrześcijańskie i wpływ na jej rozwój miało nie tylko chrześcijaństwo. ale czy to się jakiemuś zj**owi podoba czy nie to chrześcijaństwo na rozwój cywilizacji europejskiej miało wpływ ogromny i wbrew temu co mówią debile, bardzo pozytywny." Na rozwój cywilizacyjny jak najbardziej gdyby nie to cywilizacja europejska nie miałaby takiego odsetka inteligencji jaki ma teraz przecież większość placówek oświaty należała do kościoła.

" Przypadek? Chyba nie" x oczywiście że to nie jest przypadek. "nie ma przypadków są tylko znaki" jak to mawiał ksiądz bozowski. i co znaczy to że "wykształceni" mają takie a nie inne poglądy? ano to że szkoły w naszym socjalistycznym państwie nie są ośrodkami nauki tylko indoktrynacji. apogeum zafundowała nam pani minister kudrycka która stwierdziła że naukowców którzy próbują "zarażać studentów swoim światopoglądem, zwłaszcza gdy ten światopogląd wymyka się regułom uznawanej powszechnie wiedzy" należy usuwać z uczelni. w czasach rozwoju cywilizacji kontestowanie "uznawanej powszechnie wiedzy" było drogą do postępu, do rozwoju i jedyną tak naprawdę drogą którą musiał podążać naukowiec żeby robić nowe odkrycia i "naprawiać" błędy poprzedników. gdyby nie taka postawa nauka by nie postępowała. a tu pani minister zaleca żeby takich usuwać. czyli że uczelnie już oficjalnie mają stać się siedliskami konformistów i świątyniami indoktrynacji. no i właśnie dlatego ci "wykształceni" mają takie poglądy. i to niestety po polskich szkołach widać.

"Nie bardziej i nie mniej zbrodnicza jak islamiści z tym że chrześcijanizm ma już za sobą "nawracanie niewiernych" podczas gdy ci drudzy dalej zabijaja w imię Boga niewierzących w ich religię" x skoro uważasz że zbrodnia jest domeną religii to wyjaśnij mi skąd się wzięły tak ogromne zbrodnie ateistów takich jak stalin, pol pot, hitler, castro, mao, kim ir sen i inni. żadna religia nie może im się równać a przecież to byli ateiści, komuniści, "wojujący bezbożnicy". skoro więc religia (czy to chrześcijaństwo czy islam) jest "winna zbrodni" to ateiści zbrodni popełniać nie powinni, prawda? a popełniali. i to popełniali o wiele bardziej krwawe i potworniejsze.

Gość gość
typowe dla offermy ateista = komunista :O:D Zbrodnie popelniali i popelniają religijni i bezbożnicy.

Gość gość
Normalnie leżę powalony atakiem śmiechu. Stara zasada PiS-u: jeśli fakty świadczą na naszą niekorzyść, to tym gorzej dla faktów :D Tak jak twój idol Kaczor nie potrafi honorowo przyjąć porażki, tak ty nie potrafisz honorowo przyjąć faktów, tylko dorabiasz do nich naciąganą tezę by odwrócić kota ogonem. Ale przecież nikt was nie przekona że białe jest białe, a czarne jest czarne :D

"ateista = komunista" x ateistą to ja jestem. ateista to ktoś kto nie wierzy w boga. a antyreligijny świr który wszystkie swoje siły mobilizuje do zwalczania religii to nie ateista tylko komuch właśnie.

"skoro uważasz że zbrodnia jest domeną religii to wyjaśnij mi skąd się wzięły tak ogromne zbrodnie ateistów takich jak stalin, pol pot, hitler, castro, mao, kim ir sen i inni. żadna religia nie może im się równać a przecież to byli ateiści, komuniści, "wojujący bezbożnicy". skoro więc religia (czy to chrześcijaństwo czy islam) jest "winna zbrodni" to ateiści zbrodni popełniać nie powinni, prawda? a popełniali. i to popełniali o wiele bardziej krwawe i potworniejsze." I Powiem tylko tyle - ateizm to też wiara - tyle że w to że Bóg nie istnieje. Ateizm to też religia tyle że nie ma w niej hierarchii, nabożeństw,świąt i kolend.

panowie ryfiński, palikot i kibicujące im antyklerykalne świry o wszystko oskarżające kościół tak chyba nie uważają.

offerma. Teorii heliocentrycznej nie można przypisać klerowi. Nie można nawet przypisać Kopernikowi, bo to Arystarch z Samos pierwszy na nią wpadł. Kopernik obserwował plamy na słońcu, zauważył, że te plamy poruszają się i na tej podstawie wysnuł tezę, że Arystarch jednak miał rację... Kopernik po prostu odkurzył starą teorię, która była zapomniana...

offerma. A teraz przyjrzyjmy się fragmentowi księgi Daniela, który prawdopodobnie możemy odnieść do krk: "Potem spojrzałem i w widzeniu nocnym pojawiło się czwarte zwierzę, straszne i groźne, i nadzwyczaj silne; miało ono potężne żelazne zęby: pożerało i miażdżyło, a co pozostało, deptało swoimi nogami, było ono inne aniżeli wszystkie poprzednie zwierzęta, a miało dziesięć rogów." Chodzi tu o imperium rzymskie "Gdy uważnie przypatrywałem się rogom, zaczął wyrastać między nimi inny, mały róg, i trzy spośród poprzednich rogów zostały wyrwane. Na tym rogu były oczy jakby oczy ludzkie i usta, które mówiły zuchwałe słowa." Jest tu mowa o powstaniu papiestwa i jego przekłamaniu prawdziwej nauki chrześcijańskiej. "A gdy patrzałem, postawiono trony i usiadł Sędziwy. Jego szata była biała jak śnieg, a włosy na głowie czyste jak wełna. Jego tron jak płomienie ogniste, a jego koła jak ogień płonący.Ognista rzeka wypływała i wychodziła sprzed niego. Tysiąc tysięcy służyło mu, a dziesięć tysięcy razy dziesięć tysięcy stało przed nim; zasiadł sąd i otworzono księgi. Potem, na dźwięk zuchwałych słów, które wypowiadał róg, spojrzałem i widziałem, jak zwierzę zostało zabite, jego ciało zniszczone i wrzucone do ognia na spalenie." Można to tak interpretować, że era papiestwa powoli się kończy... " Również pozostałym zwierzętom odebrano ich władzę, a długość ich życia była ograniczona do pewnego okresu i czasu. I widziałem w widzeniach nocnych: Oto na obłokach niebieskich przyszedł ktoś, podobny do Syna Człowieczego; doszedł do Sędziwego i stawiono go przed nim." Jest tu mowa o imperiach: babilońskim, perskim, greckim.

Gość
Pomijając pseudo teologiczne wywody i odnosząc się do pierwszego postu obiektywnie stwierdzam, iż wszelkie inne religie i wyznania zachowują się identycznie.