Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata1112

Suknia ślubna do koscielnego a ciąża proszę doradzcie

Polecane posty

Gość beata1112

Witam biorę ślub 14.09.2013 z narzeczonym planujemy go od grudnia ubieglego roku bo wiadomo:restauracja,orkiestra itp itd to wszystko trzeba prędzej. dowiedziałam się niedawno że jestem w ciąży. Obecnie jest to 9 tydzień czyli już początek 3 miesiąca i wychodzi na to że na ślub będe juz w 5 miesiącu ciąży. Proszę doradzcie jaką suknie wybrać

Gość gość
współczuje :O...

Gość gość
Rozszerzaną pod biustem i widać nie będzie

W sumie zależy, czy chcesz ciążowy brzuch zamaskować czy wyeksponować. Jeśli to drugie, to chyba empire będzie najkorzystniejsza. Plus, będzie miała stosunkowo najwięcej miejsca pod biustem, więc możesz się spokojnie "rozrastać" :) Jeśli chcesz zamaskować brzuch, to wydaje mi się, że najlepsza będzie lekko rozszerzana - krój typu "litera A" albo całkiem prosta, luźna od góry do dołu. Najlepiej zapytaj już w salonie - tam dostaniesz bardziej konkretne porady i unikniesz kazań co poniektórych, jaka to hańba brać ślub kościelny w ciąży :P

Gość gość
Osobiście Panna Młoda z brzuszkiem bardzo mi się podoba, pewnie nie poszalejesz jak przed ciążą, ale za to będziesz wyglądać z pewnością kwitnąco. Jeżeli chodzi o wybór sukni to nie musisz już mieć na sobie stereotypowej sukienki z gorsetem i dołu na gumce. Kilka lat temu własnie takie wiodły prym. Teraz wybór jest olbrzymi. Osobiście podobają mi się lejące do samej ziemi na tzw. karczku. Ale może poczytaj jakieś artykuły np. ten bardzo fajnie napisany :) http://alejaweselna.pl/Suknie-slubne-dla-Panny-Mlodej-w-ciazy/warto_wiedziec_490

Gość limonka_zielonka
nie martw sie Autorko- jestem dokladnie w tej samej sytuacji, a nawet troszke bardziej skomplikowanej bo suknie kupilam jakies pol roku temu, slub w sierpniu, a ja sie dowiedzialam ze jestem w ciazy :) no ale staram sie byc dobrej mysli. jestem wysoka i szczupla wiec suknie kupilam prosta i w miare dopasowana, a tu taka niespodzianka... Ludzę sie ze moze w 3 mies jeszcze nie bedzie widac, a jesli nawet to najwyzej trzeba bedzie lekko poszerzyc. Sukienka sie nie przejmuj, bo to tylko sukienka, zdrowie maluszka jest wazniejsze wiec zero stresu i udanych poszukiwac w salonach slubnych- a wierz mi jest z czego wybierac :) pozdrawiam