Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Życie w Polsce jest wspaniałe

Polecane posty

Gość gość

Jestem młody, mam 30 lat. Wiem, że Polska to kraj gdzie można wiele osiągnąć nie mając układów i znajomości. Ja np. od 8 lat pracuję w państwowej firmie. Wiedzie mi się całkiem OK. Nie wyjechałem jak inni moi koledzy za granicę do pracy, bo wiem, że w Polsce można wiele osiągnąć. Ja po 8 latach pracy mam już odłożone na koncie 9 tys. złotych. Zastanawiam się teraz, co z tym przecież niezłym kapitałem zrobić. Myślałem o jakimś salonie obuwniczym w galerii lub restauracji w centrum miasta. Kwota jest jak dla mnie całkiem spora (w końcu to uczciwie zbierałem ją całe swoje życie). Może i mogłem odłożyć nieco więcej, ale ja kocham podróże i dużo pieniędzy wydaję na ten cel. Już dwa razy z zakładem pracy byliśmy w Stoczni Gdańskiej. Wielkie przeżycie mówię wam. Fantastyczna też była dwudniowa wycieczka na tamę na Wiśle we Włocławku. Szum niczym na wodospadzie Niagara. Nawet kupiłem sobie tam fajną pamiątkę. Dwa słoiki z wodą. Jeden z wodą przed tamą, a drugi słoik z wodą za tamą. Fajna sprawa, polecam. W Polsce wcale nie potrzeba mieć "pleców" żeby dobrze żyć. Właśnie spłacam ostatnią ratę za komputer. Będzie już mój na 100%. Kupiłem go 4 lata temu. Ma jeszcze całkiem niezłą konfigurację... tylko te 1 GB ram-u. Ale to nie jest duży problem bo można dokupić. Ostatnio na mieście byłem zobaczyć co można taniej dostać na wyprzedaży. Spotkałem kumpli, którzy wyjechali za granicę. Trochę opowiadali o samochodach, pieniądzach, ale chyba ich trochę fantazja poniosła. Nawet byli przy kasie bo postawili piwo. Ja żeby nie być gorszy, to też postawiłem. Dobrze, że miałem właśnie przy sobie tą stówkę na ostatnią ratę za kompa, bo inaczej byłby przypał, że nie mam kasy. Ale ja większej gotówki przy sobie nigdy nie noszę. Wiecie przecież sami jak jest. Za 5 zł to mogą człowieka zabić i okraść. Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy wierzą, że w Polsce fajnie jest i warto tu żyć.

Gość asazfzfzafzaea
na początku nawet się nabrałam;)

Gość gość
:D:D:D:D A już miałem pisać, że to durne prowo. Dobre.

Gość gigi gigi
Życie wszędzie jest piękne - trzeba tylko do niego dorosnąć!!!!!!

Gość gigi gigi
Nadmienię tu iż szczególnie szybko można dorosnąć do wspaniałości życia jeśli się stanie przykładowo na bardzo grubym portfelu.Wtedy w ogóle jest się wyższym i w ogóle...

Gość gigi gigi
pierdzielisz podszywku

Gość gość
gość Jestem młody, mam 30 lat. Wiem, że Polska to kraj gdzie można wiele osiągnąć nie mając układów i znajomości. Ja np. od 8 lat pracuję w państwowej firmie x Poszedłeś na łatwiznę, albo masz słabe wykształcenie bo wiadomo jakie zarobki i wymagania są w państwowych firmach. Tam pracują lenie i nieudacznicy, którzy po znajomości dostają pracę. Mało ambitny jesteś.

Gość gość
mało ambitny.. nosz k***a chyba widac ewidentnie ze to bajka dla jaj a nie prawda.

Gość gość
Słoik z wodą przed tamą i za tamą... idealny obraz tego kraju i naszych mozliwosci:)