Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podwójne zęby u dziecka. Trzeba wyrywać?

Polecane posty

Gość gość

Dziś zauwazyłam że mojej 6 latce wyrosły 3 stałe ząbki z przodu i czwarty się przebija mimo ze nie wypadły jeszcze mleczaki i nawet się nie ruszają. Jutro będę dzwonić do dentysty i umawiać się na wizytę. Ktoś się spotkał z takim przypadkiem? Wyrywa się wtedy te mleczaki czy czeka aż wypadną?

Gość gość
Powinnas isc z nia do dentysty te mleczaki ktore nie wypadly,a juz w ich miejscach pojawiaja sie stale zeby musza zostac usuniete w przeciwnym razem corka bedzie miala krzywe zabki.

Gość gość
ja tak mialam w dziecinstwie, a potem przez wiele lat krzywe zeby. Nosilam staly aparat by je wyprostowac.

Gość gość
Właśnie się wybieramy tylko boję się bo córka właśnie zachorowała na zapalenie krtani takie "odalergiczne" i ma też zatkany nos, bardzo źle oddycha i jest na wziewnych sterydach i obawiam się jakiegokolwiek zabiegu w tej sytuacji, a myślę że tu czas gra rolę bo czwarty ząbek niedługo się przebije i są one cofnięte mocno do tylu za mleczakami. Boję się że będzie przez to miała problemy ze zgryzem i pogłębią się jej problemy logopedyczne.

Gość mama dwóch dziewczynek
moja córka tak miała - wyrywaliśmy mleczaki ;-(

Gość gość
mleczaki do wyrwania i to na cito