Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc .... !!!

Pomysl na zarabianie kasy-uda sie ?

Polecane posty

Gość gosc .... !!!

Nie mam pracy juz od dluzszego czasu. Zaczelam sie oglaszac w necie, ze posprzatam albo zaopiekuje sie dzieckiem, ale odezwu zero. Bogatych dzielnic w miescie tez nie ma by uderzyc, ale zauwazylam ze na osiedlu mieszkaja sami starsi ludzie, ktorym jest ciezko ze wzgledu na wiek/choroby . Pomyslalam wiec, by napisac ogloszenie, ze posprzatam, przyniose zakupy i powrzucac na osiedlu do skrzynek pocztowych. Jak myslicie, to dobry pomysl? Moze ktoras z Was w ten sposob dorabia?

Gość gość
nie wydaje mi się, starsi ludzie nie są zbyt hojni...

Gość gość
Wiem, ze kokosow na tym nie bedzie, ja chce jedynie dorobic. Pytanie tylko, czy jest sens uderzac.

Gość gość
i niezbyt ufni... a co? kolejna studentka po kierunku bez perspektyw? :D

Gość gość
Nie, nie studentka.

Gość gość
jasne ze super pomysl!! nie zastanawiaj sie tylko dzialaj. ja mam identyczny plan. ruszam we wtorek

Gość gość
tak na dobra sprawe to zrobienie zakupów czy wyprowadzenie psa to czasochlonne zajecia... a ile za taka przysluge dostaniesz max 5zl, dobre dla dzieci

Gość gość
Nie jest to dobry pomysł. Może lepiej zrób jakiś kurs aby podnieść kwalifikacje, naucz się rękodzieła itd i zacznij sprzedawać. Ewentualnie szukaj jako niania, szybciej znajdziesz taka prace niż robienie komuś zakupów.

Gość gość
Lepiej robic cos, niz siedziec na d***e.

Gość gość
Ale sie zakupow uczepilas :D Sprzatanie glownie by mi odpowiadalo, a widze nawet u siebie w bloku, jak starsi ludzie ledwo taszcza siety po schodach. Rekodzielo? Tego jest opor. Gdyby byly ogloszenia na opieke nad dzieckiem, to juz dawno bym w tym siedziala, u nas daja maks. 500 zl za opieke, ale nie chca opiekunek, ktore maja swoje dzieci, a ja mam dziecko

Gość ta od Titanica:)
ale bzdury piszecie, w Wawie jako niania nawet jest ciężko o pracę, meza siostra od września szuka i nic, a ma w tym doswiadczenie, bo juz 3 dzieciakow sie zajmowala itp twoj pomysl glupi nie jest, ale ludzie moga sie bac, przynajmniej na poczatku, bys musiala razem chodzic z ta babcia i przyniesc, ona musi cie poznac by nabrac zaufania

Gość gość
To sprzataj i rob zakupy. Lepszy taki grosz niz zaden. Ja gdy bylam w dolku to nawet z ulotkami stalam zarobilam 30 zl w 3 godziny, no coz zawsze trzeba probowac dolozyc sie do gospodarstwa domowego a nie czekac az chlop przyniesie.

Gość gość
haha, za 30zł sie poniżać i wsiskac ludziom ultoki:D zenada

Gość gość
Liczylam mimo wszystko na dyskusje na poziomie, drogie matki i zony :) Moja kolezanka z mezem kilka lat temu zajeli sie dziadkiem, zamieszkali u niego, maz normalnie chodzil do pracy, a ona zajmowala sie domem i podworkiem (maly ogrodek, kilka grzadek i kilka kur). Tak sie zzyli z dziadkiem, ze on im zapisal ten dom w zamian za opieke. A co do ludzi na osiedlu-wikszosc babc z mojego bloku jest bardzo mila, mysle ze jakies szanse sa.

Gość gość
No niestety, ale wedy nie mialam wyjscia. Stalam i wciskalam te ulotki ale przynajmniej sie nie napracowalam taki pozytyw w tym wszystkim, zarobilam grosze ale wtedy kazdy grosz byl wazny dla mnie. Moja znajoma dorabiala w markecie na kasie za 3,5 zl na godzine :O siedziala na d***e aby w godzine na chleb zarobic.! Nie uwazam ze to zenada bo sytuacja zmusila ja do tego. Zenujace jest to, ze ktos chce miec zrobione ale zaplacic to juz nie chce, ja gdybym miala wziac pracownika za tak male pieniadze to spalilabym sie ze wstydu, wolalabym sama z********ac:O ale ja szanuje ludzi i ich czas i prace, nie kazdy ma takie podejscie niestety...

Gość gość
aha, to ty tez chcesz sie przykrecic przy jakies babci,zeby ci potem chate zapisala:D sprytne:D

Gość gość
Nie potrzebuje chaty babci :D Podalam tylko przyklad znajomych, ze im sie akurat az tak udalo.

Gość gość
taa, jasnee:) dobry patent masz, tylko upewnij sie ze babcia nie ma rodziny, bo mozesz sie rozczarować:D

Gość gość
Tak, Ty oczywiscie wiesz lepiej :D

Gość gość
Czesto tacy ludzie sa nie tyle pozostawieni bez pomocy, co samotni tak po prostu, potrzebuja pogadac, pobawic sie z cudzym dzieckiem gdyz z wnukami nie maja kontaktu - moze sprobuj poroznosic te ulotki a kto wie co sie z tego urodzi, jakby ci ktos co zapisal przy okazji to przeciez nic zlego, jak ktos nie ma komu zapisac to woli juz jakiejs przyjaznej duszy niz zostawic synowi ktory ma go w d... na przyklad.

Gość gość
tylko,zeby potem nie wyszlo,ze mieszkanie bylo z dlugami:), bo znam taki przypadek, jak babcia przepisala na wnusia zadluzone mieszkanie, a to sie ucieszył:D

Gość gość
Tez tak pomyslalam, ze wielu staszych jest samotnych po prostu i nie maq pomocy. a Przeciez ja nie chce nie wiadomo jakiej kasy za to. Widze, jak mnie tu babcie sasiadki zaczepiaja, zagaduja na klatce schodowej. Jedna ostatnio zaczepila i pytala, czy nie chce kupic jej mieszkania, bo schorowana i pewnie umrze i nie chce, by mieszkanie stalo puste.

Gość gość
kazdy ma rodzine blizsza lub dalsza a jak chodzi jeszcze o spadek to szybko sie znajdują:D

Gość gość
Dzis poroznosze ulotki z propozycja.

Gość gość
w niedzielę:D ale cie przycisnęla bida:D

Gość gość
Ale przystopujcie :D Ja nie oczekuje zapisow mieszkania, chce znalezc sposob na dorobienie kasy.

Gość gość
ty za robotę pożądną sie weź, a nie podtrujesz babcie a wczesniej namowisz na przepisanie chaty:D doniose na ciebie,ze cos kombinujesz:D

Gość gość
No nie zycze Tobie, bys znalazla sie w sytuacji, gdy Cie bieda przycisnie :)

Gość gość
Tak, szukam roboty od kilku miesiecy. A cos w miedzyczasie przydaloby sie dorobic. Zastanawia mnie jedno-skad tyle zlosciwosci w kobietach, niby matkach i zonach? Lepiej Wam?

Gość gość
ludzie to maja pomysły:) autorko, mozesz sprobowac:)