Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Młoda Katoliczka - to brzmi dumnie

Polecane posty

Gość gość

prawda?

Dlaczego by niby miało brzmieć dumnie. Ja np jestem dumny, że definitywnie zerwałem z krk...

Gość gość
i co ? koniec ?

W moim przypadku koniec. Czuję, że gdybym nadal był katolikiem, to bym służył antychrystowi. A nie o to w życiu chodzi...

Gość gość
a o co w życiu chodzi ?

"Życie jest, jak most: Przejdź przez nie, ale nie buduj na nim domów" Będąc związany z krk jedynie mógłbym się potknąć i wpaść do rzeki i utonąć, tak że pożytku by z tego nie było żadnego...

Gość gość
to komu służysz zależy od tego jak żyjesz. antychrystowi służysz jak kogoś krzywdzisz.

Gość gość
czyli teraz jesteś " wolnym strzelcem " ?

Gość gość
jak kogoś nienawidzisz, to też służysz antychrystowi.

Po mojemu krk jest zapowiedzianą w Piśmie apokaliptyczną bestią po prostu. W księdze Daniela jest napisane, że to czwarte królestwo będzie antychrystem, a właściwie róg, który wyrośnie na głowie zwierzęcia, które je symbolizuje. Krk to kontynuacja czwartego królestwa, czyli rzymu tak naprawdę.

Gość gość
teraz nie należysz do żadnego kościoła ?

Albo poczytaj Apokalipse, gdzie w jednym miejscu jest opis nierządnicy siedzącej na zwierzęciu. W innym miejscu jest napisane, że jedna bestia, przekaże władzę drugiej... Co to wszystko oznacza. Pierwsze zwierzę symbolizuje rzym, a komu rzym przekazał swoją potęgę?

Gość gość
może zamiast tak bardzo skupiać się na grzechach KK powinieneś umacniać sie w wierze ?

Gość gość
w wierze w Boga , w Jahwe , bo chyba o Nim mówisz ?

Gość gość
kościół to pikuś, inna bestia szykuje sie do objęcia światowej władzy. nazywa się NWO. To z niej wywiedzie sie antychryst. Kościł nie ma atomówek, broni chemicznej ani biologicznej. Nie napada na kraje bogate w ropę. Kościół nie jest w stanie nikogo do niczego bezpośrednio zmusić. kto tego nie widzi jest ślepy. A że kościół doi kogo może, normalka, każdy chce zyć dostatnio kosztem innych.

Gość gość
groźni są ci, co mają armię i używają jej bez wachania. Kościół dzisiaj nie ma żadnej armii, chyba, że gadaną. ale gadaniem nie zabiją milionów, a bestia z milionami czołgów - owszem, może.....

Ale współzałożyciele zakonu Iluminatów, rodzina Rotschildów, są podobno skaarbnikami watykanu!!!

Gość gość
ale co to ma wspólnego z wiarą ? niech sobie ea kim chcą - tobie to robi jaką róznicę ?

Jak to co ma wpólnego. Iluminaci to samo sedno NWO. Bez iluminatów by nie było tego terminu. Ale wydaje mi się coraz bardziej, że to NWO było sztucznie rozdmuchane...

Gość gość
i prawda, zapewne, watykan też jest w tym umaczany. ale, jak mówiłem, nie ma atomówek, więc atychryst nie stamtąd przyjdzie.

Gość gość
czyli ty tak naprwdę wiećej czasu zajmujesz sie wszystkim innym niż poznawaniem Boga .

A czym jest dla ciebie poznawanie Boga? Z ST i NT jedynie płynie poznanie Boga. Teraz próbujesz łapać mnie za słowa, aby mnie ośmieszyć?

Gość gość
no ale to jakby bardziej teoretycznie, przecież księża nie wyskoczą z kościołów na ognistych rumakach, żeby nam kazać modlić sie do szatana. Dzisiaj ta potęga władzy dąży do tego, by narody same sobie pętlę ukręciły, a to nie przez kosciół droga, bo młodzież mało go uznaje, tylko to droga przez innego boga - telewizję i inne media.