Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość123olikujyh

Wyjazd na stałe do USA

Polecane posty

Gość gość123olikujyh

Mam kilka pytań ponieważ chciałbym wyjechać na stałe do USA i właśnie, co muszę zrobić aby znaleźć się na amerykańskiej ziemi. Może czyta to ktoś kto już przerabiał ten temat i wtedy prosiłbym o wskazówki, co muszę zrobić, krok po kroku.

Gość ciocia Miecia radzi
umyj się przed wyjazdem dokładnie a właściwie odkaż , zęby wstaw , bądź napraw bo jak zobaczą przybrudzoenego , bezzębnego polaczka na lotnisku to zawrócą

Gość gość123olikujyh
Wiem, że potrzebna jest wiza ale czy coś poza tym jeszcze muszę załatwiać? Słyszałem, że muszę mieć np. zaproszenie do USA od firmy która zamierza mnie tam zatrudnić. Prawda to, czy fałsz? Proszę o poważną dyskusję ponieważ zależy mi na tym.

Gość gość
Złóż papiery, wpłać opłatę i czekaj. NSA cię sprawdzi i dadzą znać. Mają dostęp do twoich maili, rozmów na skajpie, facebooka tak że szybko ustalą czy jest sens cię wpuszczać czy nie.

Gość gość123olikujyh
Czyli rozumiem, że tzn.,że pracę mogę sobie szukać dopiero tam na miejscu? Nie muszę posiadać ''papierów'' od firmy która chce mnie tam zatrudnić?

Gość Norwegia Norwegia
mam kolezanke w USA, ktora skonczyla studia a tam wyjechala bo wyszla za maz. jedyny co mogla robic to sprzatac. zreszta wszedzie jest tak za granica, w wiekszosci wypadkow. to mniej wiecej jakby do Polski przyjechala Ukrainka ze studiami w Kijowie, czy ktos ja gdziekolwiek zatrudni? jakie ma szanse na normalna prace? jakies tam ma, co prawda bliskie 0 ale ma. tak samo jest z emigrantami na tzw. zachodzie.

Gość August the 1st
Żeby legalnie siedzieć w USA to trzeba się trochę nagimnastykować. Jest opcja 1. wygrać zieloną kartę, 2. wyjść za mąż, lub ożenić się. Trzecia opcja to nielegalna, czyli jedziesz i możesz nigdy nie wrócić do Polski bo jak wrócisz to już tam nigdy z powrotem nie wjedziesz. Wiza w ambasadzie nic Tobie nie daje. Znam wielu Polaków którzy mieszkają tam nielegalnie. Dla mnie to życie na bombie. Nie polecam.