Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc .... !!!

Pomysl na zarabianie kasy-uda sie ?

Polecane posty

Gość gość
ale jaka zlośliwość??:P ja sobie zartuję przecież:) rob jak uwazasz;)

Gość gość
OK :) sprobowac zawsze mozna. Z praca u nas ciezko, po kilkanascie/kilkadziesiat osob na kazdy wakat.

Gość agniechac30lat
ja uwazam ze to bardzo dobry pomysl. moja znajoma wyjechala do niemiec i wlasnie tak znalazla prace jako sprzataczka- wydrukowala male ogloszenia i proznosila do skrzynek na osiedlu niedaleko jej i po kilku dniach odezwala sie 1 pani, potem nastepna potem pani1 polecila moja znajoma swojej kolezance itd. i w ciagu miesiaca kolezance udalo sie nazbierac 30godzin pracy w tygodniu.

Gość gość
W Niemczech troche inne realia niz w PL Ale sprobuje, co mi tam.

Gość gość
Pomozcie zredagowac chwytliwe ogloszenie :P Naglowek juz mam-POMOGE SENIOROM :P

Gość gość
Dawajcie, czekam :P :D

Gość gość
wg mnie dobry pomysł ja kiedyś.... ponad 10 lat temu tak zarabiałam zaczęło się od podprowadzenia nieznajomej babci pod blok (kraków) poprosiłą czy mogłabym jej psa wyprowadzić bo jest juz zmęczona JASNE, poszłam a potem chodziłam już z tym psem 3 razy dziennie :) z czasem doszły zakupy, od czasu do czasu posprzątałam. Babcia była fajna, płaciła mi regularnie co miesiąc, była naprawdę hojna :) dostałam od niej złoty łańcuszek za zdanie matury i zżyłam się z nią bardzo, była dla mnie lepsza niż babcia rodowita. Nasza przyjaźń, praca u niej trwałą długo ok 7 lat aż do jej smierci :( do dziś ją wspominam, chodzę na cmentarz.

Gość gość
hojna miało być sorry za "byka"

Gość gość
To jest bardzo dobry pomysł. U mnie sąsiadka płaci 20 złotych za zrobienie zakupów (lubelskie, wieś). Rodziny nie ma, a jak była sprawniejsza to sobie tak popsuła stosunki z sąsiadami, że teraz niestety tylko za pieniądze znajduje pomoc :)

Gość gość
Nie no, sprobuje, a moze sie uda.

Gość gość
ja dorabiam przy roznoszeniu ulotek. na miesiac mam 450zł.

Gość gość
ulotki odpadaja u mnie, bo jak chca, to musisz byc na zawolanie, daja 5 zeta na godzine, a ja nie mialabym w tym czasie z kim dziecka zostawic. a u takiej babci, to na sprzatanie moge wziac dziecko (jakies kredki wezme, blok czy nawet bajke godzine obejrzy), na zakupy tez.

Gość gość
Pomozcie napisac fajne ogloszenie :)

Gość orangeee
Pomysł może niezły, ale pomyśl ile właściwie możesz na tym zarobić? Myślisz, że jak jakaś babcinka lub staruszek mają 800 złotych emerytury, to Ci zapłacą 10 złotych za zrobienie zakupów lub posprzątanie mieszkania? Pół dnia spędzisz na ciężkiej robocie i dostaniesz albo 3 złote... albo kawałek biedronkowego placka w podzięce.

Gość gość
No przeciez wiadomo, ze za 3 zl nie posprzatam a i raczej nie odezwie sie ktos, kogo ewidentnie nie stac. Babcia mojej kolezanki, wbrew pozorom, emeryturke ma nawet nawet, tyle ze jest skapa, nawet do opalu na zime sie nie doklada, ma spore oszczednosci, ktorymi co jakis czas obdarza ojca Rydzyka :P

Gość gość
rozniesc ulotek nie zaszkodzi, najwyzej nie wypali.

Gość gość
Podrzucialam ulotki na razie u siebie w bloku.

Gość gość
proszę tresc ogloszenia "Chętnie pomogę w zrobieniu zakupów, posprzątam mieszkanie, wyprowadzę psa na spacer oraz umilę czas na przyjemnych rozmowach. Zainteresowane osoby prosze o kontakt pod nr. tel xxx xxx xxx"

Gość gość
oj ktos tu bardzo sie myli,mojej babci sasiadki maja 2 panie do pomocy i placa im za zakupy 10zł, sprzatanie 20, a mega porzadki, typu okna pranie i czepianie firanek czy cos przy domu 50zł nie kazda babcia jest biedna:)

Gość gość
Dzieki :) Mam nadzieje, ze sie ktos odezwie.

Gość gość
dodaj ze cena do uzgodnienia,albo jeszcze lepiej ustal cene i wpisz na ulotce.

Gość gość
Napisalam, ze stawka do uzgodnienia.

Gość gość
Zreszta w naszych blokach sam czynsz bez oplat to ok. 300-400 zl, wiec babcie raczej nie maja 800 zl renty/emerytury.

Gość gość
moja teściowa ma np 3 tys emerytury. nie masz nic do stracenia, nie uda sie to nie a może coś z tego wyjdzie.

Gość xantrypa
a moze opieka nad dziecmi ?, to powazniejsza praca i wiecej platna, do tego tez sprzatanie,napisz tez ile masz lat- ludzie nie wiedza czy to jakas babcia czy kto ty jestes ?,ja wiem np.gdzie w niem. facet juz dlugo szuka mloda dziewczyne aby caly dzien opiekowala sie dziecmi 9-12 lat,poniewaz on caly dzien pracuje,no a mozesz np. dawac korepetycje ? uczyc na kompie ? - duzo ludzi nie umie dobrze tego robic - ja sama bam ci sie dala troche douczyc chetnie, a moze nauczyla bys sie np.fryzjerstwa? duzo ludzi przyjezdrza zrobic sobie wlosy do pol.bo tu posztuje polowe ceny,ja zamowilam sobie do hotelu fryzjerke, robilam przedluzanie wlosow i w jedno popoludnie fryzjerka -mloda dziewczyna dostala 1000 zl.- chyba niezle, jesli ma takich prac kilka dziennie !!!

Gość xantrypa
a i jeszcze cos, porozklejaj swoje ogloszenia na przystankach tramwajowych i autobusowych i przy sklepach i na miescie przy sklepach - takie male karteczki, a na dole kartki poucinaj paski co1cm i wys.2cm.i na kazdym pasku napisz twoj telefon, aby kazdy kto przeczyta twoje ogloszenie mogl oderwac sobie twoj nr.telefonu a nie musial szukac kartki i cos do pisania,napisz ile masz lat ludzie musza wiedziec kto ty jestes,mozesz pomagac tez w sklepie,albo sprzatac sklep- i to bylo by juz calkiem dobrze, co miesiac pewny grosz,mam znajomych ktorzy pewnie by skorzystali z takiej oferty ,dlatego moja propozycja porozklejaj gdzie sie da male karteczki z twoimi prppozycjami pracy np.pomoge w pracy w sklepie, posprzatam sklep, dom, popilnuje twoje dzieci, zrobie zakupy,ugotuje,odrobie lekcje z twoimi dziecmi,popiore, poprasuje, zajme sie calym domem itd.

Gość xantrypa
no i co ? co mylisz o mojej idei ? - czy za duzo ???