Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani z dylematem

Mam śliczną córeczkę

Polecane posty

Gość Pani z dylematem

Wiem, ze matki zwykle mowia, ze ich dzieci sa ladne, ale moja coreczka jest sliczna. Tak obiektywnie. Gdzie nie pojdziemy ludzie sie nia zachwycaja, zagladaja mi do wozka, komentuja. Wzbudza powszechne zainteresowanie i zachwyt. Ostatnio zaczelam ja oddawac na troche do zlobka i widze, ze jest wyraznie faworyzowana przez panie. Inne dzieci np siedza w fotelikach a ona zawsze na kolankach. Jest non stop noszona, zabawiana itd Teraz nie zdaje sobie z tego sprawy, ale juz niedlugo zacznie a ja nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzic. Chce zeby wyrosla na pewna siebie dziewczynke ale nie chce zeby uwazala ze nalezy jej sie wszystko a zwlaszcza lepsze traktowanie z powodu wygladu. Ma ktoras mama taki dylemat?

Gość gość
Znam mase dzieci uwazanych za 8 cud swiata pod wzgledem urody, ktore jako kilkulatki, a zwlaszcza po zmianie uzebienia na stale, staly sie przecietne.

Gość gość
babcie faworyzują wnuczka za urodę i "wbicie" w sympatie, a matki dziecko najbardziej pomocne. obcy za urodę.

Gość gość
8cud swiata- znam mase pieknych dzieci-tez prawda, ciemna karnacja, czarne oczy, a potem rosnie wielkie niewiadomo co. autorce postu jednak nie chodzi o to, aby jej dziecku bic brawo, ale o to zeby dziecka nie zepsuć. "bo ja jestem ksiezniczka, to mi sie wszystko nalezy"

Gość Pani z dylematem
No wlasnie o to mi chodzi. :) Ja jestem bardzo ladna, ale musze przyznac, ze moja coreczka jest jeszcze ladniejsza. Ogladalam ostatnio swoje zdjecia z dziecinstwa i zawsze bylam wyjatkowo ladnym dzieckiem, ale ona jest sliczna. I mam podstawy, zeby sadzic, ze tak zostanie. Jest tez super proporcjonalna, ma proporcje doroslego czlowieka i niemozliwie dlugie nogi. Ostatnio jakis azjata powiedzial mi ze nigdy nie widzial dziecka,ktore wyglada jak lalka...

Gość typowa zona
To nie koncentruj sie sama na tym. nie stroj jej jak stroza w boze cialo,nie chwal dziesiec razy kazdego dnia,ze taka sliczna. od czasu do czasu mozna poinformowac ja,ze jest sliczna,ale tak samo czesto -ze jest wesola,ma poczucie humoru,jest madra,pomocna,sympatyczna. ubieraj ja skomnie -nie chodzi mi ze brzydko,ale prosto,bez cudowania. A ze inni ja tak czy tak traktuja -jeden ja bedzie tak traktowac,inny inaczej. moja corka jest bardzo ladna,do tego jest jajcara i przez wiekszosc krewnych i znajomych jakos stawiana jest nad moim synem,a jednak jest pare osob,gdzie wyraznie widze,ze faworyzuja jednak jego

Gość gość
Autorko to miłe że masz ładne dziecko ale nie uwypuklaj tak tego bo będzie kiedyś nie tyle podziwiana co nienawidzona. Zobaczysz. Sama mam bardzo ładne dzieci (wzięły urodę od strony męża) ale nie przyszłoby mi do głowy się tym zachwycać czy o tym opowiadać a już tym bardziej by martwić się że uroda im zaszkodzi. Uroda nie zaszkodzi jeżeli dzieci mają mądrych rodziców . Ty jak widzę trochę zgłupiałaś na punkcie swojego dziecka a to już podstawowy błąd, do tego twoje przekonanie o tym że córka będzie ładna mogą być kr***e (nie muszą, nie będą ale mogą być) a ty wtedy najbardziej na tym ucierpisz z tego co widzę bo w głębi ducha jarasz się całym tematem. Przepraszam że tak z grubsza cię oceniam ale aż na odłegłość trąci tu pychą i zadufaniem.

Gość Pani z dylematem
Bardzo dziekuje za doglebna analize psychologiczna, od razu czuje sie mniej zadufana. Bdw, jesli czesto sie zdarza ze obcy ludzie chca Twoje dziecko brac na rece, robic z nim zdjecia, pytaja czy znaja ja z TV, obcy koles zajezdza Ci droge samochodem i wysiada zeby powiedziec ze obie jestesmy piekne, odwracasz sie na chwile od wozka, patrzysz a tu jakas kobieta karmi Twoje dziecko (!), a pod prysznicem juz 3 razy sie zdarzylo ze nagie kobiety chcialy ja poprzytulac...to gratuluje, ja sie nie wychowywalam w brazylijskiej telenoweli i dla mnie takie sytuacje sa co najmniej dziwne. Dziekuje wszystkim ktorzy udzielali sie w temacie. Pozdrowienia

Gość gość
pokaz fotke to ocenimy czy faktycznie sliczne dziecko czy jestes przewrazliwiona na razie to bicie piany

Gość autorko rozumiem cie
bo sama bylam bardzo ladna i chyba wciaz nieskromnie mowic jestem:P ale nie w tym rzecz. Wszyscy jak bylam mala zachwycali sie mna, a mama mowila, ze jestem wyjatkowa i nalezy mi sie wszystko co najlepsze z racji tego:O Niestety byla i jestem do dzis straszna egoistka zapatrzana w siebie, ludzie czesto mnie oceniali na podstawie urody, uwazali, ze wszystko do czego doszlam to dzieki urodzie. I czesto niestety mieli racje, ale nie zawsze. W gimnazjum wszyscy mi mowili jaka to jestem piekna i wyjatkowa, reprezentowalam zawsze szkole, bo tala ladna jestem i jeszcze z dobra dykcja. Bylam w telewizji wiele razy, bo podobno slicznie sie prezentuje. W LO jak odchodzila wychowaczyni powiedziala, ze bylam najpiekniejsza uczennica jaka widziala i nie raz o tym rozmawiali w pokoju nauczycielskim:D To wszystko utwierdzalo mnie w przekonaniu, ze w zyciu powinno sie ladnie wygladac i mozna zyskac sympatie innych, nawet znajomych wybieralam pod wzgledem urody, musieli byc ladni oczywiscie, brzydkich ludzi nie tolerowalam:O wiem, ze to brzmi strasznie, przez to wszystko rozpada sie moje malzenstwo, bo nie mozna wytrzymac z kims kto jest tak wpatrzony w siebie i oczekuje ze druga osoba bedzie mu usugiwac:O ja taka bylam i jeszcze troche jestem, ale pracuje nad tym. Jesli, wiec twoja corka bedzie naprawde sliczna to nie komplementuj jej za bradzo, nie mow, ze jest wyjatkowo piekna, ona i tak duzo komplementow uslyszy, a ty musisz pilnowac jedynie by nie wyroslo z niej cos takiego ja.

Gość gość
same pieknosci.hehe. a dzieci paskudy jak od sowy

Gość Pani z dylematem
Chcąc nie chcąc obiektywnie muszę przyznać że córeczka jest tak piękna po mnie, możecie mi nie wierzyć ale jestem po prostu boska i żadna kobieta mi pod względem urody niedorówna nawet takie gwiazdy jak Angelina Jolie czy Megan Fox się przy mnie chowają

Gość gość
:D Autorko a prócz tej śliczności ma czym jeszcze to dziecko się pochwalić? Potrafi coś z czego mogłabyś być dumna? Jeżeli tak to dlaczego o tym nie napiszesz? Może mała jest do tego bardzo ujmująca, sympatyczna? Czy to dziecko słyszy jeszcze jakieś inne komplementy czy tylko że jest śliczne? To że śliczne to super, bardzo fajnie, miło dla oka rodziców i samego dziecka ale to nie wszystko , na kompletną osobowość składa się coś więcej i najmłodsze dzieci lubią być chwalone za swoje małe zdolności, czyny a twoje? Przyjrzyj się wszystkiemu dokładnie, przeanalizuj a zaczniejsz skupiać się na innych aspektach i to one mogą być większym problemem niż ten płytki obecnie.

Gość gość
Jsjkskfjkgjnfg

Gość gość
ale straszydło z Ciebie !!!!nie chciał bym takiej ŻONY a co do Twojej Córeczki teraz jest ładna a nie wiadomo jak bedzie później.oby sie nie wdała w mamusie bo masakra!!

Gość gość
ja jestem osobą obiektywną, ale dziecko to mi się udało i się nie przechwalam... jak się urodzila to budzila zachwyt wśród personelu i lekarzy(długie ciemne włoski, karnacja, ciemne oczy) , ludzie w wózek zaglądali, komentowali nie mogli się "napatrzeć" . Ale uroda to nic- dziecko moje ma 2 lata i nie dość, że piękne to mądre- zna cały alfabet po polsku i angielsku,liczy do 20-stu, zna kilkanascie wierszykow na pamiec i piosenek, idelana ma pamiec, uklada puzzle itp moglabym tak wymieniac i wymieniac.... jak wchodzimy do sklepu to dziecko zna zwroty grzecznosciowe i urzeka swoim intelektem i uroda.....

Gość gość
to wklej fotke córci i ocenimy!!!

Gość gość
no i co niby taka ładna a pochwalić sie nie chcę :)