Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Młoda Katoliczka - to brzmi dumnie

Polecane posty

Gość gość
to dlaczego nie skupiasz ise na Biblii , na poznawaniu Boga płynącym z niej a bez przerwy zajmujesz sie głupotami ?

Gość wrzuć w google .....
golgota beskidów cz.1. i obejrzyj całość ( bardzo ciekawe - ok.godziny )

Kościół głosi wierę w Trójcę św. Symbolem Trójcy św jest oko zamknięte w trójkącie - oko horusa lub inaczej oko lucyfera...

Gość gość
a w ogóle nwo i u nas działa, bo już można na masowe manifestecje czołgami wyjechać, weszła ustawa o użyciu armii przeciwko społeczeństwu. Naturalnie tylko w wyjątkowych okolicznościach :P jakby mi 1981 rokiem zapachniało.

Gość gość
a tak, widziałem to oko już chyba wszędzie. Albo to uniwersalny symbol, albo rzeczywiście szatan juz dawno kieruje możnowładcami. nawiasem mówiąc, jak lat temu oho ho. duuużo, rysowałem na religii ten symbol, budził on mó niepokój. Takie oko w trójkącie, i jeszcze w dodatku symbolizuje, że wszystkich zawsze widzi......

Gość gość
ja zainteresowałem sie tematem jak zobaczyłem to oko na dolarze.

Gość gość
Po co to rozkminiać? I tak nie dojdziemy do sedna poki nie umrzemy. Ja wierzę w Boga. Chodzę do kościoła bo tak zostałam wychowana, wiem że kosciół i księża mają wiele na sumieniu ale nikt przecież nie jest bez winy. Staram się nikogo nie osądzać. Staram się żyć w zgodzie z własnym sumieniem i w zgodzie z Bogiem. Dobrze się z tym czuję.

To symbol Trójcy. Tymczasem Bóg powiedział, że zawsze miał i będzie miał jedno imię: "I będzie Pan królem całej ziemi. W owym dniu Pan będzie jedyny i jedyne będzie jego imię." Zachariasz 14:9

"Po co to rozkminiać? I tak nie dojdziemy do sedna poki nie umrzemy." Gorszej wymówki jeszcze nie słyszałem.:D

Gość masoni wprowadzili ich symbol
jako dawne 'oko opatrzności' , czyli chrześcijanski symbol Boga. 'Oko opatrzności (wszystkowidzące oko) – symbol oka otoczonego przez promienie światła lub glorii, zwykle zamknięte w trójkącie. Jest czasem interpretowane jako symbol oka Boga pilnującego ludzi (zob. opatrzność). Symbol w obecnej formie pojawił się po raz pierwszy na zachodzie w XVII i XVIII wieku, ale symbole wszystkowidzącego oka mają swoje źródło w mitologii egipskiej i symbolu oka Horusa. XVII-wieczne obrazy oka opatrzności czasami pokazują je w otoczeniu obłoków. W późniejszym okresie symbol oka w zamkniętym trójkącie zaczął być postrzegany jako symbol Trójcy Świętej w religii chrześcijańskiej. Obecnie jest to symbol masoński, którego używa zakon illuminatów, w celach okultystycznych w showbusinessie oraz wielu innych miejscach.'