Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pennyyy

wiaderko kąpielowe zamiast wanienki

Polecane posty

Gość pennyyy

na allegro tego pełno, na bangli same super opinie (tylko nie wiem czy nie są pisane przez producenta:D) ale jakichś specjalnych dyskusji nie znalazłam. czy któraś z mam z tego korzystała i jak się to sprawdza w praktyce? :)

Gość pennyyy
że niby dobre na kolki i dziecko czuje się w nim naturalnie jak w brzuchu...

Gość gość
moim zdanie to widerko jest zbędne bo można kąpac w nim dziecko przez pierwszy miesiąc :o później już raczej nie spełnia swojej roli i lepiej zainwestowac w wanienkę ale nie tą tradycyjną co każdy ma tylko tą z ikea :) ja mam taką i jestem z niej mega zadowolona ;) albo jak masz nadmiar kasy to kup jedno i drugie ;)

Gość pennyyy
no niby pisze że można kąpać do roku :) choć pewnie to zależy od wielkości dziecka

Gość gość
ja bym się bała że np dziecko mi się wysunie i wpadnie w wodę Zresztą na ile to może służyć? wanienka to zakup na dłuższy czas, lepiej kupić większą

Gość pennyyy
no ale przecież nie nalejesz pełnego wiadra wody dla noworodka. tam są miarki ile lać wody na ile miesięcy. interesują mnie opinie osób, które tego używały :)

Gość gość
wiesz np moja córka lubiła być cała zamoczona tylko buzia wystawała z wody to jest jakiś zbędny gadżet

Gość gość
Sprawdza pod warunkiem, że wiesz co robisz z dzieckiem i umiesz go do tego wkładać, trzymać mu głowę (bez uszkodzenia go i podtopienia) i wyciągać. Innymi sowy, trzeba się na oglądać filmów na YouTube, żeby je ogarnąć. Szczególnie filmów w udziałem holenderskich położnych, bo to jest ich wymysł i one są najlepiej wyszkolone w obsłudze takich wiaderek. Dziecko myje się przed wiaderkiem myjką na przewijaku, a w wiaderku tylko się je moczy (płucze). Namydlić i umyć w wiaderku da się tylko duże dziecko które umie wstać na chwilę do tego mycia, albo jest na tyle duże i stabilne, że można je podciągnąć na chwilę, przełożyć przez rękę i umyć nad wodą.

Gość pennyyy
używałaś tego?

Gość gość
Tak. Najwygodniej stawiać je w zlewie kuchennym albo na stole, bo w Polsce nie ma stelaży pod wiaderka, a te firmowe są niewygodne, bo trzeba przy nich siedzieć i się schylać.

Gość gość
http://www.youtube.com/watch?v=YLkxrbYjpQw i się nie boisz obchodzić z dzieckiem do polecam. Pamiętaj tylko że mokre dzieci są śliskie! _____ Jak widzisz szkoły są różne i każda położna ma swoją technikę. Zasada jest jedna - tak jak w chustach i nosidłach - broda dziecka nie może dotykać klatki piersiowej, bo wtedy dziecko się udusi, ani jego twarz nie może być w wodzie, bo się utopi. Chyba proste?

Gość kjnknlmk
hahahaha dziecko w wiadrze :D :D po co kupować jak zwykłe wiadro to to samo

Gość gość
mi to wiadro jakoś kojarzy się z myciem podłogi. Mam wanienkę z Ikei, kosztowała mnie niecałe 20 zł, a jest świetna - ma gumki anty poślizgowe.