Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiniMo

Potrzebuje rady,testy ciazowe,objawy...

Polecane posty

Gość MiniMo

Od kilku miesiecy kocham sie z moim partnerem bez zabezpieczenia, nie mam cykli poniewaz rok temu bralam anty i nadal miesiaczki nie ma (chyba ze po luteinie miewalam)... Robilam USG,cytologie i badania hormonalne,wszystko w normie. Chcemy miec dziecko. Kupilam ostatnimi czasy najtansze testy ciazowe (chyba z 5 za 5zl) bo sadzilam ze to nie robi roznicy. Wszystkie wychodza negatywnie, a ja od kilku dni wymiotuje, boli mne brzuch jak na @, piersi sa jakies ''dziwne'' i jestem zmeczona,nie dam rady pic kawe,dzis rano po porannej kawie ktora pije zawsze od kilku lat, pobieglam odrazu do toalety a reszte kawy musialam wylac. Na wizyte u gin musze czekac,az lekarz mnie skieruje a tutaj to niestety trwa :( Nie pisze tego postu by zapytac czy MOGE BYC W CIAZY :( tylko czy te negatywne testy moga byc takie bo sa byle jakie,tanie?

Gość Lilou_28
Mnie wyszedl pozytywnie ten za 5zł z Tesco. One są takie tanie bo nie maja tej plastikowej obudowy no i nie płacisz za markę... Pasek jak pasek, taki sam. Zrob sobie badanie z krwi. masz wtedy 200% pewności.

Żaden test, nawet najdroższy nie musi pokazać prawidłowego wyniku. Najlepszym rozwiązaniem będzie zrobienie badania beta hCg z krwi. Jeżeli beta będzie wyższa niż norma to po dwóch dniach należy powtórzyć badanie. W drugim wyniku wynik musi być co najmniej o 66% wyższy niż ten wcześniejszy - to znak, że ciąża rozwija się prawidłowo.

Gość gość
A dlaczego nie kupisz innego w aptece dla porównania i nie zrobisz z porannego moczu?. Mi akurat te tanie testy pokazały ciąże najszybciej... Ale kto wie czy te twoje nie są trefne. Idź i kup normalny test o czułości najlepiej 10mlU, a nie 25mlU żeby był dokładniejszy i wszystko będzie jasne :)